
De resultaten van Bogermanschool voor Basisonderwijs in Rotterdam
Current section: resultatenResultaten en cijfers
Op deze pagina vind je alle resultaten en cijfers van Bogermanschool voor Basisonderwijs, waaronder schoolweging, referentieniveaus, schooladviezen, eindtoets resultaten en meer. Deze gegevens geven een goed beeld van de prestaties en ontwikkeling van de leerlingen.
Schoolweging van Bogermanschool voor Basisonderwijs
De schoolweging van Bogermanschool voor Basisonderwijs is 37,57 , met een spreiding van 6,05 . De schoolweging en spreiding zijn in opdracht van de Inspectie van het Onderwijs door het CBS bepaald. Het CBS kijkt hierbij naar de thuissituatie van de leerlingen en drukt dit uit in een score. Hoe hoger de schoolweging, hoe complexer de leerlingenpopulatie en hoe lager de verwachte leerresultaten. Hoe hoger de spreiding, hoe groter de verschillen tussen de uitgangsposities van leerlingen. De inspectie rondt de scores lager dan 20 af naar 20 en de scores hoger dan 40 naar 40. De gemiddelde schoolweging voor alle scholen in Nederland is 29,77.
Hoe goed past Bogermanschool voor Basisonderwijs bij jullie?
Ontdek hoe goed Bogermanschool voor Basisonderwijs bij jullie past. Doe de schoolkeuzehulp om erachter te komen welke basisschool het beste bij jullie past. Klik hier voor meer informatie.
Ontgrendel het volledige rapport
Fundamenteel niveau
96,2% van de leerlingen behaalt het fundamenteel niveau, ruim boven de landelijke norm (85%) en regionale vergelijking (92,1%). Deze score benadrukt de basiskwaliteit van het onderwijs, ondanks uitdagende omstandigheden.
Grafiek
Grafiek laden...
Streefniveau
Met 53,8% streefniveaubehaalders overtreft de school ruim haar inspectienorm (32%), wat duidt op effectieve differentiatie. Toch blijft het percentage onder het Rotterdamse gemiddelde (58,5%), mogelijk gerelateerd aan de complexe leerlingenpopulatie.
Grafiek
Grafiek laden...
Welk schooladvies kregen de leerlingen van Bogermanschool voor Basisonderwijs?
De adviezen tonen een bont profiel: 42,1% havo-advies overtreft duidelijk het landelijk gemiddelde (16,1%), terwijl het vwo-percentage (10,5%) juist onder het vergelijkingsniveau (18,6%) blijft. Opvallend is de combinatie van praktijkgerichte adviezen (26,3% vmbo-b/k/k-gt) met academische ambities, passend bij de diverse leerlingpopulatie.
Grafiek
Grafiek laden...
Eindtoets Resultaten
Grafiek
Grafiek laden...
Toetsscores 2023-2024
Toets | Bogermanschool voor Basisonderwijs | Gemeente Amsterdam | Nederland |
---|
Groep 8 Toetsen 2023-2024
Hoe gebruikt deze school tussentijdse toetsen?
Bosos en CITO Wij gebruiken het Bosos leerlingvolgsysteem voor de peuters en kleuters van de groepen 0,1 en 2. Het CITO leerlingvolgsysteem wordt gebruikt van peuters tot en met groep 8. Dit systeem neemt tweemaal per schooljaar toetsen af. de resultaten van deze toetsen worden besproken en gebruikt voor begeleiding van de kinderen. Ouders worden ingelicht over de resultaten van hun kinderen. Vanaf groep 6 wordt door verzameling en inzichtelijkheid van de resultaten duidelijk, welke mogelijkheden een kind heeft in het voortgezet onderwijs.
Zitten de oud-leerlingen van Bogermanschool voor Basisonderwijs in het voortgezet onderwijs boven, op of onder hun schooladvies?
Grafiek
Grafiek laden...
19,0% van de leerlingen presteert onder advies – significant hoger dan de landelijke 11,8%. Dit kan verklaard worden door de combinatie van hoog ambitieniveau en complexe populatie. Desondanks scoort 28,6% boven advies (vs. 25,3% vergelijkingsgroep), wat duidt op kwalitatief sterke doorstroombegeleiding.
Sociale ontwikkeling
Wij geloven dat de Wereld op onze kinderen zit te wachten. Dat zij er toe doen en dat willen we zo ook meegeven. We hebben daarom hoge verwachtingen van hen en wij weten dat alles is te leren. Door in school te werken met vaste routines weten leerlingen wat er van het verwacht wordt en is nauwelijks onrust in de school. We leren en ondersteunen kinderen met welk gedrag je het beste staande kunt houden in de maatschappij. Wij zien de school als een oefenplaats, hier mag het ook nog wel eens niet goed gaan. Maar we helpen kinderen door hen te leren dat zij zelf andere keuzes kunnen maken. De methode Kwink ondersteund ons hierbij net als bij de verdere burgerschapsvorming van onze leerlingen. Daarnaast houden we maandvieringen waar schoolregels en afspraken steeds aanbod komen. We vieren daar elkaar successen en zingen gezamenlijk het schoollied. Het is een samenkomst waar we oog hebben voor elkaar. LEES MINDER
Sterke gedragscultuur
Routines
Hoge verwachtingen
Wat is de werkwijze van de Bogermanschool voor Basisonderwijs voor sociale ontwikkeling?
De Bogermanschool voor Basisonderwijs neemt tweemaal per jaar de SCOL af, een individuele leerling-vragenlijst waarin sociale competenties door de leerkracht worden gescoord. Dit geeft een beeld per leerling en van de groep als geheel, waardoor sterke en zwakke kanten in kaart worden gebracht. Indien nodig wordt samen met de Decaan een plan bedacht voor een groep of een individu, waarbij ouders volledig worden betrokken. Daarnaast wordt de verplichte Sociale monitor afgenomen en worden indien nodig interventies ingezet.
Welke registratievorm(en) gebruikt de Bogermanschool voor Basisonderwijs om sociale opbrengsten in kaart te brengen?
De Bogermanschool voor Basisonderwijs gebruikt de Sociale Competentie Observatielijst (SCOL), Bosos en LTP van Vensters om sociale opbrengsten in kaart te brengen.
Welke methode(s) voor sociaal-emotioneel leren gebruikt de Bogermanschool voor Basisonderwijs?
De Bogermanschool voor Basisonderwijs gebruikt Kwink als methode voor sociaal-emotioneel leren.