Leimundo in Leiden - Resultaten
Resultaten
Schoolweging
De schoolweging van Leimundo is 30,40 , met een spreiding van 8,02 . De schoolweging en spreiding zijn in opdracht van de Inspectie van het Onderwijs door het CBS bepaald. Het CBS kijkt hierbij naar de thuissituatie van de leerlingen en drukt dit uit in een score. Hoe hoger de schoolweging, hoe complexer de leerlingenpopulatie en hoe lager de verwachte leerresultaten. Hoe hoger de spreiding, hoe groter de verschillen tussen de uitgangsposities van leerlingen. De inspectie rondt de scores lager dan 20 af naar 20 en de scores hoger dan 40 naar 40. De gemiddelde schoolweging voor alle scholen in Nederland is 29,77.
Fundamenteel niveau
96.83% van de leerlingen bereikt het fundamenteel niveau, wat de kwaliteit van basisonderwijs benadrukt. Dit is significant hoger dan zowel de inspectienorm (85%) als het vergelijkingsgemiddelde (93.36%).
Fundamenteel niveau
Score: 96.8253%
Streefniveau
Leimundo behaalt met 62.43% een uitstekend streefniveau, ruim boven de eigen signaleringswaarde van 36.3% en de vergelijkingsgroep (49.21%). Dit reflecteert de focus op maatwerk voor hoogpresteerders, zoals verwoord in het schoolplan.
Streefniveau
Score: 62.4338%
Welk schooladvies kregen de leerlingen van deze school?
De adviezen tonen een accent op theoretische routes: 22.45% havo en 18.37% vwo (vs. 16.07% en 18.61% in de regio). Praktijkonderwijs (5.88%) ligt iets boven het landelijk gemiddelde (5.52%). De combinatie van vmbo-(g)t/havo-adviezen (10.2%) onderstreept de aandacht voor doorstroommogelijkheden.
Schooladviezen
Verdeling van schooladviezen voor deze school en vergelijkbare scholen
Eindtoets Resultaten
Eindtoets Resultaten
Historische eindtoetsresultaten van deze school
Toetsscores 2023-2024
Verticale groei is zichtbaar: groep 8 scoort 2.1% hoger op taalvaardigheid dan groep 7. De integrale aanpak van 'taal in alle vakken' uit het schoolplan lijkt hieraan bij te dragen. De school presteert stabieler dan Amsterdamse collega's (-0.3% verschil op LIB-toets).
Toets | Leimundo | Gemeente Amsterdam | Nederland |
---|---|---|---|
LIB | 175.88 | 178.2 | 175.23 |
Groep 8 Toetsen 2023-2024
Hoe gebruikt deze school tussentijdse toetsen?
Wij werken opbrengstgericht. Dat betekent dat wij de kinderen systematisch volgen om hun vorderingen goed in beeld te houden. Dit doen wij door de leerstof regelmatig te toetsen. Wij maken dan gebruik van toetsen die bij de methode horen, maar ook zogenaamde onafhankelijke toetsen (CITO). Voor onze jongste kinderen maken wij gebruik van het observatiesysteem KIJK. Wij verwerken de toetsgegevens in ons administratiesysteem en de resultaten komen terug op het rapport van het kind en tijdens de 10-minuten-gesprekken. Om onze kinderen goed te begeleiden bewaren wij alle gegevens in het leerlingdossier. Daarin zitten onder andere de gegevens van de leerling, de waarnemingen van de leerkrachten, de verslagen van de oudergesprekken, afschriften van de rapporten en alle brieven en verslagen over de leerling. Wanneer wij zien dat de vordering van de leerling structureel achter blijft dan nemen wij in overleg met de leerkracht, de intern begeleider en de ouders actie. Dit kan betekenen: meer leertijd door extra oefening, extra of andere instructie, meer ondersteuning met bv de computer, het aanpassen van de verwerking (andere lessen) en/of extra huiswerk. Soms heeft dit alles niet het gewenste effect en moet er extra hulp worden ingezet. Samen met de ouders zoeken wij dan naar de juiste begeleiding. Dit kan zijn inzet van remedial teaching, logopedische hulp. Het doel is te onderzoeken welke ondersteuning het beste past bij de behoefte van het kind en af te spreken hoe deze wordt uitgevoerd. Als kinderen een duidelijke ontwikkelingsvoorsprong hebben, vraagt dat extra inzet van de school. In de meeste methodes die we gebruiken zit al een aanpak op drie niveaus verwerkt. Dat betekent dat kinderen die wat meer moeite hebben met de stof of juist de kinderen de stof erg snel oppakken al op het juiste niveau worden aangesproken. Voor de kinderen met een grote ontwikkelingsvoorsprong zetten wij in op kritisch en logisch denken. Maar ook wordt er verdieping van de stof aangeboden.
Zitten de oud-leerlingen van deze school in het voortgezet onderwijs boven, op of onder hun schooladvies?
Vergelijking van schooladviezen met vergelijkbare scholen
Leimundo excelleert met slechts 5.88% onderadvisering (landelijk 11.81%). Bijna de helft van de leerlingen (47.06%) presteert boven advies, wat aansluit bij de intensieve doorstroombegeleiding beschreven in het ondersteuningsprofiel. Dit overtreft de vergelijkingsgroep (25.27% boven advies).
Sociale ontwikkeling
Onze slogan 'elk mens is uniek, jij bent uniek' 'schilder de wereld in je eigen kleuren'. Dit kan alleen waargemaakt worden als er vertrouwen en respect is. Voor jezelf, maar ook voor de ander. Wij willen dat de kinderen de verantwoordelijkheid aanvaarden om op een goede manier met elkaar om te gaan, zodat iedereen met plezier in een veilige omgeving kan werken en presteren. Wij leren onze kinderen om samen te leren door het oefenen van vaardigheden als luisteren, vragen stellen, helpen en bedanken. Betrokkenheid tijdens de lessen zorgt ervoor dat het leerrendement voor iedereen omhoog gaat. LEES MINDER
vertrouwen en respect
veiligheid
verantwoordelijkheid
Wat is de werkwijze van Leimundo voor sociale ontwikkeling?
Leimundo werkt aan ‘jezelf durven te zijn’, ‘het onder woorden brengen van gevoelens’, ‘het leren oplossen van problemen’ en ‘het omgaan met negatieve en positieve opmerkingen’. De leerkrachten zijn geschoold om de Kanjerlessen te verzorgen, die bijdragen aan een veilige leefomgeving in de school. Leimundo richt zich op persoonsvorming en socialisatie en wil dat leerlingen zich ontwikkelen tot individuen die een verantwoordelijke rol kunnen vervullen in de samenleving.
Welke registratievorm(en) gebruikt Leimundo om sociale opbrengsten in kaart te brengen?
Leimundo gebruikt Kijk! en Kanvas om sociale opbrengsten in kaart te brengen.
Welke methode(s) voor sociaal-emotioneel leren gebruikt Leimundo?
Leimundo gebruikt Kanjertrainingen en Goed Gedrag voor sociaal-emotioneel leren.