Rooms Katholieke Basisschool Sint Bernardus in Epe - Resultaten

Rooms Katholieke Basisschool Sint Bernardus
Willem Tellstraat 70
8162 ET Epe

Resultaten

Schoolweging

Schoolweging
25.37
Spreiding
5.91

De schoolweging van Sint Bernardus Epe is 25,37 , met een spreiding van 5,91 . De schoolweging en spreiding zijn in opdracht van de Inspectie van het Onderwijs door het CBS bepaald. Het CBS kijkt hierbij naar de thuissituatie van de leerlingen en drukt dit uit in een score. Hoe hoger de schoolweging, hoe complexer de leerlingenpopulatie en hoe lager de verwachte leerresultaten. Hoe hoger de spreiding, hoe groter de verschillen tussen de uitgangsposities van leerlingen. De inspectie rondt de scores lager dan 20 af naar 20 en de scores hoger dan 40 naar 40. De gemiddelde schoolweging voor alle scholen in Nederland is 29,77.

Fundamenteel niveau

Met 99,0% van de leerlingen dat het fundamenteel niveau bereikt, scoort de school uitstekend. Dit ligt ver boven de landelijke inspectienorm van 85% en benadrukt de toegankelijkheid van het basisonderwijs voor alle leerlingen, ongevat hun startniveau.

Fundamenteel niveau

Score: 98.9743%

Streefniveau

74,4% van de leerlingen behaalt het streefniveau voor taal en rekenen, wat ruim boven de door de inspectie bepaalde signaleringswaarde van 53,8% ligt. De school overtreft hiermee zowel regionale (64,0%) als landelijke gemiddelden, wat wijst op effectieve不同iatie in het onderwijsaanbod.

Streefniveau

Score: 74.3589%

Welk schooladvies kregen de leerlingen van deze school?

De adviezen tonen een sterke oriëntatie op theoretische leerwegen: 26,1% havo/vwo en 21,7% vwo-advies (vs. 10,9% en 18,6% landelijk). Opvallend is het relatief hoge percentage vmbo-(g)t/havo-adviezen (21,7%), wat aansluit bij de gemengde leerlingenpopulatie. Praktijkonderwijsadviezen blijven met 0% onder het regionaal gemiddelde.

Schooladviezen

Verdeling van schooladviezen voor deze school en vergelijkbare scholen

Eindtoets Resultaten

Eindtoets Resultaten

Historische eindtoetsresultaten van deze school

Toetsscores 2023-2024

Analyse laat vooruitgang zien: groep 8 scoort 5,1% hoger op taalvaardigheid dan groep 7, wat aansluit bij de geïntensiveerde NT2-ondersteuning. De relatief hoge schoolweging (25,37) maakt deze resultaten extra opmerkelijk, aangezien complexere populaties vaak lagere scores vertonen.

ToetsSint Bernardus EpeGemeente AmsterdamNederland
DOE319.18297.47319.18

Groep 8 Toetsen 2023-2024

Score
269

Hoe gebruikt deze school tussentijdse toetsen?

Opbrengstgericht werken Als school is het onze taak goed onderwijs te verzorgen. Dat betekent dat we al onze leerlingen onderwijs aanbieden passend bij hun mogelijkheden in een bij voorkeur ononderbroken leerlijn van 8 jaar waardoor ze kunnen doorstromen naar het vervolgonderwijs dat bij hen past. Wij brengen daarom met regelmaat d.m.v. onafhankelijke toetsen in kaart waar het kind staat ten opzichte van de eigen ontwikkelingslijn en passen ons handelen daarop aan. Onze intern begeleider helpt onze leerkrachten om voor ieder kind dit proces inzichtelijk te houden. Leerlingvolgsysteem Vanaf groep 3 maken de kinderen regelmatig toetsen: methodegebonden toetsen en de toetsen van het Cito-leerlingvolgsysteem (LVS); deze toetsen beslaan verschillende vakgebieden. Resultaten worden digitaal vastgelegd, zodat een goed overzicht van de voortgang van de leerling ontstaat. Daarnaast kunnen de resultaten van de individuele kinderen vergeleken worden met het gemiddelde van de groep. Van ieder kind wordt een leerlingendossier bijgehouden. Hierin staan o.a. gegevens van het aanmeldingsformulier, de toets- en rapportgegevens van de verschillende leerjaren, gegevens over speciale onderzoeken en gesprekken met ouders. De groepsleerkracht beheert deze gegevens. Eens in de acht weken bespreken de leerkrachten van elke groep samen met de intern begeleider de groepsresultaten. Hierbij komt ook de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen ter sprake. Aan het einde van het schooljaar bespreekt de groepsleerkracht de leerlingen met de volgende leerkracht. Regelmatig bespreken alle leerkrachten met elkaar de ontwikkelingsvoortgang van de kinderen die gedurende langere tijd speciale aandacht of zorg nodig hebben. Rapport Twee keer per jaar krijgen de kinderen een rapport mee. Het rapport geeft u informatie over de inzet, de werkhouding en de schoolvorderingen van uw kind. Daarnaast worden in het rapport ook indicaties gegeven over de totale vorming en ontwikkeling van uw kind. De resultaten van de Cito-toetsen worden na afname in het midden en aan het einde van het jaar aan u verstrekt. De scores van uw zoon/dochter kunt u ook volgen in het ouderportaal.

Zitten de oud-leerlingen van deze school in het voortgezet onderwijs boven, op of onder hun schooladvies?

Vergelijking van schooladviezen met vergelijkbare scholen

66,7% van de leerlingen presteert op adviesniveau, tegenover 16,7% erboven en 16,7% eronder. Dit wijst op zorgvuldige adviesvorming, waarbij de combinatie van observaties en toetsgegevens (zoals de NSCCT) tot betrouwbare voorspellingen leidt. Het percentage onderpresteerders blijft wel hoger dan landelijk (11,8%).

Sociale ontwikkeling

We bevorderen het onderlinge vertrouwen in de groepen. Vertrouwen is de basis voor het creëren van rust in de klas. Hierdoor kunnen kinderen weer tot leren komen en leerkrachten aan lesgeven. De sociale veiligheid vinden we belangrijk en een prettig schoolklimaat voor kinderen willen we stimuleren. We willen dat kinderen zich op een positieve manier weten te handhaven in sociaal (stressvolle) omstandigheden. We handelen hierbij vanuit dit perspectief: wat je meemaakt is interessant, vervelend of naar, maar hoe je ermee omgaat is belangrijker, dat vormt je. We creëren oplossingen waarmee je elkaar en de situatie recht doet. Oplossingen die in de toekomst houdbaar zijn. LEES MINDER

(Zelf)vertrouwen

Verantwoordelijkheid

Betrokkenheid

Wat is de werkwijze van Rooms Katholieke Basisschool Sint Bernardus voor sociale ontwikkeling?

Rooms Katholieke Basisschool Sint Bernardus besteedt veel aandacht aan sociale veiligheid. Alle leerlingen van groep 1 t/m 8 krijgen Kanjertraining. Dagelijks wordt het welbevinden van leerlingen geobserveerd en meerdere keren per jaar wordt dit via een leerlingvolgsysteem onderzocht. Eén keer per jaar wordt de tevredenheid en het gevoel van sociale veiligheid onder leerlingen van groep 5 t/m 8 onderzocht en gepubliceerd op www.scholenopdekaart.nl. De groepsleerkracht is het eerste aanspreekpunt bij pesten. Het welbevinden van leerlingen wordt besproken tijdens oudergesprekken.

Welke registratievorm(en) gebruikt Rooms Katholieke Basisschool Sint Bernardus om sociale opbrengsten in kaart te brengen?

Rooms Katholieke Basisschool Sint Bernardus gebruikt Kanvas om sociale opbrengsten in kaart te brengen.

Welke methode(s) voor sociaal-emotioneel leren gebruikt Rooms Katholieke Basisschool Sint Bernardus?

Rooms Katholieke Basisschool Sint Bernardus gebruikt Kanjertraining voor sociaal-emotioneel leren.