De Huve in Almelo - Resultaten

De Huve
De Kolibrie 22
7609 GP Almelo

Resultaten

Schoolweging

Schoolweging
32.3
Spreiding
5.68

De schoolweging van De Huve is 32,30 , met een spreiding van 5,68 . De schoolweging en spreiding zijn in opdracht van de Inspectie van het Onderwijs door het CBS bepaald. Het CBS kijkt hierbij naar de thuissituatie van de leerlingen en drukt dit uit in een score. Hoe hoger de schoolweging, hoe complexer de leerlingenpopulatie en hoe lager de verwachte leerresultaten. Hoe hoger de spreiding, hoe groter de verschillen tussen de uitgangsposities van leerlingen. De inspectie rondt de scores lager dan 20 af naar 20 en de scores hoger dan 40 naar 40. De gemiddelde schoolweging voor alle scholen in Nederland is 29,77.

Fundamenteel niveau

Met 96,0% scoren leerlingen ruim boven de landelijke signaleringswaarde van 85% voor het fundamenteel niveau. Dit is 1,2 procentpunt hoger dan vergelijkbare scholen (94,8%) en toont sterke basisvaardigheden in taal en rekenen.

Fundamenteel niveau

Score: 96.0451%

Streefniveau

De school behaalt met 46,9% een lager percentage streefniveau dan de vergelijkingsgroep (53,4%), maar overtreft wel hun eigen signaleringswaarde van 41,2%. Deze prestatie onderstreept de uitdagingen bij het bereiken van hogere referentieniveaus, passend bij de complexe leerlingenpopulatie.

Streefniveau

Score: 46.8926%

Welk schooladvies kregen de leerlingen van deze school?

Het adviesprofiel vertoont een tweeledig beeld: 20% praktijkonderwijs/vmbo-b (dubbel zo hoog als regio) tegenover 35% havo/vwo-advies. Met 15% vwo-advies blijft De Huve iets achter bij het regionaal gemiddelde (18,6%), wat mogelijk samenhangt met de schoolweging. Toch toont 25% vmbo-(g)t-advies een sterke middenmoot.

Schooladviezen

Verdeling van schooladviezen voor deze school en vergelijkbare scholen

Eindtoets Resultaten

Eindtoets Resultaten

Historische eindtoetsresultaten van deze school

Toetsscores 2023-2024

Analyse van de DIA-toetsresultaten toont een groei van 1,7% in rekenvaardigheden tussen groep 7 en 8. Deze vooruitgang ondersteunt het beleid voor gepersonaliseerd leren, zoals beschreven in het schoolplan 2022-2026.

ToetsDe HuveGemeente AmsterdamNederland

Groep 8 Toetsen 2023-2024

Score
344

Hoe gebruikt deze school tussentijdse toetsen?

Handelingsgericht werken betekent dat wij als school uitgaan van het praktijkmodel van handelingsgerichte diagnostiek. Dit praktijkmodel houdt in dat er systematisch wordt gewerkt. Onderwijsleerproblemen worden geanalyseerd en er wordt gezocht naar mogelijke verklaringen. Daarbij gelden de volgende uitgangspunten: • We accepteren het feit dat kinderen verschillen. • Er wordt planmatig gewerkt, er wordt een stap-voor-stap werkwijze gevolgd, op een transparante wijze. • Er wordt doelgericht gewerkt. • We zijn gericht op de verbetering van de afstemming tussen kind en omgeving en interacties tussen de leerkracht en de leerling en tussen de leerling en medeleerlingen. • We staan een constructieve samenwerking voor tussen de school (de onderwijsprofessional), de ouders (de ervaringsdeskundige van het kind) en de leerling zelf. • We gaan uit van de positieve kenmerken van het kind. Handelingsgericht werken past dan weer binnen de 1-zorgroute van WSNS ‘Weer Samen Naar School’. Deze zorgroute kent de volgende stappen: • Cyclus handelingsgericht werken in de groep, waarbinnen specifieke hulp aan leerlingen wordt geboden op basis van een groepsplan of subgroepsplan • Groepsbespreking • leerlingbespreking • individueel handelingsplan • extern advies en/of ondersteuning door bijvoorbeeld een orthopedagoog, schoolarts, schoolmaatschappelijk werker, of door consultatie • Bespreken in SOT+, (SchoolOndersteuningsTeam) • HIA: (Handelings Integraal Arrangement) aanvragen Deze stappen kunnen zo nodig ook in een flexibele volgorde worden doorlopen

Zitten de oud-leerlingen van deze school in het voortgezet onderwijs boven, op of onder hun schooladvies?

Vergelijking van schooladviezen met vergelijkbare scholen

Opvallend is het hoge percentage onderadvisering (25% tegen 11,8% landelijk), wat mogelijk samenhangt met de complexe leerlingenpopulatie. Desondanks presteert 20,8% boven het advies, wat de effectiviteit van de begeleiding tijdens de overgang naar het voortgezet onderwijs benadrukt.

Sociale ontwikkeling

Het is ons doel om leerlingen cognitief en sociaal te ontwikkelen, zodat ze kunnen doorstromen naar een passende vorm van vervolgonderwijs. Gelet op het eerste vinden we met name de vakken Taal en Rekenen van belang en gezien het tweede besteden we veel aandacht aan het (mede) opvoeden van de leerlingen tot volwaardige en respectvolle burgers. Ons onderwijs wordt gekenmerkt door de aandacht voor zelfregulatie van leerlingen, zelfverantwoordelijkheid voor het leerproces, leren in een sociale en authentieke omgeving en het gebruik van ICT LEES MINDER

eigenaarschap

verbondenheid

ruimte voor talent

Wat is de werkwijze van De Huve voor sociale ontwikkeling?

De Huve wil een plek zijn waar iedereen zich prettig en veilig voelt, waar het leuk is om te leren en waar respect is voor elkaar. Dit geldt voor ouders, leerkrachten en kinderen.

Welke registratievormen gebruikt De Huve om sociale opbrengsten in kaart te brengen?

De Huve gebruikt 'Zien' om sociale opbrengsten in kaart te brengen.

Welke methodes voor sociaal-emotioneel leren gebruikt De Huve?

De Huve gebruikt de Kanjertraining en Basics 4 ALL voor sociaal-emotioneel leren.