KC de Schatkamer in Zwolle - Resultaten
Resultaten
Schoolweging
De schoolweging van De Schatkamer Zwolle is 26,41 , met een spreiding van 6,05 . De schoolweging en spreiding zijn in opdracht van de Inspectie van het Onderwijs door het CBS bepaald. Het CBS kijkt hierbij naar de thuissituatie van de leerlingen en drukt dit uit in een score. Hoe hoger de schoolweging, hoe complexer de leerlingenpopulatie en hoe lager de verwachte leerresultaten. Hoe hoger de spreiding, hoe groter de verschillen tussen de uitgangsposities van leerlingen. De inspectie rondt de scores lager dan 20 af naar 20 en de scores hoger dan 40 naar 40. De gemiddelde schoolweging voor alle scholen in Nederland is 29,77.
Fundamenteel niveau
97.5% van de leerlingen bereikt het fundamenteel niveau, aanzienlijk hoger dan de landelijke signaleringswaarde van 85%. Dit onderstreept de brede basiskwaliteit van het onderwijs.
Fundamenteel niveau
Score: 97.5308%
Streefniveau
57.6% van de leerlingen behaalt het streefniveau, ruim boven de inspectienorm van 51.8%. De focus op maatwerk en talentontwikkeling blijkt effectief, met name op het gebied van taalvaardigheid en analytisch denken.
Streefniveau
Score: 57.6131%
Welk schooladvies kregen de leerlingen van deze school?
Het schooladvies toont een sterke focus op theoretische leerwegen: 39.1% vmbo-(g)t en 26.1% vwo-advies (vs. 16.5% en 18.6% bij vergelijkbare scholen). Opvallend is het beperkte percentage praktijkgericht advies (4.4% vmbo-b/k) tegenover 5.6% landelijk. Dit past bij het onderwijsconcept met extra aandacht voor wetenschap en techniek.
Schooladviezen
Verdeling van schooladviezen voor deze school en vergelijkbare scholen
Eindtoets Resultaten
Eindtoets Resultaten
Historische eindtoetsresultaten van deze school
Toetsscores 2023-2024
Groep 8 scoort 6.2% hoger op rekenen-wiskunde dan groep 7, mogelijk door het 'rekencircuit' met praktische toepassingen. De gemiddelde leerwinst per jaarlaag overstijgt zowel gemeentelijke als landelijke vergelijkingsgroepen.
Toets | De Schatkamer Zwolle | Gemeente Amsterdam | Nederland |
---|---|---|---|
LIB | 176.11 | 175.32 | 175.23 |
Groep 8 Toetsen 2023-2024
Hoe gebruikt deze school tussentijdse toetsen?
Vanaf groep 3 nemen we 2-jaarlijks tussentoetsen af, dit doen we met behulp van Cito, Leerling In Beeld. We meten hier op de hoofdvakken rekenen, begrijpend en technisch lezen, spelling de voortgang van de leerlingen. Deze resultaten gebruiken we om ons onderwijs continu te analyseren en verbeteren. Daarnaast worden toetsen gebruikt om te kijken naar de ondersteuningsbehoeften van kinderen, waar zitten hiaten in ons aanbod of waar blinken leerlingen in uit. De tussenresultaten geven ons een richting als het gaat om VO-advisering in groep 7 en 8 maar wordt met name gebruikt om de ontwikkeling van kinderen objectief te monitoren.
Zitten de oud-leerlingen van deze school in het voortgezet onderwijs boven, op of onder hun schooladvies?
Vergelijking van schooladviezen met vergelijkbare scholen
Slechts 2.6% van de leerlingen presteert onder advies (landelijk 11.8%). Het hoge percentage bovenadvies (39.5%) benadrukt de effectieve advisering. De combinatie van portfolio-gesprekken en vroegtijdige voorbereiding (vanaf groep 7) lijkt hieraan bij te dragen.
Sociale ontwikkeling
Binnen het onderwijs op de Schatkamer geven we de kinderen een optimale kans om hun talenten te ontplooien. In onze visie past, dat we daarbij niet alleen letten op basisvaardigheden als taal, rekenen, biologie, natuur en techniek, maar ook op de sociaal emotionele en creatieve ontwikkeling. Dat wil zeggen dat we de kinderen ook leren hoe ze met elkaar omgaan, hoe ze zich in de samenleving gedragen en hoe ze hun eigen plek daarin kunnen vinden. In ons plan actief burgerschap en sociale integratie kunt u uitgebreid lezen hoe wij dit integreren in ons aanbod. LEES MINDER
Veiligheid
Welbevinden
Betrokkenheid
Wat is de werkwijze van KC de Schatkamer voor sociale ontwikkeling?
KC de Schatkamer gebruikt het preventieve, schoolbrede programma KiVa. Tweemaal per jaar (in oktober en april) worden vragenlijsten afgenomen onder leerlingen uit groep 3 t/m 8 om inzicht te krijgen in de sociale veiligheid, welbevinden en vriendschapsrelaties. Leerkrachten krijgen een rapport van hun groep, inclusief sociogrammen, om een beeld te krijgen van de groepsdynamiek. De uitkomsten worden met het team besproken en indien nodig worden interventies ingezet door het KiVa-team. KiVa levert ook een rapport op schoolniveau om beleid te ontwikkelen, te toetsen en te verbeteren.
Welke registratievorm(en) gebruikt KC de Schatkamer om sociale opbrengsten in kaart te brengen?
KC de Schatkamer gebruikt de KiVa monitor om sociale opbrengsten in kaart te brengen.
Welke methode(s) voor sociaal-emotioneel leren gebruikt KC de Schatkamer?
KC de Schatkamer gebruikt KiVa als methode voor sociaal-emotioneel leren.