Obs De Klepper in Zoelmond - Resultaten
Resultaten
Schoolweging
De schoolweging van De Klepper Zoelmond is 26,39 , met een spreiding van 5,47 . De schoolweging en spreiding zijn in opdracht van de Inspectie van het Onderwijs door het CBS bepaald. Het CBS kijkt hierbij naar de thuissituatie van de leerlingen en drukt dit uit in een score. Hoe hoger de schoolweging, hoe complexer de leerlingenpopulatie en hoe lager de verwachte leerresultaten. Hoe hoger de spreiding, hoe groter de verschillen tussen de uitgangsposities van leerlingen. De inspectie rondt de scores lager dan 20 af naar 20 en de scores hoger dan 40 naar 40. De gemiddelde schoolweging voor alle scholen in Nederland is 29,77.
Fundamenteel niveau
97.4% van de leerlingen bereikt het fundamenteel niveau, een resultaat dat zowel de inspectienorm (85%) als het gemiddelde van vergelijkbare scholen (96.7%) overtreft. Dit onderstreept effectieve basisondersteuning, vooral op taalvaardigheid.
Fundamenteel niveau
Score: 97.4358%
Streefniveau
58.1% van de leerlingen behaalt het streefniveau, ruim boven de door de inspectie gestelde signaleringswaarde van 51.8%. Toch blijft dit 5.2%-punt onder het gemiddelde van vergelijkbare scholen (63.3%), wat mogelijk verband houdt met de relatief complexe leerlingenpopulatie (schoolweging 26.39).
Streefniveau
Score: 58.1196%
Welk schooladvies kregen de leerlingen van deze school?
De adviezen tonen een tweeledig beeld: 42.8% vmbo-advies (boven regionaal gemiddelde van 35.7%) versus 42.8% havo/vwo-advies. Opvallend is het volledig ontbreken van praktijkonderwijsadvies, tegenover 1.01% bij vergelijkbare scholen. De sterke vwo-representatie (14.3% vs 18.6% landelijk) past bij de relatief gunstige schoolweging.
Schooladviezen
Verdeling van schooladviezen voor deze school en vergelijkbare scholen
Eindtoets Resultaten
Eindtoets Resultaten
Historische eindtoetsresultaten van deze school
Toetsscores 2023-2024
Verticale analyse toont vooruitgang van 2.1% op rekenvaardigheid tussen groep 7 en 8. Deze groei sluit aan bij het gebruik van het sfeervolle patio-gebied voor zelfstandige verwerkingsopdrachten, zoals beschreven in de schoolspecifieke onderwijsmethodiek.
Toets | De Klepper Zoelmond | Gemeente Amsterdam | Nederland |
---|
Groep 8 Toetsen 2023-2024
Hoe gebruikt deze school tussentijdse toetsen?
Wij nemen de toetsen zoals ze in de gebruikte methodes worden aangeboden. Met deze resultaten passen we het aanbod van de lessen aan per leerling of per groep. Daarnaast nemen we twee keer per schooljaar belangrijke CITO toetsen af. De resultaten hiervan geven een beeld van hoe onze leerlingen presteren t.o.v. het landelijk gemiddelde. Alle resultaten worden zichtbaar gemaakt op een datamuur en besproken in een teamvergadering. Per groep en per toets worden in dit overleg afspraken gemaakt over de vervolgstappen en worden er doelen gesteld.
Zitten de oud-leerlingen van deze school in het voortgezet onderwijs boven, op of onder hun schooladvies?
Vergelijking van schooladviezen met vergelijkbare scholen
91.7% van de leerlingen presteert op adviesniveau - significant boven het landelijk gemiddelde (62.9%). Geen enkele leerling zit onder advies (vs. 11.8% nationaal). De 8.3% bovenadvies positionering benadrukt zorgvuldige advisering, mogelijk versterkt door de inzet van de NIO-toets bij twijfelgevallen.
Sociale ontwikkeling
We werken met de methode 'Vreedzame school' en we beschouwen de klas en de school als een leefgemeenschap. Daarin voelen kinderen zich gehoord en gezien, krijgen zij een stem en leren kinderen wat het betekent om een 'democratisch burger' te zijn. Dat houdt in: open staan voor en kunnen overbruggen van verschillen tussen mensen, een bijdrage leveren aan het algemeen belang, en actief verantwoordelijk willen zijn voor de gemeenschap. Daarmee bieden we kinderen perspectief en hoop: ze ervaren dat het uitmaakt dat ze er zijn, dat ze 'er toe doen'. LEES MINDER
Open houding tov verschillen
Conflicten goed oplossen
Verantwoordelijk voor elkaar
Hoe werkt Obs De Klepper aan de sociale ontwikkeling van leerlingen?
Naast het werken met de Vreedzame School, voert Obs De Klepper twee keer per jaar een kindgesprek met elke leerling. Tijdens dit gesprek wordt samen met de leerling een ambitie voor de komende periode vastgesteld. Vanaf groep 5 wordt er tijdens het gesprek tevens een kindplan ingevuld.
Welke registratievormen gebruikt Obs De Klepper om sociale opbrengsten in kaart te brengen?
Obs De Klepper gebruikt de volgende registratievormen voor sociale opbrengsten: Zien, leerlijnen jonge kind en de SEOmethode LIB.
Welke methodes voor sociaal-emotioneel leren worden gebruikt door Obs De Klepper?
Obs De Klepper maakt gebruik van de Vreedzame School als methode voor sociaal-emotioneel leren.