
De resultaten van Willibrordusschool in Vroomshoop
Current section: resultatenResultaten en cijfers
Op deze pagina vind je alle resultaten en cijfers van Willibrordusschool, waaronder schoolweging, referentieniveaus, schooladviezen, eindtoets resultaten en meer. Deze gegevens geven een goed beeld van de prestaties en ontwikkeling van de leerlingen.
Schoolweging van Willibrordusschool
De schoolweging van Willibrordusschool Vroomshoop is 30,53 , met een spreiding van 5,79 . De schoolweging en spreiding zijn in opdracht van de Inspectie van het Onderwijs door het CBS bepaald. Het CBS kijkt hierbij naar de thuissituatie van de leerlingen en drukt dit uit in een score. Hoe hoger de schoolweging, hoe complexer de leerlingenpopulatie en hoe lager de verwachte leerresultaten. Hoe hoger de spreiding, hoe groter de verschillen tussen de uitgangsposities van leerlingen. De inspectie rondt de scores lager dan 20 af naar 20 en de scores hoger dan 40 naar 40. De gemiddelde schoolweging voor alle scholen in Nederland is 29,77.
Hoe goed past Willibrordusschool bij jullie?
Ontdek hoe goed Willibrordusschool bij jullie past. Doe de schoolkeuzehulp om erachter te komen welke basisschool het beste bij jullie past. Klik hier voor meer informatie.
Ontgrendel het volledige rapport
Fundamenteel niveau
Grafiek
Grafiek laden...
Streefniveau
Grafiek
Grafiek laden...
Welk schooladvies kregen de leerlingen van Willibrordusschool?
Grafiek
Grafiek laden...
Eindtoets Resultaten
Grafiek
Grafiek laden...
Toetsscores 2023-2024
Toets | Willibrordusschool Vroomshoop | Gemeente Amsterdam | Nederland |
---|---|---|---|
LIB | 174.76 | 175.23 | 174.89 |
Groep 8 Toetsen 2023-2024
Hoe gebruikt deze school tussentijdse toetsen?
De tussentijdse resultaten uit het leerlingvolgsysteem worden door de intern begeleider besproken met individuele leerkrachten, het team en de directie. Twee keer per jaar bespreken we opbrengsten van iedere groep met het hele team. Deze toetsresultaten vormen, naast observatiegegevens, de basis voor de cyclus van Handelingsgericht Werken. Deze cyclus wordt ieder schooljaar 2x doorlopen. Meer informatie hierover vindt u in het jaarlijkse Schoolzorgplan.
Zitten de oud-leerlingen van Willibrordusschool in het voortgezet onderwijs boven, op of onder hun schooladvies?
Grafiek
Grafiek laden...
Sociale ontwikkeling
Wij vinden het belangrijk dat er een veilige en positieve sfeer op school is. Door het oefenen van sociale vaardigheden stimuleren we positief gedrag en worden het kind en de groep sterker. Ervaringsgericht leren staat daarbij centraal. Het monitoren van sociale competenties levert ons (meer) inzicht op in de veiligheidsbeleving van de kinderen.
sociaal vaardig
welbevinden
sociale veiligheid
Wat is de werkwijze van deze school voor sociale ontwikkeling?
Het behalen van sociale en maatschappelijke competenties gebeurt op de Willibrordusschool binnen sociaal-emotionele vorming en burgerschap. De methode Leefstijl gebruiken wij in alle groepen hiervoor. Daarnaast hanteren we de gedragsverwachtingen volgens B64All. Enerzijds richt het programma Leefstijl zich op de ontwikkeling van sociaal-emotionele vaardigheden, zodat kinderen en jongeren zich kunnen ontwikkelen tot sociaal vaardige, betrokken en zelfstandige volwassenen. Essentiële basisvaardigheden die voor kinderen belangrijk zijn om goed te kunnen functioneren op school, thuis en later wanneer zij volwassen zijn komen aan de orde. Anderzijds richt het programma Leefstijl zich op burgerschapsvorming. Het brengt jonge burgers de basiskennis, vaardigheden en houding bij die nodig zijn om een actieve rol te kunnen spelen in de eigen leefomgeving en in de samenleving. Het geeft kinderen beter inzicht in zichzelf en hun relaties met anderen en is daarbij een goede voorbereiding op het vervolgonderwijs en op een actieve participatie in de samenleving. Wij monitoren de sociale competentie met behulp van de Sociale Competentie ObservatieLijst (SCOL).
Welke registratievorm(en) gebruikt deze school om sociale opbrengsten in kaart te brengen?
Deze school gebruikt de volgende registratievorm(en) om sociale opbrengsten in kaart te brengen: Sociale Competentie Observatielijst (SCOL)