
Schoolweging
De schoolweging van De Reinboge Twijzelerheide is 32,78 , met een spreiding van 5,20 . De schoolweging en spreiding zijn in opdracht van de Inspectie van het Onderwijs door het CBS bepaald. Het CBS kijkt hierbij naar de thuissituatie van de leerlingen en drukt dit uit in een score. Hoe hoger de schoolweging, hoe complexer de leerlingenpopulatie en hoe lager de verwachte leerresultaten. Hoe hoger de spreiding, hoe groter de verschillen tussen de uitgangsposities van leerlingen. De inspectie rondt de scores lager dan 20 af naar 20 en de scores hoger dan 40 naar 40. De gemiddelde schoolweging voor alle scholen in Nederland is 29,77.
Fundamenteel niveau
92,7% van de leerlingen bereikt het fundamenteel niveau, significant hoger dan de landelijke signaleringswaarde van 85%. De school garandeert hiermee stevige basisvaardigheden.
Grafiek
Grafiek laden...
Welk schooladvies kregen de leerlingen van deze school?
Het schooladvies is gericht op praktische leerwegen: 68,2% vmbo-adviezen (27,3% vmbo-b, 40,9% vmbo-k). Het aandeel havo/vwo-adviezen (9,1%) ligt lager dan bij vergelijkbare scholen (37,5%). Wel valt de volledige afwezigheid van 'onder advies'-plaatsingen op in het VO.
Grafiek
Grafiek laden...
Eindtoets Resultaten
Grafiek
Grafiek laden...
Toetsscores 2023-2024
Toets | De Reinboge Twijzelerheide | Gemeente Amsterdam | Nederland |
---|
Groep 8 Toetsen 2023-2024
Hoe gebruikt deze school tussentijdse toetsen?
Op de Reinbôge worden naast de methodetoetsen twee keer per jaar de Citotoetsen afgenomen, CITO Leerling in Beeld. Aan de hand van die resultaten wordt een groepsplan/doelenplanner per vakgebied opgesteld dat in de loop van het halfjaar dat het betreft regelmatig wordt bijgesteld. Leerlingen die de leerstof niet beheersen of het heel moeilijk vinden krijgen meer herhaling of verlengde instructie. Na de halfjaarlijkse toetsmomenten wordt er een evaluatiedocument opgesteld in overleg met het team. Daarin wordt benoemd welke stappen we willen ondernemen om het aanbod nog beter af te stemmen en de gestelde doelen te halen.
Zitten de oud-leerlingen van deze school in het voortgezet onderwijs boven, op of onder hun schooladvies?
Grafiek
Grafiek laden...
Sociale ontwikkeling
De Reinbôge vindt de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen van belang. Daarom gebruiken wij de methodiek "De Vreedzame School". Dat is een compleet programma voor basisscholen voor sociale competentie en democratisch burgerschap. Het beschouwt de klas en de school als een leefgemeenschap, waarin kinderen zich gehoord en gezien voelen, een stem krijgen, en waarin kinderen leren om samen beslissingen te nemen en conflicten op te lossen. Kinderen voelen zich verantwoordelijk voor elkaar en voor de gemeenschap, en staan open voor de verschillen tussen mensen. Bij de Vreedzame school horen ook mediatoren, leerlingen, die op het plein meekijken en bemiddelen bij opstootjes, ruzies. Deze mediatoren worden aan het begin van het schooljaar opgeleid om vervolgens het plein op te gaan. Ook werken wij op de Reinbôge met een leerlingenraad. Dit orgaan bestaat uit twee leerlingen per groep, vanaf groep 5 en vergadert 4/6 keer per jaar met een collega over allerlei punten waarover de leerlingen mee mogen beslissen. LEES MINDER
Positief klimaat
Samen werken, samen leren
Eigen verantwoordelijkheid
Wat is de werkwijze van Christelijke Basisschool De Reinboge voor sociale ontwikkeling?
Christelijke Basisschool De Reinboge werkt met de Vreedzame School, waarbij positieve en zorgzame omgang, democratische besluitvorming, constructieve conflictoplossing, verantwoordelijkheid en openheid voor verschillen centraal staan. Dit loopt als een rode draad door de school, met wekelijkse lessen over deze thema's. Mediatoren zijn tijdens pauzes op het plein aanwezig. Sinds schooljaar 2023-2024 wordt het leerlingvolgsysteem van CITO Leerling in Beeld gebruikt voor de Sociaal Emotionele ontwikkeling.
Welke registratievorm(en) gebruikt Christelijke Basisschool De Reinboge om sociale opbrengsten in kaart te brengen?
Christelijke Basisschool De Reinboge gebruikt de Successpiegel en Leerling in Beeld om sociale opbrengsten in kaart te brengen.