Openbare Basisschool de Sleutel in Tilburg - Resultaten
Resultaten
Schoolweging
De schoolweging van De Sleutel Tilburg is 36,63 , met een spreiding van 5,06 . De schoolweging en spreiding zijn in opdracht van de Inspectie van het Onderwijs door het CBS bepaald. Het CBS kijkt hierbij naar de thuissituatie van de leerlingen en drukt dit uit in een score. Hoe hoger de schoolweging, hoe complexer de leerlingenpopulatie en hoe lager de verwachte leerresultaten. Hoe hoger de spreiding, hoe groter de verschillen tussen de uitgangsposities van leerlingen. De inspectie rondt de scores lager dan 20 af naar 20 en de scores hoger dan 40 naar 40. De gemiddelde schoolweging voor alle scholen in Nederland is 29,77.
Fundamenteel niveau
97,1% van de leerlingen bereikt het fundamenteel niveau, significant hoger dan de landelijke inspectienorm van 85% en het vergelijkingsgemiddelde (92,1%). De school garandeert hiermee stevige basisvaardigheden.
Fundamenteel niveau
Score: 97.1014%
Streefniveau
64,7% van de leerlingen behaalt het streefniveau, ruim boven de school-specifieke signaleringswaarde van 32% en het regionaal gemiddelde van 45,4%. Dit demonstreert effectieve differentiatie in een complexe populatie.
Streefniveau
Score: 64.7342%
Welk schooladvies kregen de leerlingen van deze school?
Het adviesbeeld toont een tweedeling: 33,3% vmbo-(g)t en 33,3% havo (vs. 16,5% en 16,1% regionaal). Het vwo-advies (25%) ligt boven het regionale gemiddelde (18,6%), wat wijst op ambitieuze doorstroom. Praktijkonderwijs (0%) is consistent lager dan de regio (1,0%).
Schooladviezen
Verdeling van schooladviezen voor deze school en vergelijkbare scholen
Eindtoets Resultaten
Eindtoets Resultaten
Historische eindtoetsresultaten van deze school
Toetsscores 2023-2024
Groep 8 behaalt 4,6% hogere rekenresultaten dan groep 7, mogelijk door de focus op 'rekenateliers'. De stabiliteit in taalvaardigheden (+1,2% t.o.v. 2022-2023) reflecteert het effect van klassenverkleining.
Toets | De Sleutel Tilburg | Gemeente Amsterdam | Nederland |
---|
Groep 8 Toetsen 2023-2024
Hoe gebruikt deze school tussentijdse toetsen?
In januari worden zogeheten IEP LVS toetsen afgenomen (vergelijkbaar met Cito). Wanneer de resultaten bekend zijn, analyseren de leerkrachten deze. Na aanleiding van de analyses worden indien nodig aanpassingen gedaan in het leerkrachtgedrag dan wel het aanbod van de leerstof. Daarnaast hebben de Kwaliteitscoordinatoren de taak om schoolbreed een tussenanalyse te maken om te kijken waar we als school staan en waar begeleiding nodig is om de kwaliteit van het onderwijs te bewaken. Per kind stellen wij streefdoelen om te zorgen dat kinderen tot optimale ontwikkeling kunnen komen. Deze worden in het begin van het jaar opgesteld. Na de IEP middentoetsen worden de streefdoelen geëvalueerd en eventueel bijgesteld.
Zitten de oud-leerlingen van deze school in het voortgezet onderwijs boven, op of onder hun schooladvies?
Vergelijking van schooladviezen met vergelijkbare scholen
Het percentage leerlingen dat onder advies presteert (15%) ligt hoger dan het landelijk gemiddelde (11,8%), mogelijk gerelateerd aan de complexe populatie. 65% blijft op adviesniveau, in lijn met vergelijkbare scholen. De focus op nauwgezette monitoring (‘doorgaande lijn’) zou kunnen verklaren waarom 20% bovenadvies presteert.
Sociale ontwikkeling
Bij OBS De Sleutel geloven we dat iedereen waardevol is, dat kinderen graag willen leren, dat het altijd beter kan en dat we samen het verschil maken. Dat betekent dat we van onszelf en anderen verwachten dat we moeite doen om elkaar te leren kennen, dat we elkaar met respect behandelen, dat we willen leren en reflecteren, dat we de kinderen echt zien en dat we naar elkaar luisteren. Deze kernwaarden zijn onze overtuigingen, ze gaan over waar we in geloven en ze verklaren waarom wij de dingen doen zoals we ze doen. Ze komen niet alleen voort uit het openbare karakter van de school, maar ook uit onze kerntaak, uit onze geschiedenis, de locatie én de mensen in en rond de school. Vanuit de Kanjertraining is er een aantal leidende regels in onze school: - We vertrouwen elkaar - We helpen elkaar - We werken samen - We maken plezier - We doen mee Aanvullend hebben we binnen de wijk de volgende gedragsafspraken (de vijf gouden regels) gemaakt: - Ik heb respect voor de ander - Ik zorg samen met anderen voor een veilige omgeving - Ik ben zuinig op mijn eigen en andermans spullen - Ik help anderen - Ik houd mij aan de afspraken Kinderen en leerkrachten houden zich aan deze gedragsafspraken, en we spreken elkaar daar ook op aan. Ook verwachten wij van ouders dat zij deze regels respecteren en er naar handelen. LEES MINDER
Wederzijds respect
Veilige omgeving
Vertrouwen
Wat is de werkwijze van Openbare Basisschool de Sleutel voor sociale ontwikkeling?
Twee keer per schooljaar vullen de leerkrachten een Kanjer vragenlijst (KANVAS) in. Vanaf groep 6 vullen de leerlingen deze vragenlijst ook over zichzelf in. Zo krijgt het team een beeld van het sociale welbevinden van de leerlingen. Naar aanleiding van de vragenlijsten wordt een analyse gemaakt en zo nodig een sociaal plan opgesteld.
Welke registratievorm(en) gebruikt Openbare Basisschool de Sleutel om sociale opbrengsten in kaart te brengen?
Openbare Basisschool de Sleutel gebruikt Kanvas en het Ontwikkelingsvolgmodel (OVM) om sociale opbrengsten in kaart te brengen.
Welke methode(s) voor sociaal-emotioneel leren gebruikt Openbare Basisschool de Sleutel?
Openbare Basisschool de Sleutel gebruikt Kanjer trainingen, School Wide Positive Behavior Support (SWPBS), Taakspel, het Marietje Kessels Project en Playing for Succes voor sociaal-emotioneel leren.