Montessorischool Elzeneind

De resultaten van Montessorischool Elzeneind in Oss

Current section: resultaten
Staringstraat 6-10
5343 GH Oss

Resultaten en cijfers

Op deze pagina vind je alle resultaten en cijfers van Montessorischool Elzeneind, waaronder schoolweging, referentieniveaus, schooladviezen, eindtoets resultaten en meer. Deze gegevens geven een goed beeld van de prestaties en ontwikkeling van de leerlingen.

Schoolweging van Montessorischool Elzeneind

Schoolweging
29.39
Spreiding
7.24

De schoolweging van Elzeneind is 29,39 , met een spreiding van 7,24 . De schoolweging en spreiding zijn in opdracht van de Inspectie van het Onderwijs door het CBS bepaald. Het CBS kijkt hierbij naar de thuissituatie van de leerlingen en drukt dit uit in een score. Hoe hoger de schoolweging, hoe complexer de leerlingenpopulatie en hoe lager de verwachte leerresultaten. Hoe hoger de spreiding, hoe groter de verschillen tussen de uitgangsposities van leerlingen. De inspectie rondt de scores lager dan 20 af naar 20 en de scores hoger dan 40 naar 40. De gemiddelde schoolweging voor alle scholen in Nederland is 29,77.

Hoe goed past Montessorischool Elzeneind bij jullie?

Ontdek hoe goed Montessorischool Elzeneind bij jullie past. Doe de schoolkeuzehulp om erachter te komen welke basisschool het beste bij jullie past. Klik hier voor meer informatie.

89

Ontgrendel het volledige rapport

Fundamenteel niveau

Grafiek

Grafiek laden...

Streefniveau

Grafiek

Grafiek laden...

Welk schooladvies kregen de leerlingen van Montessorischool Elzeneind?

Grafiek

Grafiek laden...

Eindtoets Resultaten

Grafiek

Grafiek laden...

Toetsscores 2014-2015

ToetsElzeneindGemeente AmsterdamNederland
199.71

Groep 8 Toetsen 2023-2024

Score
127

Hoe gebruikt deze school tussentijdse toetsen?

Wij werken vanaf leerjaar drie met het leerlingvolgsysteem van BOOM. Dit LVS geeft ons meer mogelijkheden om met de kinderen gericht te kijken naar hun resultaten en met hen nieuwe doelen te stellen. Het vermindert de toetsbelasting en de ervaren toetsdruk en er blijft meer onderwijstijd over. De uitvoering van ons onderwijs vatten we samen in groepsplannen, waar nodig aangevuld met individuele handelingsplannen. Als de onderwijsbehoeften en ontwikkeling van leerlingen daar aanleiding toe geven, worden de plannen tussentijds bijgesteld. De kinderen ontwikkelen zich op onze school natuurlijk breder dan enkel op het didactische vlak. Ook die ontwikkeling willen we volgen en vastleggen. In het schoolplan 2020-2024 is vastgelegd dat we gaan werken met de methodiek van Triband Verantwoorden. Het kind verantwoordt aan zichzelf, de individuele resultaten worden op groeps- en schoolniveau verantwoord en dat gebeurt op drie terreinen: Kwalificatie>weten en doen: Ontwikkeling van kennis en vaardigheden op didactisch gebied. Wat kan ik en wat doe ik. Socialisatie > Een sociaal mens worden : Een persoonlijke, creatieve, onafhankelijke en verantwoordelijke rol te leren vervullen in de samenleving van nu en morgen. Vaardig, waardig en aardig voor jezelf en de omgeving. Subjectwording > Een uniek mens worden: Ontwikkeling van bewustzijn, identiteit, zelfrespect en wil. Wie ben ik en hoe sta ik in het leven.

Zitten de oud-leerlingen van Montessorischool Elzeneind in het voortgezet onderwijs boven, op of onder hun schooladvies?

Grafiek

Grafiek laden...

Sociale ontwikkeling

Wij bieden kinderen graag een veilige en uitdagende omgeving, waar leren wordt beschouwd als een vanzelfsprekende en plezierige activiteit. Waar oog is voor de kwaliteiten van het kind op allerlei terreinen, zodat elk kind met plezier naar school komt en zich gekend en gewaardeerd voelt; “Leer mij het zelf te doen” is daarbij ons motto. Leren in brede zin om onze leerlingen op onze school, thuis en in de maatschappij hun steentje te laten bijdragen; zelfbewust en zorgvuldig in de omgang met anderen, zorgzaam en respectvol. LEES MINDER

samen leven

samen leren

samen zijn

Wat is de werkwijze van deze school voor sociale ontwikkeling?

Wij starten ieder schooljaar met krachtpatserweken. Hiermee geven we een krachtige aanzet tot een positieve groepsvorming. Deze weken worden herhaald na iedere schoolvakantie. Net als aan de didactische doelen wordt ook aan de pedagogische doelen het hele jaar door wekelijks aandacht besteed. Kinderen leren zichzelf en elkaar kennen. Leren reflecteren. Leren respectvol met elkaar omgaan. En werken voortdurend aan het bereiken van de montessoribeloftes, zoals u die kunt lezen in het eerste hoofdstuk van deze gids.

Welke registratievorm(en) gebruikt deze school om sociale opbrengsten in kaart te brengen?

Deze school gebruikt de volgende registratievorm(en) om sociale opbrengsten in kaart te brengen: Kijk! sociogram

Welke methode(s) voor sociaal-emotioneel leren gebruikt deze school?

Deze school gebruikt de volgende methode(s) voor sociaal-emotioneel leren: Rots en Water, 7 eigenschappen van happy kids, Kidsskills, Breinggeheimen, Mission possible