
Schoolweging
De schoolweging van De Bolster Nuth is 30,84 , met een spreiding van 6,67 . De schoolweging en spreiding zijn in opdracht van de Inspectie van het Onderwijs door het CBS bepaald. Het CBS kijkt hierbij naar de thuissituatie van de leerlingen en drukt dit uit in een score. Hoe hoger de schoolweging, hoe complexer de leerlingenpopulatie en hoe lager de verwachte leerresultaten. Hoe hoger de spreiding, hoe groter de verschillen tussen de uitgangsposities van leerlingen. De inspectie rondt de scores lager dan 20 af naar 20 en de scores hoger dan 40 naar 40. De gemiddelde schoolweging voor alle scholen in Nederland is 29,77.
Fundamenteel niveau
96,6% van de leerlingen bereikt het fundamenteel niveau, ver boven de landelijke norm van 85%. De score ligt zelfs 0,9% hoger dan het vergelijkingsgemiddelde (95,7%), wat consistentie in basisvaardigheden onderstreept.
Grafiek
Grafiek laden...
Streefniveau
68,6% van de leerlingen behaalt het streefniveau voor taal en rekenen, ruim boven de door de inspectie gestelde signaleringswaarde van 45,5%. Dit is 11,3% hoger dan het vergelijkingsgemiddelde (57,3%), wat wijst op effectieve differentiatie in het onderwijsaanbod.
Grafiek
Grafiek laden...
Welk schooladvies kregen de leerlingen van deze school?
De adviezen zijn sterk theoretisch gericht: 24,1% havo/vwo en 17,2% vwo (tegenover 10,9% en 18,6% bij vergelijkbare scholen). Praktijkonderwijs blijft met 0% achter bij het landelijk gemiddelde (1,01%), terwijl vmbo-(g)t/havo-adviezen (10,3%) gelijk lopen met de regio. De brede spreiding van vmbo-b tot vwo sluit aan bij de relatief hoge schoolweging.
Grafiek
Grafiek laden...
Eindtoets Resultaten
Grafiek
Grafiek laden...
Toetsscores 2023-2024
Toets | De Bolster Nuth | Gemeente Amsterdam | Nederland |
---|---|---|---|
LIB | 176.88 | 176.22 | 175.23 |
Groep 8 Toetsen 2023-2024
Hoe gebruikt deze school tussentijdse toetsen?
We maken op De Bolster gebruik van het Cito-leerlingvolgsysteem. Dit is een van de onderdelen waarbij we de ontwikkeling van onze kinderen volgen. Ook de tussentijdse methodetoetsen zijn onderdeel van de ontwikkeling. Steeds wordt er een afstemming gemaakt om zo goed mogelijk aan te sluiten op de ontwikkeling van het kind én de onderwijsbehoefte van het kind. Hierbij stellen we realistische en uitdagende doelen. Naast de resultaten is het welbevinden van elk kind misschien wel de belangrijkste factor om tot ontwikkeling te kunnen komen. In deze "vensters" van De Bolster heeft u hopelijk een duidelijk beeld kunnen vinden dat het welbevinden voor ons een heel belangrijke plek inneemt en dus niet los gezien kan worden van de tussenresultaten.
Zitten de oud-leerlingen van deze school in het voortgezet onderwijs boven, op of onder hun schooladvies?
Grafiek
Grafiek laden...
Met 30% boven advies (vs. 25,3% landelijk) en slechts 15% onder advies (vs. 11,8% gemiddeld) toont de school betrouwbare advisering. De cijfers reflecteren de beschreven 'maatwerkplaatsing' waarbij cognitieve potentie en sociaal-emotionele ontwikkeling integraal worden beoordeeld.
Sociale ontwikkeling
Alleen al door onze leerlingen staat de school midden in de samenleving. Deze is steeds meer gericht op individualisering. Daarmee neemt de sociale binding (ook sociale cohesie genoemd) af. Plichten en rechten die horen bij burgerschap zijn hierdoor op de achtergrond geraakt. Ook zijn veel ouders en kinderen door een allochtone herkomst niet gewend aan de burgerschapstradities en –gebruiken van onze samenleving. Wij hebben de overtuiging dat meer menselijke solidariteit, goede manieren, sociale controle, kortom burgerschapsgedrag, bijdraagt aan de sociale cohesie. Op school verkeren alle kinderen in grote groepen leeftijdgenoten, die allemaal van elkaar verschillen. De kinderen leren met de verschillen om te gaan en leren tevens met anderen op basis van gelijkwaardigheid samen te werken. Op deze wijze worden ze voorbereid om in de maatschappij goed te kunnen functioneren. Leerlingen nemen zelf ook deel aan het maatschappelijk leven in uiteenlopende situaties: op straat, bij sport, in clubjes, bij familie, onder vrienden. Wij benutten die ervaringen en stimuleren kinderen in hun maatschappelijke participatie. De schoolvisie "Zorg goed voor jezelf, de ander en je omgeving" is hierin onze leidraad om tot aardige, vaardige én waardige kinderen te begeleiden. LEES MINDER
Zorg goed voor jezelf.
Zorg goed voor de ander.
Zorg goed voor je omgeving.
Wat is de werkwijze van Basisschool De Bolster voor sociale ontwikkeling?
De werkwijze van Basisschool De Bolster is gebaseerd op de kernwaarden 'Zorg goed voor jezelf, de ander en je omgeving'. De school begeleidt en beschermt de kinderen om hen te ontwikkelen tot aardige, vaardige én waardige personen. De visie wordt uitgedragen door activiteiten en kernpunten rondom gezondheid, sport en bewegen, duurzaamheid en de katholieke identiteit. De school biedt een veilige plek voor alle kinderen, waarbij respect en aandacht voor elkaar centraal staan.
Welke registratievormen gebruikt Basisschool De Bolster om sociale opbrengsten in kaart te brengen?
Basisschool De Bolster gebruikt Viseon om sociale opbrengsten in kaart te brengen.
Welke methodes voor sociaal-emotioneel leren gebruikt Basisschool De Bolster?
Basisschool De Bolster gebruikt de methodes Goed gedaan en Prima voor sociaal-emotioneel leren.