
De resultaten van Montessorischool Dukenburg in Nijmegen
Current section: resultatenResultaten en cijfers
Op deze pagina vind je alle resultaten en cijfers van Montessorischool Dukenburg, waaronder schoolweging, referentieniveaus, schooladviezen, eindtoets resultaten en meer. Deze gegevens geven een goed beeld van de prestaties en ontwikkeling van de leerlingen.
Schoolweging van Montessorischool Dukenburg
De schoolweging van Montessorischool Dukenburg is 30,92 , met een spreiding van 6,79 . De schoolweging en spreiding zijn in opdracht van de Inspectie van het Onderwijs door het CBS bepaald. Het CBS kijkt hierbij naar de thuissituatie van de leerlingen en drukt dit uit in een score. Hoe hoger de schoolweging, hoe complexer de leerlingenpopulatie en hoe lager de verwachte leerresultaten. Hoe hoger de spreiding, hoe groter de verschillen tussen de uitgangsposities van leerlingen. De inspectie rondt de scores lager dan 20 af naar 20 en de scores hoger dan 40 naar 40. De gemiddelde schoolweging voor alle scholen in Nederland is 29,77.
Hoe goed past Montessorischool Dukenburg bij jullie?
Ontdek hoe goed Montessorischool Dukenburg bij jullie past. Doe de schoolkeuzehulp om erachter te komen welke basisschool het beste bij jullie past. Klik hier voor meer informatie.
Ontgrendel het volledige rapport
Fundamenteel niveau
Grafiek
Grafiek laden...
Streefniveau
Grafiek
Grafiek laden...
Welk schooladvies kregen de leerlingen van Montessorischool Dukenburg?
Grafiek
Grafiek laden...
Eindtoets Resultaten
Grafiek
Grafiek laden...
Toetsscores 2014-2015
Toets | Gemeente Nijmegen | Gemeente Amsterdam | Nederland |
---|---|---|---|
199.71 |
Groep 8 Toetsen 2023-2024
Hoe gebruikt deze school tussentijdse toetsen?
Iedere zes weken maakt de leerkracht groepsplannen passend bij de groep waarin de doelen voor die periode zijn beschreven. Dit zorgt ervoor dat de leerkracht doelgericht kan werken, maar ook dat de leerkracht daardoor snel kan signaleren hoe de ontwikkeling bij de leerlingen verloopt. Aan het eind van de zes weken evalueert de leerkracht de ontwikkeling bij de leerlingen. Voor de leerkracht is de observatie een belangrijk instrument om een kind in zijn ontwikkeling te volgen. Dit gebeurt dagelijks tijdens instructie, maar ook als het kind zelfstandig aan het werk is. Bij de methodes maken de kinderen methode-gebonden toetsen die ons veel informatie geven over de afgelopen periode, maar ook wat er in de komende periode nog extra herhaald mag worden. Al deze informatie wordt ook opgenomen in de groepsplannen. Daarnaast worden onafhankelijke toetsen afgenomen (Cito-LOVS). De resultaten van deze toetsen, waarbij een vergelijking met een landelijk gemiddelde mogelijk is, geven ons redelijk objectieve gegevens over de leerprestaties van uw kind. In het jaarrooster zijn de Cito-toetsen opgenomen. N.a.v. uitslagen van de Cito LOVS-toetsen (in januari en in juni) bespreken de leraren de resultaten met de intern begeleider tijdens een groepsbespreking. De intern begeleider bespreekt drie keer per schooljaar met de leerkracht alle kinderen uit de groep door. Uit die groepsbespreking kunnen leerlingen komen die op individueel niveau besproken moeten worden. Dat gebeurt tijdens de leerling-bespreking met de intern begeleider en de betrokken leerkrachten uit een bouw. De persoonlijke gegevens, cito resultaten, verslagen van instanties, observaties, gesprekken en de registratie van incidenten worden in het digitale dossier systeem Esis bewaard.
Zitten de oud-leerlingen van Montessorischool Dukenburg in het voortgezet onderwijs boven, op of onder hun schooladvies?
Grafiek
Grafiek laden...