
De resultaten van Openbare basisschool De Hofmaat in Neede
Current section: resultatenResultaten en cijfers
Op deze pagina vind je alle resultaten en cijfers van Openbare basisschool De Hofmaat, waaronder schoolweging, referentieniveaus, schooladviezen, eindtoets resultaten en meer. Deze gegevens geven een goed beeld van de prestaties en ontwikkeling van de leerlingen.
Schoolweging van Openbare basisschool De Hofmaat
De schoolweging van De Hofmaat is 30,11 , met een spreiding van 5,81 . De schoolweging en spreiding zijn in opdracht van de Inspectie van het Onderwijs door het CBS bepaald. Het CBS kijkt hierbij naar de thuissituatie van de leerlingen en drukt dit uit in een score. Hoe hoger de schoolweging, hoe complexer de leerlingenpopulatie en hoe lager de verwachte leerresultaten. Hoe hoger de spreiding, hoe groter de verschillen tussen de uitgangsposities van leerlingen. De inspectie rondt de scores lager dan 20 af naar 20 en de scores hoger dan 40 naar 40. De gemiddelde schoolweging voor alle scholen in Nederland is 29,77.
Hoe goed past Openbare basisschool De Hofmaat bij jullie?
Ontdek hoe goed Openbare basisschool De Hofmaat bij jullie past. Doe de schoolkeuzehulp om erachter te komen welke basisschool het beste bij jullie past. Klik hier voor meer informatie.
Ontgrendel het volledige rapport
Fundamenteel niveau
94,9% van de leerlingen behaalt het fundamenteel niveau, ruim boven de landelijke norm van 85%. Dit benadrukt de effectieve basisondersteuning, zelfs in een context met een relatief complexe leerlingenpopulatie.
Grafiek
Grafiek laden...
Streefniveau
50,2% van de leerlingen behaalt het streefniveau voor taal en rekenen, iets boven de door de inspectie gestelde signaleringswaarde van 45,5%. Dit reflecteert de inspanningen om ondanks de complexe leerlingenpopulatie hogere doelen te realiseren, al blijft het achter bij het vergelijkingsgemiddelde van 57,3%.
Grafiek
Grafiek laden...
Welk schooladvies kregen de leerlingen van Openbare basisschool De Hofmaat?
De adviezen tonen een tweeledig beeld: 21,2% vwo-advies (boven regio-gemiddelde van 18,6%), maar ook 3% praktijkonderwijs (iets boven de 1% bij vergelijkbare scholen). De combinatie van vmbo-b (18,2%) en vmbo-(g)t (18,2%) domineert, wat aansluit bij de gemengde populatie.
Grafiek
Grafiek laden...
Eindtoets Resultaten
Grafiek
Grafiek laden...
Toetsscores 2023-2024
Toets | De Hofmaat | Gemeente Amsterdam | Nederland |
---|---|---|---|
LIB | 173.67 | 176.03 | 175.23 |
Groep 8 Toetsen 2023-2024
Hoe gebruikt deze school tussentijdse toetsen?
Obs De Hofmaat gebruikt toetsinstrumenten en observaties om zicht te krijgen op de opbrengsten van het onderwijs. Voor de toetsen worden methode gebonden toetsen gebruikt en toetsen die onafhankelijk zijn (Cito). Deze onafhankelijke toetsen worden halverwege het schooljaar en aan het eind van het schooljaar afgenomen. De methode gebonden toetsen worden afgenomen volgens het schema van de methodes. De observaties gebeuren aan de hand van observatielijsten en de algehele bevindingen van de leerkracht. In groep 1 en 2 worden observaties uitgevoerd aan de hand van de leerlijnen uit he digikeuzebord (gebaseerd op de SLO-doelen). De resultaten van de toetsen en observaties worden meerdere malen per jaar besproken tijdens een: Groepsbespreking: minimaal drie keer per jaar worden er groepsbesprekingen tussen de leerkracht en de zorgcoördinator georganiseerd, waarbij de groepsresultaten van de onafhankelijke (Cito) toetsen, de methode afhankelijke toetsen en het groepsplan worden geëvalueerd en bijgesteld. Ook de observaties op het gebied van sociaal-emotionele vorming worden in de groepsbespreking besproken. Teamoverleg: tweemaal per jaar worden de resultaten, vanuit het Leerlingvolgsysteem (Cito) besproken. Dit doen we door de leerkrachten hun eigen groep te laten presenteren. Doelen worden geëvalueerd en wanneer nodig wordt het onderwijsaanbod bijgesteld. Deze bevindingen zijn ook terug te vinden in de groepsplannen. Vanuit de opbrengsten worden doelstellingen opgesteld, om het onderwijs zo opbrengstgericht mogelijk in te richten. Deze doelstellingen worden geformuleerd op: 1. Schoolniveau: Vanuit de trendanalyses formuleert de school schooldoelstellingen. Hierbij wordt een percentage leerlingen aangegeven, waarvan de school wil dat zij op I, II en III niveau scoren. Dit gebeurt per afgenomen Cito LOVS-toets. 2. Groepsniveau: De leerkracht signaleert en analyseert, samen met de zorgcoördinator, de resultaten van de Citotoetsen. Dit leidt tot planmatig handelen: het groepsplan. Daarin geeft de leerkracht aan hoe de analyses vertaald worden naar de praktijk. 3. Individueel niveau: Voor leerlingen die een individuele leerlijn volgen, hetzij op cognitief gebied, hetzij op sociaal-emotioneel gebied wordt een halfjaarlijks handelingsplan gemaakt. Hierin worden onderwijsbehoeften, positieve kindkenmerken, aanpassingen in de lesstof/groepsplan, doelstellingen Cito LOVS-toetsen, evaluatie- en actiepunten beschreven.
Zitten de oud-leerlingen van Openbare basisschool De Hofmaat in het voortgezet onderwijs boven, op of onder hun schooladvies?
Grafiek
Grafiek laden...
20,8% van de leerlingen presteert onder advies, significant hoger dan het landelijk gemiddelde van 11,8%. Dit kan samenhangen met de complexere populatie. Desondanks presteert 20,8% boven advies, wat wijst op zorgvuldige doorstroombegeleiding zoals beschreven in het schoolondersteuningsplan.
Sociale ontwikkeling
Veiligheid Om te ontwikkelen moet een kind zich veilig voelen. Voor dit veilige gevoel wordt een goed pedagogisch klimaat gecreëerd op basis van een positieve houding en respect voor elkaar. Het team houdt, in samenwerking met de ouders, sterk in de gaten dat de leerling met plezier naar school gaat en zich veilig voelt. Verantwoordelijkheid Wij willen kinderen stimuleren zich tot zelfbewuste, positief kritische burgers te ontwikkelen. We geven hen zelf de verantwoordelijkheid waar dat mogelijk is, zodat de kinderen leren, dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor de keuzes die ze maken. Persoonlijk Wij vinden het belangrijk dat kinderen zich kunnen ontwikkelen als een eigen persoon, met normen en waarden die voor hen belangrijk zijn. Naast de individuele zelfontplooiing, is het van belang het sociale bewustzijn en het sociale gedrag van de kinderen te ontwikkelen. Door samen te werken leert het kind zichzelf te zijn in de sociale wereld: een mening te vormen en met deze mening om te gaan in een groep. Door de persoonlijke, gelijkwaardige en respectvolle samenwerking met de ouders, door open en transparant te communiceren, kan het kind zich optimaal ontwikkelen. LEES MINDER
Veiligheid
Verantwoordelijkheid
Persoonlijk
Wat is de werkwijze van Openbare basisschool De Hofmaat voor sociale ontwikkeling?
Openbare basisschool De Hofmaat werkt dagelijks met de kinderen aan de ontwikkeling van sociale vaardigheden. Dit gebeurt aan de hand van dagelijkse situaties, stimulering van samenspelen en samenwerken, en methodisch met de methode 'Kwink'. Daarnaast wordt de werkwijze van Rots en Water ingezet om leerlingen weerbaarder te maken en tips te geven over hoe te handelen in moeilijke situaties. Door middel van gesprekken met leerlingen en het meten van sociale opbrengsten door een extern bureau, houdt de school zicht op de sociale ontwikkeling.
Welke registratievorm(en) gebruikt Openbare basisschool De Hofmaat om sociale opbrengsten in kaart te brengen?
Openbare basisschool De Hofmaat gebruikt Viseon en Veiligheidsonderzoek om sociale opbrengsten in kaart te brengen.
Welke methode(s) voor sociaal-emotioneel leren gebruikt Openbare basisschool De Hofmaat?
Openbare basisschool De Hofmaat gebruikt de methode 'Kinderen en… hun sociale talenten' voor sociaal-emotioneel leren.