Basisschool Hulsberg in Hulsberg - Resultaten

Resultaten
Schoolweging
De schoolweging van Hulsberg is 26,92 , met een spreiding van 5,52 . De schoolweging en spreiding zijn in opdracht van de Inspectie van het Onderwijs door het CBS bepaald. Het CBS kijkt hierbij naar de thuissituatie van de leerlingen en drukt dit uit in een score. Hoe hoger de schoolweging, hoe complexer de leerlingenpopulatie en hoe lager de verwachte leerresultaten. Hoe hoger de spreiding, hoe groter de verschillen tussen de uitgangsposities van leerlingen. De inspectie rondt de scores lager dan 20 af naar 20 en de scores hoger dan 40 naar 40. De gemiddelde schoolweging voor alle scholen in Nederland is 29,77.
Fundamenteel niveau
98,2% van de leerlingen behaalt het fundamenteel niveau (taal/rekenen), ver boven de landelijke signaleringswaarde van 85%. Deze score is stabiel over alle leerjaren heen en benadrukt de brede basiskwaliteit.
Fundamenteel niveau
Score: 98.2078%
Streefniveau
70,3% van de leerlingen bereikt het streefniveau voor taal/rekenen, ruim boven de inspectienorm van 51,8%. De combinatie van adaptief onderwijs en groepsdoorbrekend werken lijkt effectief: het gemiddelde van vergelijkbare scholen is 63,3%.
Streefniveau
Score: 70.2508%
Welk schooladvies kregen de leerlingen van deze school?
Een opvallende focus op theoretische leerwegen: 19,2% havo/vwo-advies en 15,4% vwo (vs. 10,9% en 18,6% bij vergelijkbare scholen). Praktijkonderwijs komt met 0% significant lager uit dan het landelijk gemiddelde (1,01%), wat past bij de relatief gunstige schoolweging.
Schooladviezen
Verdeling van schooladviezen voor deze school en vergelijkbare scholen
Eindtoets Resultaten
Eindtoets Resultaten
Historische eindtoetsresultaten van deze school
Toetsscores 2023-2024
Groep 8 scoort 4,2% hoger op begrijpend lezen dan groep 7, wat past bij het geïmplementeerde 'teksten in context'-programma. De rekenresultaten blijven stabiel op 9% boven landelijke inspectienormen.
Toets | Hulsberg | Gemeente Amsterdam | Nederland |
---|
Groep 8 Toetsen 2023-2024
Hoe gebruikt deze school tussentijdse toetsen?
In de groepen 1-2 maken wij gebruik van het DigiKeuzebord. Met dit kind-volgsysteem kunnen wij aan vier ontwikkelingsgebieden werken: taal, rekenen, motoriek, spel en sociaal-emotioneel. Wij koppelen hiermee lessen aan ontwikkelingsdoelen en leerlijnen. Kinderen van groep 1 en 2 kiezen met het DigiKeuzebord activiteiten en leerkrachten volgen hun ontwikkeling op de specifieke doelen. In groep 3 t/m 8 wordt op basis van de tussenresultaten van CITO Leerling in Beeld, de methodegebondentoetsen, de observaties van leerkrachten en gesprekken met leerlingen besloten voor welke leerstof de leerling nog extra instructie en aandacht nodig heeft. Dit wordt verwerkt in een analyse, waarbij de leerkracht volgt welke doelen behaald zijn en zodoende weet wanneer de groep of een specifieke leerling bepaalde leerstof, leertijd en instructie nodig heeft. De toetsresultaten en observaties worden tijdens een groepsbespreking met de intern begeleider besproken. Daar waar nodig volgt een interventie voor een groepje leerlingen of een individuele leerling.
Zitten de oud-leerlingen van deze school in het voortgezet onderwijs boven, op of onder hun schooladvies?
Vergelijking van schooladviezen met vergelijkbare scholen
Slechts 5,3% presteert onder advies (landelijk 11,9%), terwijl 78,9% op of boven advies presteert. Deze cijfers onderstrepen de zorgvuldige advisering en aansluitende begeleiding zoals omschreven in het schoolondersteuningsprofiel.
Sociale ontwikkeling
We willen als school structureel werken aan sociale competenties van kinderen (naast "leren leren" ook "leren leven".....) Sociale competenties vormen het vermogen om adequaat te handelen in sociale situaties. Dit handelen kan gericht zijn op jezelf (bijvoorbeeld een taak afmaken) en de ander (bijvoorbeeld vrijwilligerswerk doen). Daarnaast wordt burgerschap genoemd. Als school willen we leerlingen laten kennismaken met hun toekomstige rol als burger, door hen te leren zich te gedragen vanuit respect voor algemeen aanvaarde normen en waarden. Een voorbeeld hiervan is dat er gedurende de hele schooldag aandacht is voor het tegengaan van scheldpartijen en pesterijen, maar daarnaast is het heel effectief om binnen aparte lessen leerlingen te leren waarom uitschelden of pesten niet getolereerd worden. Hierdoor ontstaat op school een eenduidige aanpak en ervaren kinderen dat je sociaal gedrag positief en opbouwend kunt benaderen. LEES MINDER
vertrouwen
verantwoordelijkheid
verbinding en betrokkenheid
Wat is de werkwijze van Basisschool Hulsberg voor sociale ontwikkeling?
Basisschool Hulsberg heeft een gedragsteam dat de sociale opbrengsten monitort en de schoolafspraken onder de aandacht brengt. Elk schooljaar wordt gestart met De Gouden Weken en na de kerstvakantie met De Zilveren Weken, waarbij groepsvorming centraal staat. De leerkracht gebruikt CITO Viseon om de sociale competenties in de groep in kaart te brengen en past de benodigde interventies toe, met begeleiding van de intern begeleider. Meer informatie over actief burgerschap en sociale cohesie is te vinden op https://www.innovo.nl/actief-burgerschap-en-sociale-cohesie.html
Welke registratievorm(en) gebruikt Basisschool Hulsberg om sociale opbrengsten in kaart te brengen?
Basisschool Hulsberg gebruikt Viseon om sociale opbrengsten in kaart te brengen.
Welke methode(s) voor sociaal-emotioneel leren gebruikt Basisschool Hulsberg?
Basisschool Hulsberg gebruikt Goed gedaan en School Wide Positive Behavior Support (SWPBS) voor sociaal-emotioneel leren.