IBS De Schittering

De resultaten van IBS De Schittering in Hooge

Current section: resultaten
Burgemeester Godwaldtstraat 4
4927 BB Hooge

Resultaten en cijfers

Op deze pagina vind je alle resultaten en cijfers van IBS De Schittering, waaronder schoolweging, referentieniveaus, schooladviezen, eindtoets resultaten en meer. Deze gegevens geven een goed beeld van de prestaties en ontwikkeling van de leerlingen.

Schoolweging van IBS De Schittering

Schoolweging
28.59
Spreiding
6.2

De schoolweging van De Schittering Hooge Zwaluwe is 28,59 , met een spreiding van 6,20 . De schoolweging en spreiding zijn in opdracht van de Inspectie van het Onderwijs door het CBS bepaald. Het CBS kijkt hierbij naar de thuissituatie van de leerlingen en drukt dit uit in een score. Hoe hoger de schoolweging, hoe complexer de leerlingenpopulatie en hoe lager de verwachte leerresultaten. Hoe hoger de spreiding, hoe groter de verschillen tussen de uitgangsposities van leerlingen. De inspectie rondt de scores lager dan 20 af naar 20 en de scores hoger dan 40 naar 40. De gemiddelde schoolweging voor alle scholen in Nederland is 29,77.

Hoe goed past IBS De Schittering bij jullie?

Ontdek hoe goed IBS De Schittering bij jullie past. Doe de schoolkeuzehulp om erachter te komen welke basisschool het beste bij jullie past. Klik hier voor meer informatie.

89

Ontgrendel het volledige rapport

Fundamenteel niveau

96,5% van de leerlingen behaalt het fundamentele niveau, ruim boven de landelijke signaleringswaarde van 85%. Dit bevestigt dat de school basisvaardigheden voor alle leerlingprofielen goed waarborgt.

Grafiek

Grafiek laden...

Streefniveau

Met 65,3% van de leerlingen dat het streefniveau voor taal en rekenen behaalt, overtreft de school ruimschoots de inspectienorm van 48,6%. Dit onderstreept de effectiviteit van het beredeneerd aanbod, specifiek gericht op cognitieve talentontwikkeling.

Grafiek

Grafiek laden...

Welk schooladvies kregen de leerlingen van IBS De Schittering?

De schooladviezen tonen een ambitieus profiel: 22,22% vwo-advies (vergeleken met 18,61% bij vergelijkbare scholen) en 22,22% havo/vwo-combinatie. Het praktijkonderwijsadvies blijft met 5,56% beperkt, wat lager is dan het regionale gemiddelde. Deze focus op theoretische leerwegen past bij de relatief gunstige schoolweging.

Grafiek

Grafiek laden...

Eindtoets Resultaten

Grafiek

Grafiek laden...

Toetsscores 2023-2024

ToetsDe Schittering Hooge ZwaluweGemeente AmsterdamNederland
LIB173.35175.22175.23

Groep 8 Toetsen 2023-2024

Score
162

Hoe gebruikt deze school tussentijdse toetsen?

Van de methodes Staal, SemSom, Getal&Ruimte en Veilig leren Lezen worden in de klassen toetsen afgenomen. De toetsgegevens gebruikt de leerkracht om de ontwikkeling van de kinderen te volgen en het onderwijs af te stemmen. Het ene kind heeft meer herhaling nodig, het andere kind kan wat sneller door de stof heen. Daarnaast maken de leerlingen twee keer per jaar de cito toetsen. Deze cito toetsen worden door de leerkrachten geanalyseerd om het onderwijs verder aan te passen op de leerlingen. Daarnaast vergelijken wij de resultaten binnen onze school met voorgaande jaren en per groep. Is het gemiddelde van deze groep nog hetzelfde, vooruitgegaan of achteruit gegaan? Kunnen we dit verklaren? Deze manier van gezamenlijk analyseren houdt ons scherp en helpt ons om het onderwijs continu te verbeteren. Binnen Jeelo wordt er op verschillende manieren naar kinderen gekeken, we werken aan competenties, maken (samen) producten en toetsen ook kennis. Bij de kleutergroepen toetsen wij niet. Aan de hand van de doelen in de gebruikte methode 'Onderbouwd' stemmen wij het onderwijs af op het individuele kind. U kunt als ouder altijd inloggen in het ouderportaal van Onderbouwd en in de Jeelo omgeving van uw kind.

Zitten de oud-leerlingen van IBS De Schittering in het voortgezet onderwijs boven, op of onder hun schooladvies?

Grafiek

Grafiek laden...

Opvallend is dat 31,58% van de leerlingen boven hun advies presteert, tegen 25,27% landelijk. Het percentage onderadvisering (15,79%) ligt weliswaar hoger dan het nationale gemiddelde (11,81%), maar dit kan verklaard worden door de zorgvuldige, realistische adviesaanpak die de school hanteert.

Sociale ontwikkeling

Kinderen leren en ontwikkelen op school competenties die nodig zijn om in allerlei situaties op een goede manier met anderen om te gaan en bij te dragen aan de samenleving. Dit zijn vaardigheden zoals samenwerken, conflicten oplossen en zelfredzaamheid. Sociale competenties dragen daarmee bij aan een positief en sociaal veilig klimaat op school, het verbeteren van de leerprestaties en de ontwikkeling van burgerschap. Het werken aan sociale vaardigheden is bij ons verweven in Onderbouwd en Jeelo en met projecten als de Gouden Weken en Week tegen pesten werken wij aan specifieke doelen op sociaal emotioneel gebied. Daarnaast werken wij in alle klassen met TeamKlassenmanagement: de kinderen zitten in de klas in teams die wisselen na elke vakantie. Door de inzet van team- en klassenbouwers leren de kinderen zichzelf en elkaar beter kennen, ze ontdekken met wie zij kunnen samenwerken en op welke manier. Samen dragen de kinderen verantwoordelijkheid in de klas voor hun gedrag, de materialen en hun taken. LEES MINDER

Veiligheid

Vertrouwen

Samenwerken

Wat is de werkwijze van IBS De Schittering voor sociale ontwikkeling?

IBS De Schittering werkt op verschillende manieren aan een positief en sociaal klimaat. In alle groepen wordt gestart met de Gouden Weken om een goede start te maken. Er wordt gewerkt aan de opbouw van onderlinge relaties op leerling-, klas- en schoolniveau. Er wordt in alle groepen gewerkt met Team Klassenmanagement, waarbij kinderen leren samenwerken en verantwoordelijk te zijn. IBS De Schittering hanteert leefregels die veel aandacht krijgen in de klas. Aan het begin van het schooljaar staat er wekelijks een leefregel centraal. Bij Jeelo wordt er gewerkt aan deugden en burgerschap. Om de onderlinge relaties in de klas in kaart te brengen wordt er in iedere groep in oktober een sociogram gemaakt. Daarnaast vult elke leerkracht een vragenlijst 'sociaal-emotioneel' in. Indien nodig volgen er individuele of klassikale interventies en wordt er later in het schooljaar opnieuw een sociogram gemaakt. Hier vindt altijd samenwerking plaats tussen leerkracht, intern begeleider en de coördinator sociale veiligheid. Vanaf groep 5 vullen de leerlingen ook zelf een vragenlijst in november en mei. In schooljaar 2025-2026 wordt onderzocht of de vragenlijsten voldoende opleveren.

Welke registratievorm(en) gebruikt IBS De Schittering om sociale opbrengsten in kaart te brengen?

IBS De Schittering gebruikt Leerling in Beeld om sociale opbrengsten in kaart te brengen.

Welke methode(s) voor sociaal-emotioneel leren gebruikt IBS De Schittering?

IBS De Schittering gebruikt de volgende methoden voor sociaal-emotioneel leren: Gouden Weken en Team Klassenmanagement.