
De resultaten van Samenwerkingsschool Oostermoer in Gieterveen
Current section: resultatenResultaten en cijfers
Op deze pagina vind je alle resultaten en cijfers van Samenwerkingsschool Oostermoer, waaronder schoolweging, referentieniveaus, schooladviezen, eindtoets resultaten en meer. Deze gegevens geven een goed beeld van de prestaties en ontwikkeling van de leerlingen.
Schoolweging van Samenwerkingsschool Oostermoer
De schoolweging van Oostermoer is 30,33 , met een spreiding van 6,06 . De schoolweging en spreiding zijn in opdracht van de Inspectie van het Onderwijs door het CBS bepaald. Het CBS kijkt hierbij naar de thuissituatie van de leerlingen en drukt dit uit in een score. Hoe hoger de schoolweging, hoe complexer de leerlingenpopulatie en hoe lager de verwachte leerresultaten. Hoe hoger de spreiding, hoe groter de verschillen tussen de uitgangsposities van leerlingen. De inspectie rondt de scores lager dan 20 af naar 20 en de scores hoger dan 40 naar 40. De gemiddelde schoolweging voor alle scholen in Nederland is 29,77.
Hoe goed past Samenwerkingsschool Oostermoer bij jullie?
Ontdek hoe goed Samenwerkingsschool Oostermoer bij jullie past. Doe de schoolkeuzehulp om erachter te komen welke basisschool het beste bij jullie past. Klik hier voor meer informatie.
Ontgrendel het volledige rapport
Fundamenteel niveau
Grafiek
Grafiek laden...
Streefniveau
Grafiek
Grafiek laden...
Welk schooladvies kregen de leerlingen van Samenwerkingsschool Oostermoer?
Grafiek
Grafiek laden...
Eindtoets Resultaten
Grafiek
Grafiek laden...
Toetsscores 2023-2024
Toets | Oostermoer | Gemeente Amsterdam | Nederland |
---|
Groep 8 Toetsen 2023-2024
Hoe gebruikt deze school tussentijdse toetsen?
We toetsen met regelmaat. Daarvoor maken we gebruik van de methodetoetsen van IEP en het leerlingvolgsysteem. Dit doen we om goed zicht te hebben en te houden op de ontwikkeling van de leerlingen. Op basis van de toets resultaten stellen we vast of het aanbod toereikend is geweest. Het kan zijn dat de leerstof extra geoefend moet worden of dat er verdiepende leerstof aangeboden moet worden. Daarbij kijken we welke aanpak (de manier waarop de leerkracht de leerstof aanbiedt) het meest geschikt is. Hiervoor is een goede analyse van het toets resultaat vereist. Observatiegegevens van de leerkracht en informatie vanuit gesprekken met de leerling maken onderdeel uit van de analyse. Deze informatie verzamelen we in ons zorgadministratiesysteem ParnasSys. De methode toetsen worden afgenomen na ieder blok/hoofdstuk. De methode onafhankelijke toetsen (IEP) worden in januari en juni afgenomen. Methode toetsen laten ons zien of een leerling een aangeleerde vaardigheid beheerst. Methode onafhankelijke toetsen laten ons zien of een leerling de vaardigheid in nieuwe situaties kan toepassen. Zo krijgen we een beeld van wat de leerling nodig heeft aan ondersteuning om door te ontwikkelen.
Zitten de oud-leerlingen van Samenwerkingsschool Oostermoer in het voortgezet onderwijs boven, op of onder hun schooladvies?
Grafiek
Grafiek laden...
Sociale ontwikkeling
In onze visie staat dat veiligheid een voorwaarde is voor een optimale ontwikkeling. Een gevoel van veiligheid wordt gecreëerd door vertrouwen te hebben in elkaar, gelijkwaardig te zijn aan elkaar, respect te hebben voor elkaar, betrokken te zijn bij elkaar en plezier te hebben met elkaar. We werken er naartoe dat leerlingen zich geaccepteerd voelen, nieuwsgierig en geïnteresseerd zijn in elkaar. We zien de school als een gemeenschap waar iedereen zijn verantwoordelijkheid heeft en het is een mooie plek om te oefenen hoe je ervoor zorgt dat we het goed hebben met elkaar. We leren ze oog en oor te hebben voor elkaar en zich verantwoordelijk te voelen voor het algemeen belang LEES MINDER
Verantwoordelijkheid
Democratisch
Betrokkenheid
Wat is de werkwijze van deze school voor sociale ontwikkeling?
Vreedzame school Onze school is een Vreedzame School. Het bij De Vreedzame School horende lesprogramma is een compleet programma voor sociale competentie en democratisch burgerschap voor de basisschool. De Vreedzame School beschouwt de klas en de school als een leefgemeenschap, waarin kinderen zich gehoord en gezien voelen, een stem krijgen, en waarin kinderen leren wat het betekent om een ‘democratisch burger’ te zijn: open staan voor en kunnen overbruggen van verschillen tussen mensen, conflicten vreedzaam oplossen, een bijdrage leveren aan het algemeen belang, en actief verantwoordelijk willen zijn voor de gemeenschap. Kinderen ervaren dat het uitmaakt dat ze er zijn, dat ze ‘er toe doen’. Leerlingmediatie maakt onderdeel uit van De Vreedzame School; hiertoe is een aantal leerlingen opgeleid. Leerkracht- en oudergedrag In het programma worden bij de lessen de leerkrachtcompetenties genoemd die voor een pedagogische aanpak in het verlengde van een les van de leerkracht worden verwacht. Ook ouderbetrokkenheid heeft een plaats in de lessen. Lesprogramma De Vreedzame School is een programma voor de hele school. Het programma is zo opgebouwd dat in alle groepen dezelfde 6 thema's / blokken tegelijkertijd en wekelijks aan bod komen: Blok 1 We horen bij elkaar! Groepsvorming en een positief Sociaal klimaat Blok 2 We lossen conflicten zelf op! Conflicthantering Blok 3 We hebben oor voor elkaar! Communicatie Blok 4 We hebben hart voor elkaar! Gevoelens. Blok 5 We dragen allemaal een steentje bij! Verantwoordelijkheid. Blok 6 We zijn allemaal anders! Diversiteit Wilt u meer weten over De Vreedzame School, dan kunt u natuurlijk langskomen of kijken op www.devreedzameschool.nl.
Welke registratievorm(en) gebruikt deze school om sociale opbrengsten in kaart te brengen?
Deze school gebruikt de volgende registratievorm(en) om sociale opbrengsten in kaart te brengen: Vragenlijst hand en handen IEP leerlingvolgsysteem Sociaal Emotionele Vragenlijst