
De resultaten van Basisschool de Kubus in Druten
Current section: resultatenResultaten en cijfers
Op deze pagina vind je alle resultaten en cijfers van Basisschool de Kubus, waaronder schoolweging, referentieniveaus, schooladviezen, eindtoets resultaten en meer. Deze gegevens geven een goed beeld van de prestaties en ontwikkeling van de leerlingen.
Schoolweging van Basisschool de Kubus
De schoolweging van De Kubus Druten is 29,56 , met een spreiding van 6,39 . De schoolweging en spreiding zijn in opdracht van de Inspectie van het Onderwijs door het CBS bepaald. Het CBS kijkt hierbij naar de thuissituatie van de leerlingen en drukt dit uit in een score. Hoe hoger de schoolweging, hoe complexer de leerlingenpopulatie en hoe lager de verwachte leerresultaten. Hoe hoger de spreiding, hoe groter de verschillen tussen de uitgangsposities van leerlingen. De inspectie rondt de scores lager dan 20 af naar 20 en de scores hoger dan 40 naar 40. De gemiddelde schoolweging voor alle scholen in Nederland is 29,77.
Hoe goed past Basisschool de Kubus bij jullie?
Ontdek hoe goed Basisschool de Kubus bij jullie past. Doe de schoolkeuzehulp om erachter te komen welke basisschool het beste bij jullie past. Klik hier voor meer informatie.
Ontgrendel het volledige rapport
Welk schooladvies kregen de leerlingen van Basisschool de Kubus?
De adviezen vertonen een evenwichtige mix: 45,6% havo/vwo (26,67% havo, 18,89% vwo) tegenover 30% vmbo. Opvallend is het relatief hoge percentage vmbo-(g)t-advies (25,56%), wat boven regionale trends ligt. Praktijkonderwijs blijft met 0% achter bij het vergelijkbare schoongemiddelde (1,01%).
Grafiek
Grafiek laden...
Eindtoets Resultaten
Grafiek
Grafiek laden...
Toetsscores 2014-2015
Toets | De Kubus Druten | Gemeente Amsterdam | Nederland |
---|---|---|---|
199.71 |
Groep 8 Toetsen 2023-2024
Hoe gebruikt deze school tussentijdse toetsen?
De Kubus maakt gebruik van methodegebonden toetsen bij de basisvakken. We monitoren op die manier of onze kinderen de doelen beheersen die zijn aangeboden. We kijken goed naar de resultaten en analyseren deze. We plannen als we dat nodig vinden interventies op individueel en/of groepsniveau. Twee keer per jaar meten we de tussenresultaten met behulp van niet-methodegebonden toetsen van De Leerling in Beeld (CITO). We toetsen de volgende onderdelen: technisch lezen begrijpend lezen spelling rekenen In februari en juni maken we met de tussenresultaten een schoolanalyse. Doen we de goede dingen en doen we de goede dingen goed? Die analyses zijn op school, leerjaar en groepsniveau. Zo verbeteren we ons onderwijs.
Zitten de oud-leerlingen van Basisschool de Kubus in het voortgezet onderwijs boven, op of onder hun schooladvies?
Grafiek
Grafiek laden...
Een opvallend hoog percentage van 75,8% van de leerlingen presteert exact op adviesniveau – 13,7% hoger dan vergelijkbare scholen. Slechts 10,5% zit onder advies, wat consistent is met de landelijke trend. Dit reflecteert een zorgvuldige advisering zoals beschreven in het schoolbeleid.
Sociale ontwikkeling
Alle kinderen komen met hun eigen ervaringen en geschiedenis naar de Kubus. We zijn een ontmoetingsplaats waar ieder kind welkom is en niemand beter of minder is dan de ander. Ieder kind zien we in zijn of haar uniciteit, ieder kind heeft een eigen verhaal. Ieder kind heeft het recht om in die context gezien te worden. Leerkrachten, pedagogisch medewerkers en ouders vormen samen met de kinderen in het kindcentrum een leef- en leergemeenschap, die een goede oefenplaats is om de kinderen voor te bereiden op de maatschappij. Ter ondersteuning van het bovenstaande hebben we Vreedzaam ingevoerd. Alle geledingen binnen het kindcentrum zijn met Vreedzaam aan de slag. We beschouwen de klas, de groep als een leefgemeenschap, waar kinderen zich gehoord en gezien voelen, een stem krijgen en waarin kinderen leren om samen beslissingen te nemen en conflicten op te lossen. Kinderen voelen zich verantwoordelijk voor elkaar en voor de gemeenschap en staan open voor onderlinge verschillen. LEES MINDER
Wij horen bij elkaar
Wij hebben oog voor elkaar
Wij respecteren verschillen
Wat is de aanpak van Basisschool de Kubus op het gebied van sociale ontwikkeling?
De sociale standaarden van Basisschool de Kubus zijn in samenspraak opgesteld en zichtbaar bij de ingang van het gebouw. De school monitort de sociale veiligheidsbeleving van de leerlingen en neemt twee keer per schooljaar vragenlijsten af.
Welke registratievormen gebruikt Basisschool de Kubus om sociale opbrengsten in kaart te brengen?
Basisschool de Kubus gebruikt de Veiligheidsthermometer DVS en de vragenlijst sociale veiligheid van Vensters om sociale opbrengsten in kaart te brengen.
Welke methode(s) voor sociaal-emotioneel leren gebruikt Basisschool de Kubus?
Basisschool de Kubus gebruikt de Vreedzaam-methode voor sociaal-emotioneel leren.