Openbare Basisschool De Huet

Openbare Basisschool De Huet in Doetinchem

Current section: algemeen
Wolborgenmate 2
7006 DG Doetinchem

Algemene informatie over Openbare Basisschool De Huet in Doetinchem

Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie over Openbare Basisschool De Huet. Hieronder ziet u de belangrijkste kenmerken van de school, zoals het aantal leerlingen, onderwijsconcept en denominatie. Verder op deze pagina vind je meer gedetailleerde informatie over leerlingaantallen, schooltijden en de onderwijsvisie.

Leerlingen
86
Onderwijsconcept
Overige
Denominatie
Openbaar
Onderwijstype
PO

Benieuwd welke school het beste bij jouw zoon/dochter past?

Doe de schoolkeuzehulp en kom erachter welke scholen bij jouw in de buurt het beste bij jullie passen. Via een gepersonaliseerde vragenlijst kijken wij naar de eigenschappen die voor jullie belangrijk zijn. Op basis hiervan stellen wij een top 3 scholen samen die het meest overeenkomen met jullie voorkeuren.

Interactief adviesrapport op maat
Actuele schooldata
Ga gericht op zoek naar de juiste school
Geeft nieuwe inzichten
Start schoolkeuzehulp

Binnen 5 minuten een uitgebreid adviesrapport

100% tevredenheidsgarantie - als je niet tevreden bent, krijg je je geld terug!

Kenmerken van Openbare Basisschool De Huet

EigenwijsSamenwijsWereldwijs

Over de basisschool

Deze school biedt een omgeving waarin individuele aandacht en veiligheid centraal staan. Elk kind wordt gezien, met zorg op maat voor zowel kleine als grote ontwikkelstappen. Naast kennisoverdracht ligt de focus op vaardigheden zoals samenwerken, onderzoeken en doorzetten, in een open en fijne sfeer voor leerlingen en ouders.

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

De jaarlaag van groep 1 telt slechts 6 leerlingen, significant lager dan het vergelijkingsgemiddelde van 21,8. Dit bevestigt de beperkte instroom. Hoewel de jaarlagen van groep 7 en 8 relatief sterker bezet zijn (15 en 14 leerlingen), wijst de lage bezetting in de onderbouw op structurele krimp. De leeftijdsverdeling laat een opvallende afwezigheid van 12-jarigen zien, mogelijk door versnelde doorstroom of uitstroom.

Bron

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Openbare Basisschool De Huet telt in 2023-2024 slechts 87 leerlingen, wat ruim onder het landelijk gemiddelde van 215 leerlingen ligt. De school classificeert zichzelf hiermee als een krimpschool. De leerlingentrend toont een gestage daling: van 217 leerlingen in 2010-2011 naar een dieptepunt van 86 in 2024-2025 (-60% over 14 jaar). Dit contrast is opvallend ten opzichte van scholen zoals PCBS De Berkenschool die een stabiele populatie handhaven. De combinatie van een hoge schoolweging (31,37) en beperkte instroom in de onderbouwjaarlagen versterkt dit beeld.

Leerlingen
86
Landelijk gemiddelde
214
Bron

Hoe goed past Openbare Basisschool De Huet bij jullie?

Ontdek hoe goed Openbare Basisschool De Huet bij jullie past. Doe de schoolkeuzehulp om erachter te komen welke basisschool het beste bij jullie past. Klik hier voor meer informatie.

89

Ontgrendel het volledige rapport

Schooltijden en opvang van Openbare Basisschool De Huet

Dit zijn de schooltijden en opvangtijden van Openbare Basisschool De Huet:

Veelgestelde vragen over de schooltijden en opvang van Openbare Basisschool De Huet

Onderwijsvisie

De missie richt zich op een veilige en rijke leeromgeving waar kinderen zichzelf kunnen zijn en worden uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen. De visie omvat drie pijlers: 'Eigenwijzer' (stevige basis in kernvakken), 'Samenwijzer' (wederzijds vertrouwen en verantwoordelijkheid) en 'Wereldwijzer' (21e-eeuwse vaardigheden en burgerschap). Thema's als spelend leren en kritisch denken vormen hierbij de rode draad.

Waar wonen de leerlingen van Openbare Basisschool De Huet?

De leerlingen van Openbare Basisschool De Huet komen uit de volgende gebieden:

Veelgestelde vragen over Openbare Basisschool De Huet

Handige informatie

Opvang

Adres

Keppelseweg 56
6999AR HUMMELO

Correspondentieadres

Keppelseweg 56
6999AR HUMMELO

Details

Denominatie
Openbaar
KvK-nummer
09132117
Gemeente
BRONCKHORST (1876)