
De resultaten van St. Leonardusschool in Brielle
Current section: resultatenResultaten en cijfers
Op deze pagina vind je alle resultaten en cijfers van St. Leonardusschool, waaronder schoolweging, referentieniveaus, schooladviezen, eindtoets resultaten en meer. Deze gegevens geven een goed beeld van de prestaties en ontwikkeling van de leerlingen.
Schoolweging van St. Leonardusschool
De schoolweging van Branding is 30,85 , met een spreiding van 6,51 . De schoolweging en spreiding zijn in opdracht van de Inspectie van het Onderwijs door het CBS bepaald. Het CBS kijkt hierbij naar de thuissituatie van de leerlingen en drukt dit uit in een score. Hoe hoger de schoolweging, hoe complexer de leerlingenpopulatie en hoe lager de verwachte leerresultaten. Hoe hoger de spreiding, hoe groter de verschillen tussen de uitgangsposities van leerlingen. De inspectie rondt de scores lager dan 20 af naar 20 en de scores hoger dan 40 naar 40. De gemiddelde schoolweging voor alle scholen in Nederland is 29,77.
Hoe goed past St. Leonardusschool bij jullie?
Ontdek hoe goed St. Leonardusschool bij jullie past. Doe de schoolkeuzehulp om erachter te komen welke basisschool het beste bij jullie past. Klik hier voor meer informatie.
Ontgrendel het volledige rapport
Fundamenteel niveau
Maar liefst 99,3% van de leerlingen beheerst het fundamenteel niveau, ver boven de landelijke norm van 85%. Dit bevestigt een stevige basiskwaliteit in taal en rekenonderwijs.
Grafiek
Grafiek laden...
Welk schooladvies kregen de leerlingen van St. Leonardusschool?
De schooladviezen tonen een evenwichtige mix: 25,3% havo/vwo-advies (15,1% vwo, 9,4% havo/vwo) en 39,6% vmbo-advies. Opvallend is het relatief hoge percentage praktijkonderwijsadviezen (2,5%) vergeleken met vergelijkbare scholen (1,01%), wat past bij de iets complexere leerlingenpopulatie.
Grafiek
Grafiek laden...
Eindtoets Resultaten
Grafiek
Grafiek laden...
Toetsscores 2023-2024
Toets | Branding | Gemeente Amsterdam | Nederland |
---|
Groep 8 Toetsen 2023-2024
Hoe gebruikt deze school tussentijdse toetsen?
Onze school gebruikt de tussenresultaten van IEP om het leerproces van de leerlingen te meten en te volgen. Met de resultaten worden analyses gemaakt en geëvalueerd en er worden vervolgens nieuwe doelen opgesteld. De leerkracht kan op deze manier het onderwijs aanpassen aan de onderwijsbehoefte van de leerlingen.
Zitten de oud-leerlingen van St. Leonardusschool in het voortgezet onderwijs boven, op of onder hun schooladvies?
Grafiek
Grafiek laden...
37,2% van de leerlingen presteert boven hun advies, ruim boven het landelijk gemiddelde van 25,3%. Slechts 11,6% zit onder advies (vergelijkbaar met 11,8% landelijk). Deze cijfers reflecteren een zorgvuldige advisering en effectieve doorstroombegeleiding.
Sociale ontwikkeling
Het team van de St. Leonardusschool heeft een schoolbeeld voor ogen waarin kinderen zich veilig voelen en waarin zij zich optimaal kunnen ontwikkelen, zowel verstandelijk, creatief als sociaal-emotioneel. Samen met de ouders proberen we een bijdrage te leveren aan het functioneren van ieder kind op zijn of haar niveau. We houden daarbij rekening met de eigen geaardheid van de kinderen, hun verschillen in ontwikkeling, hun begaafdheid, de belangstelling en motivatie. Wat zijn de voorwaarden voor die motivatie? Wij zijn het met Stevens (hoogleraar orthopedagogiek) eens als hij in dit verband drie basisbehoeften noemt: veilige relatie, competentie en autonomie.Kinderen die opgroeien in een veilige, liefdevolle omgeving en die zich door anderen aanvaard en gerespecteerd voelen, hebben al hun aandacht en energie vrij om zich op het leren te richten.Kinderen die ervaren dat ze steeds meer weten en kunnen, krijgen zelfvertrouwen. Ze realiseren zich dat ze zelf voor successen hebben gezorgd. Dat zijn voor kinderen belangrijke ervaringen; ze zullen zich competent voelen.Kinderen willen zelf dingen doen, zonder hulp of ondersteuning van volwassenen. Ze hebben een drang naar zelfstandigheid in zich.Deze drie basisbehoeften geven wij een plaats in ons onderwijs en in de activiteiten.Wij streven ernaar, dat wanneer kinderen na acht jaar basisonderwijs de St. Leonardusschool verlaten, zij - passend bij hun eigen ontwikkelingsmogelijkheden - zich de noodzakelijke kennis en vaardigheden hebben eigen gemaakt. Dat zij zich zodanig hebben ontwikkeld, dat zij zich onder eigen verantwoordelijkheid vrij en zelfstandig in het leven tussen medemensen kunnen bewegen. LEES MINDER
verbondenheid en vertrouwen
veiligheid en warme sfeer
respect en erkenning
Wat is de werkwijze van de St. Leonardusschool voor sociale ontwikkeling?
De St. Leonardusschool laat leerlingen jaarlijks een vragenlijst invullen over de sociale veiligheid op school en maakt op basis hiervan een plan van aanpak. Daarnaast vullen de leerlingen 'Hart en Handen' in, waarmee interventies in de klassen worden gedaan, zoals lessen over executieve functies.
Welke registratievormen gebruikt de St. Leonardusschool om sociale opbrengsten in kaart te brengen?
De St. Leonardusschool gebruikt de Sociaal Emotionele Vragenlijst en IEP Hart en Handen om sociale opbrengsten in kaart te brengen.