Christelijke Basisschool Oranje Nassau
Burg Amersfoordtlaan 61
1171 DM Badhoevedorp

Schoolweging

Schoolweging
24.59
Spreiding
5.71

De schoolweging van Oranje Nassau Badhoevedorp is 24,59 , met een spreiding van 5,71 . De schoolweging en spreiding zijn in opdracht van de Inspectie van het Onderwijs door het CBS bepaald. Het CBS kijkt hierbij naar de thuissituatie van de leerlingen en drukt dit uit in een score. Hoe hoger de schoolweging, hoe complexer de leerlingenpopulatie en hoe lager de verwachte leerresultaten. Hoe hoger de spreiding, hoe groter de verschillen tussen de uitgangsposities van leerlingen. De inspectie rondt de scores lager dan 20 af naar 20 en de scores hoger dan 40 naar 40. De gemiddelde schoolweging voor alle scholen in Nederland is 29,77.

Fundamenteel niveau

Met 98.58% van de leerlingen dat het fundamenteel niveau behaalt, overtreft de school ruimschoots de landelijke norm van 85%. Dit onderstreept de brede basiskwaliteit van het onderwijs.

Grafiek

Grafiek laden...

Streefniveau

74.21% van de leerlingen behaalt het streefniveau voor taal en rekenen, ruim boven de door de inspectie gestelde signaleringswaarde van 56.2%. Dit benadrukt de effectiviteit van het onderwijs in cognitieve verdieping.

Grafiek

Grafiek laden...

Welk schooladvies kregen de leerlingen van deze school?

De school geeft sterke theoretische adviezen: 32.5% vwo (vs. 18.6% landelijk) en 17.5% havo/vwo. Het aandeel praktijkgerichte adviezen blijft beperkt tot 1.25% vmbo-k, wat lager is dan regionale vergelijkingsscholen (5.52% vmbo-b/k). Dit sluit aan bij de relatief lage schoolweging en academische focus.

Grafiek

Grafiek laden...

Eindtoets Resultaten

Grafiek

Grafiek laden...

Toetsscores 2023-2024

ToetsOranje Nassau BadhoevedorpGemeente AmsterdamNederland
LIB176.67175.23178.65

Groep 8 Toetsen 2023-2024

Score
162

Hoe gebruikt deze school tussentijdse toetsen?

Om de ontwikkeling van de leerlingen goed te volgen, gebruiken de leerkrachten in de kleuterbouw het leerlingvolgsysteem MijnKleutergroep. Leerkrachten letten op de taalontwikkeling, de rekenontwikkeling, de motorische ontwikkeling, de sociaal emotionele ontwikkeling en de spelontwikkeling. De leerlingen worden regelmatig geobserveerd in speelleersituaties, om te signaleren of ze extra hulp of begeleiding nodig hebben. Welke vaardigheden beheersen de leerlingen al? Met behulp van MijnKleutergroep leggen de leerkrachten de observaties vast. Vanaf groep 3 worden er methodegebonden toetsen afgenomen op het gebied van rekenen, spelling, taal en lezen. Vanaf groep 5 worden ook begrijpend lezen en wereldoriëntatie getoetst. De leerkracht bepaalt aan de hand van deze toetsen of een leerling nog extra instructie of oefenstof nodig heeft. Naast eerdergenoemde toetsen, worden de leerlingen in groep 3 t/m 8 twee keer per jaar, in januari/februari en in mei/ juni, getoetst met de toetsen van LiB. Wij gebruiken de LiB-toetsen rekenen, spelling en technisch lezen voor groep 3 tot en met 8. In groep 5 komt daar begrijpend lezen bij en vanaf groep 6 studievaardigheden en taalverzorging. Bijna alle toetsen bestaan uit meerdere delen, die op verschillende dagen worden afgenomen. De toetsen laten zien hoe de leerling presteert ten opzichte van andere leerlingen in Nederland in dezelfde leeftijdscategorie. De resultaten van alle toetsen worden samen geanalyseerd en dienen als leidraad bij het vaststellen van individuele en groepsdoelen (zie H. 3.2). U ontvangt na iedere toetsperiode een rapport met daarop een overzicht van de resultaten van de methode-gebonden toetsen. Daarbij voegen wij ook een uitdraai van de resultaten van de LiB-toetsen, waarop de ontwikkeling van uw kind door de jaren heen duidelijk zichtbaar is.

Zitten de oud-leerlingen van deze school in het voortgezet onderwijs boven, op of onder hun schooladvies?

Grafiek

Grafiek laden...

Opvallend is het lage percentage onderadvisering: slechts 5.56% tegen 11.81% landelijk. Daarbij presteert 74.07% van de leerlingen precies op adviesniveau, wat wijst op realistische en zorgvuldige advisering. De school hanteert hiervoor een meerjarig monitoringssysteem met pre-adviezen vanaf groep 6.

Sociale ontwikkeling

Gedragsregels voor leerlingen De Kanjertraining biedt omgangsnormen en -regels, veelal zichtbaar gemaakt op posters met symbolen die in ieder lokaal hangen. Deze regels gelden in alle groepen: • We vertrouwen elkaar • We helpen elkaar • Niemand speelt de baas (kleuters: We werken samen) • Niemand lacht uit (kleuters: We hebben plezier) • Niemand blijft zielig (kleuters: We doen mee) LEES MINDER

Kinderen mogen zichzelf zijn

Wederzijdse acceptatie

Vertrouwen in elkaar

Wat is de werkwijze van de Christelijke Basisschool Oranje Nassau voor sociale ontwikkeling?

De Christelijke Basisschool Oranje Nassau werkt met een sociaal veiligheidsprotocol en heeft drie anti-pestcoördinatoren: Natascha Hogenhout (onderbouw), Anna Siertsema (middenbouw) en Atty van Linschoten (bovenbouw). Leon Ploem is de Kanjercoördinator. De school hanteert de Kanjertraining en ziet de samenwerking met ouders als belangrijk voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen.

Welke registratievorm(en) gebruikt de Christelijke Basisschool Oranje Nassau om sociale opbrengsten in kaart te brengen?

De Christelijke Basisschool Oranje Nassau gebruikt Kanvas om sociale opbrengsten in kaart te brengen.

Welke methode(s) voor sociaal-emotioneel leren gebruikt de Christelijke Basisschool Oranje Nassau?

De Christelijke Basisschool Oranje Nassau gebruikt Kanjertraining voor sociaal-emotioneel leren.