
De resultaten van Basisschool De Weiert in Arcen
Current section: resultatenResultaten en cijfers
Op deze pagina vind je alle resultaten en cijfers van Basisschool De Weiert, waaronder schoolweging, referentieniveaus, schooladviezen, eindtoets resultaten en meer. Deze gegevens geven een goed beeld van de prestaties en ontwikkeling van de leerlingen.
Schoolweging van Basisschool De Weiert
De schoolweging van De Weiert Arcen is 29,78 , met een spreiding van 5,49 . De schoolweging en spreiding zijn in opdracht van de Inspectie van het Onderwijs door het CBS bepaald. Het CBS kijkt hierbij naar de thuissituatie van de leerlingen en drukt dit uit in een score. Hoe hoger de schoolweging, hoe complexer de leerlingenpopulatie en hoe lager de verwachte leerresultaten. Hoe hoger de spreiding, hoe groter de verschillen tussen de uitgangsposities van leerlingen. De inspectie rondt de scores lager dan 20 af naar 20 en de scores hoger dan 40 naar 40. De gemiddelde schoolweging voor alle scholen in Nederland is 29,77.
Hoe goed past Basisschool De Weiert bij jullie?
Ontdek hoe goed Basisschool De Weiert bij jullie past. Doe de schoolkeuzehulp om erachter te komen welke basisschool het beste bij jullie past. Klik hier voor meer informatie.
Ontgrendel het volledige rapport
Fundamenteel niveau
Met 95.2% score voor het fundamenteel niveau overtreft de school ruimschoots de inspectienorm van 85%. Dit laat zien dat de basisvaardigheden voor taal en rekenen bij vrijwel alle leerlingen goed worden beheerst, ondanks de complexere leerlingenpopulatie.
Grafiek
Grafiek laden...
Streefniveau
De school behaalt voor het streefniveau een score van 46.9%, wat exact aansluit bij hun signaleringswaarde van 47.1%. Dit betekent dat de school haar leerlingen precies op het verwachte niveau aflevert voor de meer uitdagende leerdoelen, hoewel vergelijkbare scholen gemiddeld 57.8% halen.
Grafiek
Grafiek laden...
Welk schooladvies kregen de leerlingen van Basisschool De Weiert?
De adviezen tonen een nadruk op gemengde leerwegen: 37.5% vmbo-k/-(g)t en 37.5% vmbo-(g)t/havo. Het aandeel vwo-advies (6.25%) blijft achter bij regionale peers (18.6%). Opvallend is het relatief hoge percentage praktijkgericht advies (12.5% vmbo-b vs. 5.5% regio), wat mogelijk samenhangt met de schoolweging.
Grafiek
Grafiek laden...
Eindtoets Resultaten
Grafiek
Grafiek laden...
Toetsscores 2023-2024
Toets | De Weiert Arcen | Gemeente Amsterdam | Nederland |
---|
Groep 8 Toetsen 2023-2024
Hoe gebruikt deze school tussentijdse toetsen?
Om de leerlingen goed te kunnen volgen nemen we twee keer per jaar de Cito-toetsen af. De tussenresultaten die we hiermee verkrijgen geven ons zicht op de leerontwikkeling van de leerlingen op individueel- en op groepsniveau. De leerlingen van de groepen 1 en 2 hebben geen Cito-toetsen. Bij deze leerlingen gaan we uit van de dagelijkse registratie in het kleutervolgsysteem en de afname van het dyslexieprotocol bij de groep 2 leerlingen. Twee keer per jaar voert de teamleider met de groepsleerkracht analysegesprekken. A.d.h.v. de tussenresultaten en de observaties in de groep worden er afspraken gemaakt over een passend aanbod/ begeleiding van individuele of groepjes kinderen. Deze afspraken worden vastgelegd in een groepsplan. Naast de groepsplannen stellen de teamleiders ook een verbeterplan op. Hierin worden de acties n.a.v. de tussenresultaten op schoolniveau beschreven. Op stichtingsniveau voert het MT twee keer per jaar met een externe deskundige (BCO- onderwijsadvies) de zogenaamde MAX-gesprekken. De tussenresultaten en het verbeterplan vormen de input voor dit gesprek. Op stichtingsniveau wordt tevens nog de kwaliteitsmonitor afgenomen. Hierbij wordt specifiek in kaart gebracht waar scholen/stichting nog verbeteringen kan doorvoeren. De aandachtsgebieden worden opgenomen in bovengenoemd verbeterplan.
Zitten de oud-leerlingen van Basisschool De Weiert in het voortgezet onderwijs boven, op of onder hun schooladvies?
Grafiek
Grafiek laden...
Het percentage leerlingen dat onder advies presteert (11.76%) matcht exact het landelijk gemiddelde. Opvallend is dat 29.4% boven advies scoort - ruim 4% hoger dan vergelijkbare scholen. Dit suggereert een voorzichtige adviesstijl, mogelijk gerelateerd aan de onderwidersteuning beschreven in het schoolprofiel.
Sociale ontwikkeling
Alle kinderen SWPBS is een aanpak voor alle leerlingen, met specifieke interventies voor kinderen die extra ondersteuning nodig hebben. Dit kan variëren van tijdelijke hulp tot op school tot professionele jeugdzorg. De aanpak is gericht op de hele schoolomgeving. Alle medewerkers Alle medewerkers worden betrokken bij het formuleren van de waarden van de school en bij de uitvoering van de verschillende interventies. Zo wordt gewenst gedrag bekrachtigd door de leerkracht in de klas, maar ook door de conciërge op het schoolplein en de leesmoeder in de bibliotheek. Op en om de school De reikwijdte van SWPBS betreft de school en de schoolomgeving. Dus niet alleen in de klas, maar ook in de gangen, op het schoolplein en bij activiteiten buiten de school worden kinderen aangemoedigd prosociaal gedrag te laten zien. LEES MINDER
training soc. vaardigheden
ind. pedagogische begeleiding
ind. didactische begeleiding
Wat is de aanpak van Basisschool De Weiert op het gebied van sociale ontwikkeling?
Basisschool De Weiert werkt volgens de PBS (Positive Behavior Support) methode. Belangrijke aspecten hierbij zijn: leerlingen weten welk gedrag verwacht wordt, gedrag wordt aangeleerd en bekrachtigd, en ongewenst gedrag heeft duidelijke consequenties. De school, ouders en (jeugd)zorg werken intensief samen. De sociale ontwikkeling wordt gemonitord met behulp van SCOL (groep 3 t/m 8) en de leerlijnen van het Digikeuzebord (kleuters). Sociale doelstellingen zijn opgenomen in de kwaliteitscyclus. Samenwerkingsvaardigheden zijn per unit gepland in het jaarrooster. Leerlingtevredenheidsonderzoeken worden afgenomen, besproken en acties worden uitgezet. De werkwijze is verder uitgewerkt in het document Burgerschap, dat ter inzage ligt bij de directie.
Welke vormen van registratie gebruikt Basisschool De Weiert om de sociale ontwikkeling in kaart te brengen?
Basisschool De Weiert gebruikt de LIB Sociaal-emotioneel registratievorm om sociale competenties te registreren.