Kindcentrum Het Palet in Zoetermeer - Resultaten
Resultaten
Schoolweging
De schoolweging van Het Palet Zoetermeer is 30,54 , met een spreiding van 5,96 . De schoolweging en spreiding zijn in opdracht van de Inspectie van het Onderwijs door het CBS bepaald. Het CBS kijkt hierbij naar de thuissituatie van de leerlingen en drukt dit uit in een score. Hoe hoger de schoolweging, hoe complexer de leerlingenpopulatie en hoe lager de verwachte leerresultaten. Hoe hoger de spreiding, hoe groter de verschillen tussen de uitgangsposities van leerlingen. De inspectie rondt de scores lager dan 20 af naar 20 en de scores hoger dan 40 naar 40. De gemiddelde schoolweging voor alle scholen in Nederland is 29,77.
Fundamenteel niveau
94,7% van de leerlingen behaalt het fundamenteel niveau, fors boven de signaleringswaarde van 85%. Hoewel dit net onder het vergelijkingsgemiddelde (95,7%) ligt, toont het een stevige basiskwaliteit voor taal en rekenen.
Fundamenteel niveau
Score: 94.7488%
Streefniveau
54,6% van de leerlingen behaalt het streefniveau, ruim boven de inspectienorm van 45,5% maar iets onder het vergelijkingsgemiddelde van 57,3%. De school benadrukt differentiatie en kansrijke advisering, wat terugziet in deze prestaties.
Streefniveau
Score: 54.5662%
Welk schooladvies kregen de leerlingen van deze school?
Het Palet geeft nadruk op doorstroom naar middelbare niveaus: 25% vmbo-(g)t/havo en 11,5% vwo-advies. Opvallend is het hogere percentage praktijkonderwijsadviezen (5,8% vs 0,12% regio), passend bij de complexere populatie. Vergelijkbare scholen adviseren vaker havo (16,1%) en vwo (18,6%).
Schooladviezen
Verdeling van schooladviezen voor deze school en vergelijkbare scholen
Eindtoets Resultaten
Eindtoets Resultaten
Historische eindtoetsresultaten van deze school
Toetsscores 2023-2024
Groep 8 scoort gemiddeld 4,2% hoger op kernvakken dan groep 7, dankzij gerichte interventies. De school presteert hiermee gelijk aan vergelijkbare scholen in Zuid-Holland.
Toets | Het Palet Zoetermeer | Gemeente Amsterdam | Nederland |
---|
Groep 8 Toetsen 2023-2024
Hoe gebruikt deze school tussentijdse toetsen?
We bespreken met de leerkracht de tussentijdse resultaten per leerling en met het hele team de tussentijdse toetsresultaten op groepsniveau en op schoolniveau. Om de opbrengsten te verbeteren, maken we per vakgebied een plan van aanpak dat soms per groep of voor de hele school geldt. Op deze manier werken we actief om ons onderwijs elke dag een beetje beter te maken.
Zitten de oud-leerlingen van deze school in het voortgezet onderwijs boven, op of onder hun schooladvies?
Vergelijking van schooladviezen met vergelijkbare scholen
23,9% van de leerlingen presteert onder advies, ruim boven het landelijk gemiddelde (11,8%). Dit reflecteert mogelijk de uitdagingen van de leerlingenpopulatie. Desondanks scoort 17,4% boven advies, wat aansluit bij het beleid van 'hoge verwachtingen' en intensieve monitoring.
Sociale ontwikkeling
Op het Palet voel je je thuis. Daar staan wij voor. Kinderen moeten aandacht krijgen, gezien worden, zich welkom voelen, ze moeten zich veilig voelen, ze komen bij ons met plezier naar school. Wij zijn van mening dat sociale competenties de noodzakelijke basis zijn voor onze kinderen om te komen tot leren, om zich te ontwikkelen tot een stralend kind dat vol trots werkt aan de ontwikkeling van zijn of haar talenten. LEES MINDER
Veiligheid en Plezier
Respect
Aandacht en Vertrouwen
Wat is de werkwijze van Kindcentrum Het Palet voor sociale ontwikkeling?
In alle groepen wordt gebruik gemaakt van de Kanjertraining. Jaarlijks wordt in alle groepen KanVas ingevuld (leerlingvolgsysteem sociale ontwikkeling en sociale veiligheid). Optioneel wordt in de groepen 3 tot en met 8 een sociogram ingevuld.
Welke registratievorm(en) gebruikt Kindcentrum Het Palet om sociale opbrengsten in kaart te brengen?
Kindcentrum Het Palet gebruikt Kijk! en Kanvas om sociale opbrengsten in kaart te brengen.
Welke methode(s) voor sociaal-emotioneel leren gebruikt Kindcentrum Het Palet?
Kindcentrum Het Palet gebruikt 'Een doos vol gevoelens', Kanjertrainingen en Taakspel voor sociaal-emotioneel leren.