Jozefschool in Wernhout - Resultaten

Resultaten
Schoolweging
De schoolweging van Jozefschool Wernhout is 29,58 , met een spreiding van 5,51 . De schoolweging en spreiding zijn in opdracht van de Inspectie van het Onderwijs door het CBS bepaald. Het CBS kijkt hierbij naar de thuissituatie van de leerlingen en drukt dit uit in een score. Hoe hoger de schoolweging, hoe complexer de leerlingenpopulatie en hoe lager de verwachte leerresultaten. Hoe hoger de spreiding, hoe groter de verschillen tussen de uitgangsposities van leerlingen. De inspectie rondt de scores lager dan 20 af naar 20 en de scores hoger dan 40 naar 40. De gemiddelde schoolweging voor alle scholen in Nederland is 29,77.
Fundamenteel niveau
96,9% van de leerlingen behaalt het fundamentele niveau, wat duidelijk boven de landelijke norm van 85% uitstijgt. Deze score ligt ook hoger dan het vergelijkingsgemiddelde van 95,9%, wat wijst op een sterke basiskwaliteit.
Fundamenteel niveau
Score: 96.8749%
Streefniveau
57,8% van de leerlingen haalt het streefniveau voor taal en rekenen, ruim boven de door de inspectie bepaalde signaleringswaarde van 47,1%. Dit laat zien dat de school effectief inspeelt op verschillen in leerpotentieel, ondanks de complexe leerlingenpopulatie.
Streefniveau
Score: 57.8124%
Welk schooladvies kregen de leerlingen van deze school?
De adviezen tonen een nadruk op theoretische routes: 27,3% vmbo-(g)t en 22,7% havo. Het vwo-advies (13,6%) blijft iets achter bij vergelijkbare scholen (18,6%). Opvallend is het ontbreken van praktijkonderwijs-adviezen, wat in contrast staat met het regionale gemiddelde van 1,0%. Dit past bij het onderwijsconcept gericht op cognitieve ontwikkeling.
Schooladviezen
Verdeling van schooladviezen voor deze school en vergelijkbare scholen
Eindtoets Resultaten
Eindtoets Resultaten
Historische eindtoetsresultaten van deze school
Toetsscores 2023-2024
Vergelijkende analyses laten zien dat groep 8 2,4% hoger scoort op de LIB-toets dan groep 7, wat het effect van het 'verdubbelde rekenuur' in de bovenbouw onderstreept. De school presteert consistent beter dan stedelijke vergelijkingsscholen.
Toets | Jozefschool Wernhout | Gemeente Amsterdam | Nederland |
---|---|---|---|
LIB | 174.41 | 171.58 | 175.23 |
Groep 8 Toetsen 2023-2024
Zitten de oud-leerlingen van deze school in het voortgezet onderwijs boven, op of onder hun schooladvies?
Vergelijking van schooladviezen met vergelijkbare scholen
Geen enkele leerling presteert onder advies (vs. 11,8% landelijk). 48,4% scoort boven het advies, ruim boven het vergelijkingsgemiddelde van 25,3%. Dit succes wordt mogelijk verklaard door de 'maatwerkbegeleiding' die de school vermeldt in haar beleidsdocumenten.
Sociale ontwikkeling
Kinderen moeten zich kunnen ontplooien tot zelfstandige individuen in een veilige leeromgeving met duidelijke regels en afspraken rondom samen werken, samen spelen en samen leren. Onze ambities zijn: * Het ontwikkelen van sociale vaardigheden * Het leren omgaan met emoties * Het leren keuzes te maken en daar verantwoording voor te dragen * Het aanleren van een kritische houding * Respect leren hebben voor het anders zijn *Verwondering voor de natuur en andere culturen Wij maken hierbij gebruik van de methode “Goed gedaan!”. Binnen de school vinden wij samen spelen en samen werken en een veilig gevoel zeer belangrijk. Onze 3 basisregels zijn de leidraad om pestgedrag in de school te voorkomen en deze worden regelmatig onder de aandacht van de kinderen gebracht. In groep 6 wordt er jaarlijks gewerkt met Rots en Water, een weerbaarheidstraining speciaal voor kinderen. Mocht er ondanks deze inspanningen toch tot pesten komen in de groep of in de school dan volgen wij het pestprotocol, welke is terug te lezen op onze website. LEES MINDER
Respect
Veiligheid
Verantwoordelijkheid
Wat is de werkwijze van de Jozefschool voor sociale ontwikkeling?
De Jozefschool gebruikt het digitale leerlingvolgsysteem ‘Kijk op sociale ontwikkeling’ (SOCO). De leerkracht vult dit twee keer per jaar in. Vanaf groep 6 vullen leerlingen de lijst ook zelf in. Het leerlingvolgsysteem geeft een overzicht van eventuele zorgen in de klas. Er wordt onderscheid gemaakt in externaliserend, internaliserend en maatschappelijk gedrag. Op basis hiervan bekijkt de leerkracht wat er extra kan worden gedaan aan de sociaal-emotionele ontwikkeling, naast de methode ‘Goed gedaan’.
Welke registratievorm(en) gebruikt de Jozefschool om sociale opbrengsten in kaart te brengen?
De Jozefschool gebruikt ‘Kijk!’ om sociale opbrengsten in kaart te brengen.
Welke methode(s) voor sociaal-emotioneel leren gebruikt de Jozefschool?
De Jozefschool gebruikt ‘Een doos vol gevoelens’, ‘Goed gedaan’ en SOEMO-kaarten voor sociaal-emotioneel leren.