Basisschool De Opstekker

De resultaten van Basisschool De Opstekker in Tijnje

Current section: resultaten
Breewei 6A
8406 EE Tijnje

Resultaten en cijfers

Op deze pagina vind je alle resultaten en cijfers van Basisschool De Opstekker, waaronder schoolweging, referentieniveaus, schooladviezen, eindtoets resultaten en meer. Deze gegevens geven een goed beeld van de prestaties en ontwikkeling van de leerlingen.

Schoolweging van Basisschool De Opstekker

Schoolweging
29.64
Spreiding
5.6

De schoolweging van De Opstekker Tijnje is 29,64 , met een spreiding van 5,60 . De schoolweging en spreiding zijn in opdracht van de Inspectie van het Onderwijs door het CBS bepaald. Het CBS kijkt hierbij naar de thuissituatie van de leerlingen en drukt dit uit in een score. Hoe hoger de schoolweging, hoe complexer de leerlingenpopulatie en hoe lager de verwachte leerresultaten. Hoe hoger de spreiding, hoe groter de verschillen tussen de uitgangsposities van leerlingen. De inspectie rondt de scores lager dan 20 af naar 20 en de scores hoger dan 40 naar 40. De gemiddelde schoolweging voor alle scholen in Nederland is 29,77.

Hoe goed past Basisschool De Opstekker bij jullie?

Ontdek hoe goed Basisschool De Opstekker bij jullie past. Doe de schoolkeuzehulp om erachter te komen welke basisschool het beste bij jullie past. Klik hier voor meer informatie.

89

Ontgrendel het volledige rapport

Fundamenteel niveau

95,9% van de leerlingen bereikt het fundamenteel niveau, ver boven de signaleringswaarde van 85%. Dit onderstreept een stevige basiskwaliteit, ook ten opzichte van vergelijkbare scholen (95,88%).

Grafiek

Grafiek laden...

Streefniveau

Het streefniveau voor taal en rekenen wordt door 60,7% van de leerlingen behaald, ruim boven de inspectienorm van 47,1%. Dit toont aan dat de school hogere doelen effectief weet te realiseren, ondanks de complexe leerlingenpopulatie.

Grafiek

Grafiek laden...

Welk schooladvies kregen de leerlingen van Basisschool De Opstekker?

De adviezen zijn sterk gericht op theoretische leerwegen: 35,7% havo en 21,4% vwo, samen 57,1% (vs. 45,6% bij vergelijkbare scholen). Opvallend is het lagere percentage praktijkonderwijs (0%) ten opzichte van de regio (1,01%). De combinatie van intensieve begeleiding en een academische focus lijkt hier succesvol.

Grafiek

Grafiek laden...

Eindtoets Resultaten

Grafiek

Grafiek laden...

Toetsscores 2023-2024

ToetsDe Opstekker TijnjeGemeente AmsterdamNederland

Groep 8 Toetsen 2023-2024

Score
58

Hoe gebruikt deze school tussentijdse toetsen?

De ontwikkeling van onze leerlingen wordt vanaf groep 3 in kaart gebracht d.m.v. de methodetoetsen en de IEP-toetsen. De IEP-toetsen vinden 2 x per jaar plaats, in januari en in juni. Leerkrachten analyseren en interpreteren in november en april de verzamelde gegevens van de methode toetsen om zicht te krijgen op de opbrengsten van hun onderwijs, de effecten van hun onderwijsaanbod en de onderwijsbehoeften van hun leerlingen. In januari en juni staan naast de methode toetsen ook de toetsen van het IEP leerlingvolgsysteem centraal. De analyse wordt beknopt in steekwoorden genoteerd in het groepsplan. Dit plan wordt 4 keer per jaar geëvalueerd en bijgesteld. De analyses worden besproken tijdens groepsbesprekingen, die plaatsvinden in de maanden november, januari, april en juni. Bij de groepsbespreking zijn de leerkrachten en IB-er aanwezig. In februari en juni schuift de directeur ook aan. In de groepsbespreking wordt het besluit genomen of een leerling in de leerlingenbespreking wordt ingebracht. Redenen om een leerling te bespreken zijn: 1. De leerling profiteert onvoldoende van de specifieke aanpak in het groepsplan. 2. De specifieke onderwijsbehoeften van de leerling blijven onduidelijk. 3. Er zijn aanwijzingen of vermoedens van kind kenmerken. Zelfevaluatie. Na afloop van de tweede groepsbespreking (januari) bespreken en analyseren de directeur en IB-er schoolbreed de ontwikkelingen a.d.h.v. de IEP-toetsen. Daarna wordt bepaald welke vervolgstappen / interventies er genomen moeten worden om de kwaliteit te waarborgen. Deze interventies kan men terugzien in het jaarplan. Aan het eind van het schooljaar worden de groepsplannen afgesloten en draagt de leerkracht de groep over aan de nieuwe leerkracht m.b.v. het overdrachtsformulier. Binnen vier weken na de start van het nieuwe schooljaar stelt de leerkracht een groepsplan op. (groep 3 t/m 8) Wanneer een leerling onder de laagste ontwikkelscore van IEP scoort, wordt tijdens de leerlingbespreking bepaald welke aanpak school kan bieden. Bij dit proces worden de ouders meegenomen. Leerlingen die boven de hoogste ontwikkelscore van IEP scoren, bieden we extra uitdaging aan. In eerste instantie in de pluslijn van de methode. School beschikt ook over levelwerk, speciaal voor onze meerbegaafde leerlingen. Ook kan een leerling een dag per week het Comprix-college bezoeken.

Zitten de oud-leerlingen van Basisschool De Opstekker in het voortgezet onderwijs boven, op of onder hun schooladvies?

Grafiek

Grafiek laden...

33,3% van de leerlingen presteert boven advies, ruim hoger dan het landelijk gemiddelde (25,3%). Slechts 9,5% zit onder advies, wat aansluit bij de gestructureerde doorstroombegeleiding zoals beschreven in het schoolondersteuningsplan. Dit weerspiegelt een nauwkeurig adviesproces.

Sociale ontwikkeling

Wij vinden het heel belangrijk dat kinderen zich thuis voelen bij ons op school. Dat ze mogen zijn wie ze zijn, dat ze weten dat ze erbij horen en dat ze gewaardeerd worden. Elke leerling wordt elke dag gehoord en gezien. We kiezen voor een positieve benadering. Afspraken over omgaan met elkaar zijn vastgelegd in schoolregels en klassenregels. We proberen zoveel mogelijk in te gaan op de individuele (onderwijs) behoeften van de kinderen. Ieder kind maakt deel uit van een groep. Aan het sociaal pedagogisch klimaat besteden we veel aandacht. De Opstekker streeft er naar een veilige omgeving voor iedereen te bewerkstelligen. Bij de aanvang van een nieuw schooljaar is in de eerste zes weken specifieke aandacht voor het welbevinden van de leerlingen en de groep. Dit noemen wij de ‘Gouden weken’. Op De Opstekker wordt in een goede sfeer geprobeerd elke leerling maximaal te laten presteren. Naast leerprestaties vinden wij creativiteit en beweging voor de totale ontwikkeling van elk kind belangrijk. Vier keer per jaar komt de leerlingenraad bijeen. Vanaf groep 4 is er 1 leerling gekozen om de klas te vertegenwoordigen in de leerlingenraad. Voorafgaande van de leerlingenraad wordt er een klassenvergadering ingepland. Tijdens de Gouden weken worden verkiezingen uitgeschreven voor de leerlingenraad. een lid van de leerlingenraad mag 1 x herkozen worden. LEES MINDER

vertrouwen en veiligheid

verantwoordelijkheid nemen

bewustwording van eigenheid

Wat is de werkwijze van Basisschool De Opstekker voor sociale ontwikkeling?

Eén keer per jaar wordt er door leerlingen een vragenlijst ingevuld over welbevinden en veiligheid middels de IEP-toets. Opvallende zaken worden door de leerkracht met de intern begeleider besproken.

Welke registratievorm(en) gebruikt Basisschool De Opstekker om sociale opbrengsten in kaart te brengen?

Basisschool De Opstekker gebruikt de Sociaal Emotionele Vragenlijst, IEP leerlingvolgsysteem (hart en handen) en Enquête Vensters (landelijk) om sociale opbrengsten in kaart te brengen.

Welke methode(s) voor sociaal-emotioneel leren gebruikt Basisschool De Opstekker?

Basisschool De Opstekker gebruikt de methoden 'The Leader In Me' en 'Talent gedreven werken' voor sociaal-emotioneel leren.