
De resultaten van De Klinker in Spijkenisse
Current section: resultatenResultaten en cijfers
Op deze pagina vind je alle resultaten en cijfers van De Klinker, waaronder schoolweging, referentieniveaus, schooladviezen, eindtoets resultaten en meer. Deze gegevens geven een goed beeld van de prestaties en ontwikkeling van de leerlingen.
Schoolweging van De Klinker
De schoolweging van De Klinker Spijkenisse is 32,60 , met een spreiding van 5,53 . De schoolweging en spreiding zijn in opdracht van de Inspectie van het Onderwijs door het CBS bepaald. Het CBS kijkt hierbij naar de thuissituatie van de leerlingen en drukt dit uit in een score. Hoe hoger de schoolweging, hoe complexer de leerlingenpopulatie en hoe lager de verwachte leerresultaten. Hoe hoger de spreiding, hoe groter de verschillen tussen de uitgangsposities van leerlingen. De inspectie rondt de scores lager dan 20 af naar 20 en de scores hoger dan 40 naar 40. De gemiddelde schoolweging voor alle scholen in Nederland is 29,77.
Hoe goed past De Klinker bij jullie?
Ontdek hoe goed De Klinker bij jullie past. Doe de schoolkeuzehulp om erachter te komen welke basisschool het beste bij jullie past. Klik hier voor meer informatie.
Ontgrendel het volledige rapport
Fundamenteel niveau
Met 94,2% score heeft De Klinker het fundamenteel niveau ruimschoots behaald (landelijk vergelijk: 94,8%). De minimumnorm van 85% wordt dus duidelijk overtroffen. Dit wordt ondersteund door de beschreven intensieve taalaanpak en maatwerkmethodes voor rekenen in het schoolplan.
Grafiek
Grafiek laden...
Streefniveau
94,2% van de leerlingen behaalt het fundamentele niveau, ruim boven de inspectienorm van 85%. Dit toont een stevige basiskwaliteit. Het streefniveau wordt met 49,8% gehaald, wat ruim boven de schoolspecifieke signaleringswaarde van 41,2% ligt. Deze resultaten verklaren de sterke doorstroom naar hogere onderwijsniveaus.
Grafiek
Grafiek laden...
Welk schooladvies kregen de leerlingen van De Klinker?
De adviezen tonen een tweesporenbeleid: 27,3% vmbo-b tegenover 22,7% vmbo-(g)t/havo-combinaties. Opvallend is het relatief hoge aandeel vso-advies (4,55% vs. 0,12% regionaal), wat past bij de complexere leerlingenpopulatie. De 13,6% havo-adviezen zijn lager dan het regionale gemiddelde (16,1%), maar worden gecompenseerd door een sterke doorstroom naar hogere niveaus.
Grafiek
Grafiek laden...
Eindtoets Resultaten
Grafiek
Grafiek laden...
Toetsscores 2023-2024
Toets | De Klinker Spijkenisse | Gemeente Amsterdam | Nederland |
---|
Groep 8 Toetsen 2023-2024
Hoe gebruikt deze school tussentijdse toetsen?
De tussentijdse resultaten van de niet-methode gebonden toetsen worden in januari en juni van elk schooljaar m.b.v. de IEP-toetsen gemeten. De leerling worden door leerkrachten ondersteund door het gebruik van doelenborden, de leerresultaten zichtbaar maken, en gebruik makend van het EDI-model. Tijdens groepsbesprekingen en leerlingbesprekingen worden resultaten besproken en nieuwe doelen geformuleerd. De school reflecteert m.b.v. trendanalyses, waaruit plannen van aanpak worden geformuleerd. De doelstelling van de groepsbespreking & trendanalyse is om de leerkracht bewust te laten analyseren of de toegepaste aanpak in de afgelopen periode effectief is gebleken. De leerkrachten onderzoeken bewust hun professionele handelen op pedagogisch handelen, didactisch handelen, klassenmanagement, leertijd en leerstofaanbod van de vakgebieden rekenen, spelling, technisch lezen en begrijpend lezen. Daarnaast analyseren de leerkrachten de observatielijsten vanuit VenstersPO op sociaal-emotionele ontwikkeling en de IEP (onderdeel Hart) om vervolgens gerichte acties op te stellen voor de komende periode
Zitten de oud-leerlingen van De Klinker in het voortgezet onderwijs boven, op of onder hun schooladvies?
Grafiek
Grafiek laden...
56,5% van de leerlingen presteert boven het schooladvies (landelijk: 25,3%), wat het vertrouwen in het onderbouwde adviesproces bevestigt. Slechts 4,35% zit onder advies (landelijk 11,8%). Deze cijfers reflecteren de beschreven 'warme overdracht' en continue monitoring van leerlingen na doorstroom.
Sociale ontwikkeling
Samen leren en met plezier naar school Samen De school kenmerkt zich door een goede samenwerking binnen het team waarbij we ons lerend opstellen en open staan voor nieuwe ideeën.De school kan niet zonder ouders. Daarbij gaat het niet alleen om de hulp bij diverse activiteiten, wij stellen ons ook open voor de meningen van ouders. Door uitwisseling van wederzijdse ervaringen willen wij een optimaal schoolklimaat voor de kinderen creëren. Betrokkenheid van ouders , ook bij het leerproces van hun kinderen, vinden wij heel belangrijk. Wij leren de kinderen om effectief samen te werken. Daartoe bieden we tijdens de lessen, de vieringen en de pauzes diverse mogelijkheden . Plezier Pedagogisch klimaat. Kinderen moeten zich veilig voelen op school. Er is veel aandacht voor de relatie tussen kinderen onderling maar ook voor de relatie tussen leerkrachten en kinderen. Kinderen moeten zich gewaardeerd voelen. Voor het plezier op school is het eveneens van belang dat het leerstofaanbod aansluit bij wat kinderen kunnen. Zowel het aanbod als de omgeving dienen uitdagend te zijn. Dit betekent dat we tegemoet willen komen aan de verschillende behoeftes van kinderen. Niet ieder kind is gebaat bij dezelfde hoeveelheid en dezelfde soort instructie. Bovendien kan het voorkomen dat kinderen die meer of minder aankunnen werken met een apart programma. School Het leerstofaanbod: De op school gehanteerde methodes zijn dekkend voor de kerndoelen. De activiteiten die vooraf gaan aan het gebruik van methodes zijn afgestemd op die methodes. De manier van werken in de diverse groepen stemmen we op elkaar af. In principe werken we volgens het directe instructie model. Dit model biedt mogelijkheden om in meerdere niveaus te differentiëren. Er is een evenwichtige verdeling tussen de basisvakken rekenen en taal / lezen, de zaakvakken en de creatieve vakken. Ook de sociale vorming van kinderen neemt een belangrijke plaats in. LEES MINDER
plezier
relatie
samen
Wat is de werkwijze van De Klinker voor sociale ontwikkeling?
De kernwaarden van De Klinker zijn plezier, samen, relatie, leren zichtbaar maken en jezelf zijn. De school zet zich dagelijks in om hier een positieve bijdrage aan te leveren en stimuleert een veilige leeromgeving. De school wil het wereldburgers vormen, om een waardevolle bijdrage te leveren aan de democratische samenleving. Om de sociale veiligheidsbeleving en het welzijn van de kinderen in kaart te brengen, maakt de school gebruik van het observatiesysteem 'BOSOS' en de IEP vragenlijst. De data-analyse bepaalt of bijsturing van de aanpak noodzakelijk is.
Welke registratievorm(en) gebruikt De Klinker om sociale opbrengsten in kaart te brengen?
De Klinker gebruikt de volgende registratievormen om sociale opbrengsten in kaart te brengen: BOSOS, Sociaal Emotionele vragenlijst en IEP Hart & handen.