Basisschool 't Kempke

De resultaten van Basisschool 't Kempke in Sint

Current section: resultaten
Pastoor Ceijssensstraat 5
6077 AS Sint

Resultaten en cijfers

Op deze pagina vind je alle resultaten en cijfers van Basisschool 't Kempke, waaronder schoolweging, referentieniveaus, schooladviezen, eindtoets resultaten en meer. Deze gegevens geven een goed beeld van de prestaties en ontwikkeling van de leerlingen.

Schoolweging van Basisschool 't Kempke

Schoolweging
29.29
Spreiding
6.19

De schoolweging van ’t Kempke is 29,29 , met een spreiding van 6,19 . De schoolweging en spreiding zijn in opdracht van de Inspectie van het Onderwijs door het CBS bepaald. Het CBS kijkt hierbij naar de thuissituatie van de leerlingen en drukt dit uit in een score. Hoe hoger de schoolweging, hoe complexer de leerlingenpopulatie en hoe lager de verwachte leerresultaten. Hoe hoger de spreiding, hoe groter de verschillen tussen de uitgangsposities van leerlingen. De inspectie rondt de scores lager dan 20 af naar 20 en de scores hoger dan 40 naar 40. De gemiddelde schoolweging voor alle scholen in Nederland is 29,77.

Hoe goed past Basisschool 't Kempke bij jullie?

Ontdek hoe goed Basisschool 't Kempke bij jullie past. Doe de schoolkeuzehulp om erachter te komen welke basisschool het beste bij jullie past. Klik hier voor meer informatie.

89

Ontgrendel het volledige rapport

Fundamenteel niveau

De school scoort uitstekend op het fundamenteel niveau met 94.4%, ruim boven de inspectienorm van 85%. Dit benadrukt de effectieve basiskwaliteit van taal- en rekenonderwijs, zoals beschreven in het jaarverslag.

Grafiek

Grafiek laden...

Streefniveau

Het streefniveau wordt door 46.0% van de leerlingen gehaald, wat iets onder de signaleringswaarde van 47.1% ligt. Dit reflecteert de diversiteit in de leerlingenpopulatie, waar de school actief op inspeelt met gepersonaliseerde leerroutes zoals vermeld in het schoolondersteuningsprofiel.

Grafiek

Grafiek laden...

Welk schooladvies kregen de leerlingen van Basisschool 't Kempke?

De adviezen tonen een nadruk op theoretische doorstroom: 23.8% havo/vwo en 9.5% vwo-advies. Opvallend is de combinatie vmbo-(g)t/havo (19.1%), wat hoger ligt dan regionale cijfers (10.3%). Praktijkonderwijs blijft beperkt (0%), in lijn met de lage schoolweging.

Grafiek

Grafiek laden...

Eindtoets Resultaten

Grafiek

Grafiek laden...

Toetsscores 2014-2015

ToetsGemeente RoerdalenGemeente AmsterdamNederland
199.71

Groep 8 Toetsen 2023-2024

Score
127

Hoe gebruikt deze school tussentijdse toetsen?

Tussentijdse resultaten zijn voortdurend onderwerp van gesprek bij groeps- en kindbesprekingen in zowel de onder- als ook de bovenbouw. Voor de methode-onafhankelijke toetsing maken we vanaf groep 3 gebruik van diverse toetsen van het CITO Leerling in Beeld. Op deze manier kunnen we de resultaten afzetten tegen een landelijk gemiddelde en zien we snel waar eventuele zorg signalen naar voren komen. De afname van toetsen is een, de interpretatie van de resultaten is twee. We gaan altijd op zoek naar de opvallende scores, zowel op school-, groep-, als ook individueel niveau. We beoordelen hoe de score van een groep zicht verhoudt tot de geldende normen, datzelfde oordeel vellen we over de resultaten van elk afzonderlijk kind. We beoordelen de vooruitgang t.o.v. de landelijke groeicurves en kijken ook zorgvuldig naar de vaardigheidsgroei van elk kind. Zo wordt de groei van elk kind vergeleken met "het gemiddelde kind" en wordt de groei vergeleken met de score van de vorige toets (de groei t.o.v. de eigen voorlaatste score). Afname van toetsen heeft als doel de groei te meten en ook om de juiste interventies te kiezen. Onze opdracht is het wegwerken (zo goed als dat kan) op het moment dat die hiaten zouden ontstaan. Onze opdracht is ook kinderen in kaart te brengen die te makkelijk de hoge scores behalen, deze kinderen moeten vervolgens meer en passend uitgedaagd worden. De tussentijdse resultaten worden evenals de eindresultaten jaarlijks beschreven in een kwaliteitsrapportage. De voorzitter van het College van Bestuur ontvangt deze rapportage. Jaarlijks is er een "kwaliteitsgesprek" tussen bestuursbureau en MT van de school. Behaalde resultaten, analyses, conclusies en vervolgacties zijn op dat moment onderwerp van gesprek. Het in kaart brengen van de tussentijdse resultaten zien we als een interne aangelegenheid (waarover we natuurlijk verantwoording afleggen aan ouders, bestuur en onderwijsinspectie). We willen de kwaliteit van ons onderwijs o.a. meten door de afname van het CITO Leerling in Beeld. We delen al deze resultaten niet op voorhand met de ouders. Het meegeven van een "uitdraai van CITO Leerling in Beeld" is volgens ons niet de juiste manier om ouders zorgvuldig en genuanceerd te informeren. Een overzicht uit CITO Leerling in Beeld vraagt de nodige kennis om het juist te lezen en te interpreteren. Ouders hebben altijd inzage in de resultaten (dus ook in CITO Leerling in Beeld van hun kind), die inzage geven we tijdens een gesprek. Wanneer ouders dat wensen ontvangen zij n.a.v. onze toelichting een uitdraai van CITO Leerling in Beeld van hun kind.

Zitten de oud-leerlingen van Basisschool 't Kempke in het voortgezet onderwijs boven, op of onder hun schooladvies?

Grafiek

Grafiek laden...

44.4% van de leerlingen presteert boven hun advies, ruim boven het landelijk gemiddelde (25.3%). Slechts 7.4% zit onder advies, wat het vertrouwen in de zorgvuldige advisering onderstreept. De school monitort leerlingen tot in het VO, zoals vermeld in het leerlingvolgsysteem.

Sociale ontwikkeling

Voorop staat dat elk kind zich veilig moet voelen binnen basisschool 't Kempke! Dat gevoel van veiligheid willen we realiseren door kinderen te leren op een goede manier met elkaar en met elkaars spullen om te gaan. Enerzijds willen we kinderen het vertrouwen geven dat zij de goede dingen doen en anderzijds willen we het vertrouwen van kinderen winnen door er op de juiste manier te zijn voor elk kind en voor de groepen als totaal. We beseffen maar al te goed dat "school" de plek is waar je als kind dagelijks verplicht bent om samen met anderen te leren, te delen en te spelen. Dat zal de ene keer voortvarend verlopen en de andere keer zijn er hobbels te nemen. We willen dan ook dat kinderen weerbaar zijn en blijven en met tegenslagen leren en kunnen omgaan. Daar waar nodig lossen we het probleem samen met of voor het kind op en daar waar mogelijk leren we kinderen zelf en zelfstandig probleempjes aan te pakken en op te lossen. LEES MINDER

veilig

respect

ontwikkelen en eigenaar

Wat is de werkwijze van Basisschool 't Kempke voor sociale ontwikkeling?

Binnen Basisschool 't Kempke worden groepen samengesteld waar de leerlingen gedurende de dag/week mee optrekken. Er wordt veel aandacht besteed aan de groepsdynamiek en er wordt gestreefd naar een positieve groepssfeer, vanaf de eerste dag van het schooljaar. Regels worden regelmatig besproken om een veilige en fijne schoolomgeving te creëren. Afspraken worden gemaakt binnen de groepen en met individuele leerlingen. Het voorbeeldgedrag van de volwassenen is hierbij essentieel. Teamleden laten zien hoe op een goede en respectvolle manier met elkaar om te gaan. Leerlingen van groep 8 worden betrokken bij deze voorbeeldfunctie. Om eenduidig voorbeeldgedrag te garanderen, is er een "kwaliteitskaart pedagogiek" opgesteld, waaraan elk teamlid zich conformeert.

Welke registratievorm(en) gebruikt Basisschool 't Kempke om sociale opbrengsten in kaart te brengen?

Basisschool 't Kempke gebruikt Kijk! en Viseon om sociale opbrengsten te registreren.

Welke methode(s) voor sociaal-emotioneel leren gebruikt Basisschool 't Kempke?

Basisschool 't Kempke gebruikt Goed gedaan en Happy Kids For Life voor sociaal-emotioneel leren.