
Schoolweging
De schoolweging van Montessorischool Kralingen is 19,78 , met een spreiding van 2,53 . De schoolweging en spreiding zijn in opdracht van de Inspectie van het Onderwijs door het CBS bepaald. Het CBS kijkt hierbij naar de thuissituatie van de leerlingen en drukt dit uit in een score. Hoe hoger de schoolweging, hoe complexer de leerlingenpopulatie en hoe lager de verwachte leerresultaten. Hoe hoger de spreiding, hoe groter de verschillen tussen de uitgangsposities van leerlingen. De inspectie rondt de scores lager dan 20 af naar 20 en de scores hoger dan 40 naar 40. De gemiddelde schoolweging voor alle scholen in Nederland is 29,77.
Fundamenteel niveau
Grafiek
Grafiek laden...
Streefniveau
Grafiek
Grafiek laden...
Welk schooladvies kregen de leerlingen van deze school?
Grafiek
Grafiek laden...
Eindtoets Resultaten
Grafiek
Grafiek laden...
Toetsscores 2023-2024
Toets | Montessorischool Kralingen | Gemeente Amsterdam | Nederland |
---|---|---|---|
LIB | 174.76 | 182.58 | 175.23 |
Groep 8 Toetsen 2023-2024
Hoe gebruikt deze school tussentijdse toetsen?
Leerlingen komen naar school om zich optimaal te ontwikkelen, passend bij hun mogelijkheden. Als school stemmen we ons onderwijs af op de onderwijsbehoefte van iedere leerling. Maar we willen ook controleren of onze aanpak resultaat heeft. In eerste plaats zijn de observaties van de leerkrachten van groot belang, omdat je naar de verschillende aspecten van het pedagogisch en didactisch handelen van de leerkrachten kijkt in relatie tot wat het effect hiervan is op het leren van de leerlingen. Ook geven methode-geboden toetsen gedurende het jaar een beeld bij het bepalen of het onderwijs voldoende is afgestemd op de ontwikkeling van de leerling. Daarnaast gebruiken we de Cito-toetsen. Deze methode onafhankelijke toetsen geven een objectief beeld van de ontwikkeling van iedere leerling. Deze toetsen hebben een landelijke normering en worden twee keer per jaar afgenomen: in het midden van het schooljaar en aan het eind van het schooljaar. De onderwijsinspectie gebruikt deze toetsen om de tussenresultaten van scholen te beoordelen als één van de onderdelen van haar toezicht op de kwaliteit van het onderwijs. Cito-toetsen worden tweemaal per jaar afgenomen. Deze toetsen laten zien wat het beheersingsniveau is. Door de resultaten te analyseren achterhaalt de leerkracht waar bepaalde hiaten zitten bij de groep of bij de leerling. Hier speelt de leerkracht op in. Deze resultaten worden tevens besproken met de interne begeleider. Resultaten kunnen aanleiding zijn tot nader onderzoek en extra inzet van specialisme, zoals remedial teaching. Ouders worden hierbij betrokken.
Zitten de oud-leerlingen van deze school in het voortgezet onderwijs boven, op of onder hun schooladvies?
Grafiek
Grafiek laden...
Sociale ontwikkeling
Wij willen kinderen opvoeden tot zelfstandige en verantwoordelijke deelnemers in de maatschappij, die hun eigen keuzes kunnen en durven maken en daarvoor staan. Ze leren dit te doen door dagelijks in vrijheid hun keuzes te maken en daarbij voortdurend rekening te houden met de belangen van medeleerlingen en volwassenen in school. Dit zit verweven in de dagelijkse praktijk. Vanuit de Montessori visie is er het respect voor de eigenheid van het kind. Door het goed voorleven geven we dit aan elkaar door. Daardoor leren kinderen al werkend en spelend. Een van de uitspraken van Maria Montessori: "Door het kind naar een betere wereld" LEES MINDER
Zorg voor elkaar
Zorg voor de omgeving
Zorg voor jezelf
Wat is de werkwijze van deze school voor sociale ontwikkeling?
Wij maken gebruik van 'de vijf van respect': 1. Respect voor de omgeving 2. Respect voor de afspraken 3. Respect voor de werksfeer 4. Respect voor elkaar 5. Respect voor jezelf Wij nemen verschillende vragenlijsten af, waaronder 'Op School' en 'Vensters'. Deze worden op zowel individueel als groepsniveau geanalyseerd en besproken in het team.