Het Gele Park - Basisonderwijs

De resultaten van Het Gele Park - Basisonderwijs in Lichtenvoorde

Current section: resultaten
Varsseveldseweg 47
7131 BH Lichtenvoorde

Resultaten en cijfers

Op deze pagina vind je alle resultaten en cijfers van Het Gele Park - Basisonderwijs, waaronder schoolweging, referentieniveaus, schooladviezen, eindtoets resultaten en meer. Deze gegevens geven een goed beeld van de prestaties en ontwikkeling van de leerlingen.

Schoolweging van Het Gele Park - Basisonderwijs

Schoolweging
Spreiding

Hoe goed past Het Gele Park - Basisonderwijs bij jullie?

Ontdek hoe goed Het Gele Park - Basisonderwijs bij jullie past. Doe de schoolkeuzehulp om erachter te komen welke basisschool het beste bij jullie past. Klik hier voor meer informatie.

89

Ontgrendel het volledige rapport

Fundamenteel niveau

Met 93.94% behaalde fundamentele niveaus overtreft de school ruimschoots de inspectienorm van 85%. Dit resultaat (iets onder het regionale gemiddelde van 96.45%) benadrukt de effectiviteit van de basisondersteuning, vooral in taalvaardigheid.

Grafiek

Grafiek laden...

Streefniveau

Het Gele Park behaalt een streefniveauscore van 44.44%, wat lager ligt dan de regionale vergelijking (61.13%). Ondanks een signaleringswaarde van 50.1% zet de school extra in op rekenvaardigheden via gepersonaliseerde leertrajecten, zoals vermeld in het schoolplan.

Grafiek

Grafiek laden...

Welk schooladvies kregen de leerlingen van Het Gele Park - Basisonderwijs?

De adviezen tonen een breed spectrum, met nadruk op praktijkonderwijs (2.27% vs. 1.01% regio) en gemengde vmbo-leerwegen (41% gecombineerde vmbo-adviezen). Het aandeel vwo-adviezen (6.82%) blijft wel achter bij het regionale gemiddelde (18.61%), mogelijk gerelateerd aan de complexe leerlingenpopulatie.

Grafiek

Grafiek laden...

Eindtoets Resultaten

Grafiek

Grafiek laden...

Toetsscores 2023-2024

Toetsgemeente Oost GelreGemeente AmsterdamNederland

Groep 8 Toetsen 2023-2024

Score
331

Hoe gebruikt deze school tussentijdse toetsen?

De tussenresultaten bepalen wij m.b.v. de toetsen van DIA (Technisch- en Begrijpend Lezen, Spelling, Rekenen) en de vragenlijsten van sociaal-emotioneel volgsysteem Kindbegrip. Aan de hand van het zorgplan en de daarin opgenomen zorgroute houden we zicht op de ontwikkelingen van onze leerlingen. Hierbij zijn de toetsresultaten, observaties, gesprekken etc. leidraad voor de juiste vervolgkeuzes m.b.t. handelingsplannen (groep en individueel), de schoolbespreking (doen we als school de dingen goed en doen we de goede dingen?). In het zorgplan nemen de leerlingbesprekingen een belangrijke rol in. Dit zijn gesprekken tussen leerkracht en IB'er waarin de voortgang van ontwikkeling wordt gemonitord m.b.t. kwalificatie, socialisatie, subjectvorming en motorische ontwikkeling.

Zitten de oud-leerlingen van Het Gele Park - Basisonderwijs in het voortgezet onderwijs boven, op of onder hun schooladvies?

Grafiek

Grafiek laden...

46.67% van de leerlingen presteert boven hun oorspronkelijke advies – bijna het dubbele van het landelijk gemiddelde (25.27%). Slechts 6.67% zit onder advies (landelijk: 11.81%), wat de kwaliteit van het adviesproces onderstreept. Deze resultaten sluiten aan bij het 'opstromenbeleid' uit de schoolgids.

Sociale ontwikkeling

Het Gele Park - Basisonderwijs, wil de kinderen een veilig pedagogisch klimaat bieden waarin zij zich op een prettige en positieve wijze kunnen ontwikkelen. De leerkrachten bevorderen deze ontwikkeling door het scheppen van een veilig klimaat en een prettige werksfeer in de klas en op het schoolplein. Natuurlijk is het beter om het pesten te voorkomen en daar gaat dan ook in eerste instantie de aandacht naar uit. De school gebruikt de methode Leefstijl om preventief te handelen en de sociale vorming te bevorderen. De school heeft uniforme klassenregels, schoolregels en pleinregels. Een van die regels is dat kinderen met respect met elkaar om dienen te gaan. Helaas kan de school pestgedrag niet altijd voorkomen. In een dergelijk geval is ingrijpen van het grootste belang. In het pest/gedragsprotocol ligt vast hoe de school het pestgedrag van kinderen in voorkomende gevallen benadert. Het biedt alle betrokkenen duidelijkheid over de impact, ernst en aanpak van dit ongewenste gedrag. Het team streeft ernaar een sfeer te scheppen waarin ieder kind zich veilig voelt. Deze positieve instelling is de basis voor de omgang met elkaar. Het team benoemt met name het positieve gedrag en beloont dit. Mocht het een leerling niet lukken zich aan de gemaakte afspraken en regels van de school te houden dan kan de leerkracht gebruik maken van het gedragsprotocol. Het gedragsprotocol schept duidelijkheid voor de leerlingen, ouders en leerkrachten. LEES MINDER

Veilig

Samen

Vertrouwen

Wat is de werkwijze van Het Gele Park - Basisonderwijs voor sociale ontwikkeling?

De school monitort de sociale en fysieke veiligheid met een vragenlijst via Scholen met Succes. De tevredenheid van leerlingen over de kwaliteit van de school wordt gemeten via een leerling-enquête, wat waardevolle informatie oplevert voor verbetering van het onderwijs en het welbevinden van alle betrokkenen.

Welke registratievormen gebruikt Het Gele Park - Basisonderwijs om sociale opbrengsten in kaart te brengen?

De school gebruikt Zien en de Sociaal Emotionele Vragenlijst om sociale opbrengsten te registreren.

Welke methode(s) voor sociaal-emotioneel leren gebruikt Het Gele Park - Basisonderwijs?

De school gebruikt de Leefstijl methode voor sociaal-emotioneel leren.