De Lepelaar

De resultaten van De Lepelaar in Lelystad

Current section: resultaten
Kempenaar 14 58
8231 VW Lelystad

Resultaten en cijfers

Op deze pagina vind je alle resultaten en cijfers van De Lepelaar, waaronder schoolweging, referentieniveaus, schooladviezen, eindtoets resultaten en meer. Deze gegevens geven een goed beeld van de prestaties en ontwikkeling van de leerlingen.

Schoolweging van De Lepelaar

Schoolweging
37.05
Spreiding
5.27

De schoolweging van De Lepelaar Lelystad is 37,05 , met een spreiding van 5,27 . De schoolweging en spreiding zijn in opdracht van de Inspectie van het Onderwijs door het CBS bepaald. Het CBS kijkt hierbij naar de thuissituatie van de leerlingen en drukt dit uit in een score. Hoe hoger de schoolweging, hoe complexer de leerlingenpopulatie en hoe lager de verwachte leerresultaten. Hoe hoger de spreiding, hoe groter de verschillen tussen de uitgangsposities van leerlingen. De inspectie rondt de scores lager dan 20 af naar 20 en de scores hoger dan 40 naar 40. De gemiddelde schoolweging voor alle scholen in Nederland is 29,77.

Hoe goed past De Lepelaar bij jullie?

Ontdek hoe goed De Lepelaar bij jullie past. Doe de schoolkeuzehulp om erachter te komen welke basisschool het beste bij jullie past. Klik hier voor meer informatie.

89

Ontgrendel het volledige rapport

Fundamenteel niveau

88,3% van de leerlingen bereikt het fundamenteel niveau, ruim boven de landelijke norm van 85%. Toch blijft dit achter bij het gemiddelde van vergelijkbare scholen (92,7%), mogelijk door de complexere populatie.

Grafiek

Grafiek laden...

Streefniveau

32,8% van de leerlingen behaalt het streefniveau, exact gelijk aan de door de inspectie gestelde signaleringswaarde. Dit is lager dan het gemiddelde van vergelijkbare scholen (46,9%), wat samenhangt met de hogere schoolweging.

Grafiek

Grafiek laden...

Welk schooladvies kregen de leerlingen van De Lepelaar?

Er is een sterke focus op praktijkgericht onderwijs: 8% praktijkonderwijs (vs. 1% regio) en 28% vmbo-b/k advies. Het aandeel havo/vwo-advies (20%) ligt wel boven het regionaal gemiddelde (10,9%). De brede adviesverdeling weerspiegelt de diverse leerlingenpopulatie.

Grafiek

Grafiek laden...

Eindtoets Resultaten

Grafiek

Grafiek laden...

Toetsscores 2023-2024

ToetsDe Lepelaar LelystadGemeente AmsterdamNederland

Groep 8 Toetsen 2023-2024

Score
58

Hoe gebruikt deze school tussentijdse toetsen?

Onze school werkt systematisch aan kwaliteitszorg. Onder kwaliteitszorg verstaan we: activiteiten die er op gericht zijn om de kwaliteit van het onderwijs te bepalen, te bewaken, te borgen en te verbeteren. Onze school werkt aan de ontwikkeling en vernieuwing van het onderwijs en zorgt dat zaken die goed gaan, goed vastgelegd worden. Observaties Leerkrachten zien leerlingen dagelijks aan het werk. Zij observeren (tijdens servicerondes) of de leerlingen de leerstof begrijpen en hoe zij werken. Door gerichte vragen te stellen krijgt de leerkracht informatie over de aanpak en de manier van leren van een leerling. Methode gebonden toetsen Bij de meeste methoden wordt elk blok of hoofdstuk afgesloten met een toets om te controleren of de aangeboden stof beheerst wordt. Deze toetsen geven de leerkracht informatie over de ontwikkeling van de leerlingen. CITO In groep 3 t/m 8 wordt twee keer per jaar de CITO toets afgenomen. Een diepte-analyse op kindniveau geeft de leerkracht veel informatie over wat een kind wel of niet beheerst. Daarnaast is te zien wat het rendement van het onderwijs aan de kinderen individueel of als groep is geweest in de afgelopen periode. Het analyseren van de toetsen kan leiden tot herformuleren van onderwijsbehoeften van kinderen of een verandering in het aanbod. Wij volgen de ontwikkeling van de leerlingen nauwgezet en houden de gegevens van resultaten bij in een leerlingvolgsysteem. Opbrengsten worden geanalyseerd en teambreed besproken. Waar nodig worden er extra interventies gedaan. Op basis van de gegevens uit de toetsen worden zo nodig het handelen in de groep aangepast. In groep 8 nemen alle leerlingen in februari deel aan de verplichte doorstroomtoets van IEP.

Zitten de oud-leerlingen van De Lepelaar in het voortgezet onderwijs boven, op of onder hun schooladvies?

Grafiek

Grafiek laden...

Relatief veel leerlingen presteren onder advies: 23,8% versus 11,8% landelijk. Desondanks stroomt 28,6% boven het advies door, wat de ruimhartige advisering mogelijk verklaart. De school benadrukt in beleid 'maatwerk in doorstroom'.

Sociale ontwikkeling

Naast de aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkelingen tijdens de lessen van Kwink, vinden er op school ook activiteiten plaats die er mede zorg voor dragen dat de school een prettige leefgemeenschap en een fijne plek is. U kunt hierbij denken aan excursies, deelname aan schoolsporttoernooien en projectweken waarbij wij met de hele school aan hetzelfde onderwerp werken. Daarnaast is er een professioneel sport- en cultuuraanbod ná schooltijd. Daar kunnen alle kinderen aan meedoen. Dat is niet alleen heel goed voor de sociale ontwikkeling van de kinderen, maar heeft ook een positieve uitstraling naar de wijk! LEES MINDER

Openheid

Welbevinden

Zelfvertrouwen

Wat is de werkwijze van De Lepelaar voor sociale ontwikkeling?

De Lepelaar stelt een prettig en ondersteunend pedagogisch klimaat centraal, wat essentieel is voor leren. Dit wordt bereikt door leerlingen te begroeten, het schooljaar te starten met 'De Gouden Weken', in januari met 'De Zilveren Weken', en af te sluiten met 'De Bronzen Weken' om groepsvorming te bevorderen. Er zijn wekelijkse Kwink lessen die sociale omgang verbeteren. Buitenactiviteiten worden georganiseerd in de pauze, schoolregels zijn duidelijk zichtbaar en er is gezamenlijke verantwoordelijkheid voor alle kinderen. Bij afwijkend gedrag wordt een protocol gevolgd. Een vertrouwenspersoon (tevens coördinator Kwink) is beschikbaar voor kinderen die zich niet veilig voelen, met geheimhoudingsplicht. Er is nauwe samenwerking met deskundigen op het gebied van gezondheid, welzijn en opvoeding om pesten aan te pakken, in overleg met ouders. De contactgegevens van het aanspreekpunt (vertrouwenspersoon) zijn te vinden op de website of Parro.

Welke registratievorm(en) gebruikt De Lepelaar om sociale opbrengsten in kaart te brengen?

De Lepelaar gebruikt Viseon om sociale opbrengsten in kaart te brengen.

Welke methode(s) voor sociaal-emotioneel leren gebruikt De Lepelaar?

De Lepelaar gebruikt Kwink als methode voor sociaal-emotioneel leren.