
De resultaten van Openbaar Basisschool Weisterbeek in Horst
Current section: resultatenResultaten en cijfers
Op deze pagina vind je alle resultaten en cijfers van Openbaar Basisschool Weisterbeek, waaronder schoolweging, referentieniveaus, schooladviezen, eindtoets resultaten en meer. Deze gegevens geven een goed beeld van de prestaties en ontwikkeling van de leerlingen.
Schoolweging van Openbaar Basisschool Weisterbeek
De schoolweging van Weisterbeek is 28,20 , met een spreiding van 6,20 . De schoolweging en spreiding zijn in opdracht van de Inspectie van het Onderwijs door het CBS bepaald. Het CBS kijkt hierbij naar de thuissituatie van de leerlingen en drukt dit uit in een score. Hoe hoger de schoolweging, hoe complexer de leerlingenpopulatie en hoe lager de verwachte leerresultaten. Hoe hoger de spreiding, hoe groter de verschillen tussen de uitgangsposities van leerlingen. De inspectie rondt de scores lager dan 20 af naar 20 en de scores hoger dan 40 naar 40. De gemiddelde schoolweging voor alle scholen in Nederland is 29,77.
Hoe goed past Openbaar Basisschool Weisterbeek bij jullie?
Ontdek hoe goed Openbaar Basisschool Weisterbeek bij jullie past. Doe de schoolkeuzehulp om erachter te komen welke basisschool het beste bij jullie past. Klik hier voor meer informatie.
Ontgrendel het volledige rapport
Fundamenteel niveau
De school scoort consistent boven de landelijke inspectienormen, met name dankzij een gestructureerde toetsaanpak (CITO LIB en Route 8) en focus op taalvaardigheid. De combinatie van adaptief toetsen en pre-adviesgesprekken draagt hier sterk aan bij.
Grafiek
Grafiek laden...
Streefniveau
95,7% van de leerlingen behaalt het fundamentele niveau voor taal en rekenen, ruim boven de inspectienorm van 85%. Het streefniveau ligt op 52,7%, wat hoger is dan de signaleringswaarde van 48,6%. Dit toont aan dat de school zowel basisvaardigheden als gevorderde leerdoelen effectief aanpakt.
Grafiek
Grafiek laden...
Welk schooladvies kregen de leerlingen van Openbaar Basisschool Weisterbeek?
Het adviesprofiel laat een brede range zien: 17,65% vmbo-b tot 5,88% vwo. Opvallend is het hoge percentage theoretische adviezen (47% vmbo-(g)t en hoger), vergeleken met vergelijkbare scholen (36% vmbo-(g)t en hoger). De school geeft aan bewust kritisch te adviseren, wat mogelijk verklaart waarom 33% van de leerlingen later boven advies presteert in het VO.
Grafiek
Grafiek laden...
Eindtoets Resultaten
Grafiek
Grafiek laden...
Toetsscores 2014-2015
Toets | Gemeente Horst aan de Maas | Gemeente Amsterdam | Nederland |
---|---|---|---|
199.71 |
Groep 8 Toetsen 2023-2024
Hoe gebruikt deze school tussentijdse toetsen?
Twee keer per jaar worden er Cito-toetsen afgenomen. Deze worden geanalyseerd. Resultaten van de diverse Cito-toetsen worden bestudeerd, trends worden op school- en groepsniveau in kaart gebracht en waar nodig worden acties uitgezet. Ook op kindniveau wordt de ontwikkeling in kaart gebracht. Op kindniveau is dit verantwoordelijkheid van de leerkracht en kijkt en volgt het kwaliteitsteamlid mee. Op school- en groepsniveau is de analyse een samenwerking tussen de directie en de kwaliteitsteamleden, waarna dit met het team besproken wordt. Behaalde resultaten worden gerelateerd aan de opgestelde schooldoelen op zowel groeps- als schoolniveau. Conclusies en interventies worden op teamniveau vastgesteld en gedeeld/besproken in de MR. Interventies worden direct ingezet en vastgelegd in het ondersteuningsplan voor de basisgroepen. In het nieuwe jaarplan worden eventuele vervolgstappen vastgelegd/gepland. Ook worden nieuwe schooldoelen vastgesteld. Actuele analyses en schooldoelen zijn op verzoek in te zien op school.
Zitten de oud-leerlingen van Openbaar Basisschool Weisterbeek in het voortgezet onderwijs boven, op of onder hun schooladvies?
Grafiek
Grafiek laden...
Slechts 9,5% van de leerlingen zit onder advies (vs. 11,8% landelijk). Het hoge percentage boven-advies (33,3%) onderstreept de kwaliteit van de advisering. Dit past bij het geïntensiveerde traject met o.a. normeringsonderzoeken en drie pre-adviesgesprekken per leerling.
Sociale ontwikkeling
OBS Weisterbeek, door “RESPECT 4 ALL” een school zonder pesten…… Op elke school wordt wel eens gepest of worden kinderen buitengesloten. Voorkomen is beter dan genezen. Daarom voeren we een “Respect 4 all” beleid en besteden we regelmatig én op allerlei manieren aandacht aan “Respect 4 all” en het voorkomen van pesten. We gebruiken het programma “de Vreedzame School” om kinderen sociaal-emotionele vaardigheden aan te leren en om weerbaar te worden. Vanuit onze kerngedachte “Lekker in je vel, dan red je het wel” is het wezenlijk dat kinderen zich bij ons thuis voelen, gewaardeerd voelen en ook respect hebben voor ieder ander. Fouten maken mag zeker, we leren kinderen hoe dit een volgende keer te voorkomen, maar ook om deze te herstellen. De dialoog, de gezamenlijke taal en verantwoordelijkheid zijn hierbij belangrijk. We monitoren de sociale veiligheid heel gericht door het gebruik van WMK vragenlijst Sociale Veiligheid, bespreken sociale veiligheid en welbevinden tijdens groepsvergaderingen en leerlingenraad, gebruik van vragenlijst Sociaal Emotioneel Functioneren van Cito. LEES MINDER
Samen, met elkaar
Verbonden en betrokken
Veiligheid en vertrouwen
Wat is de werkwijze van Openbaar Basisschool Weisterbeek voor sociale ontwikkeling?
Openbaar Basisschool Weisterbeek is door “RESPECT 4 ALL” een school zonder pesten. Op elke school wordt wel eens gepest of worden kinderen buitengesloten. Daarom voert de school een “Respect 4 all” beleid en besteden ze regelmatig én op allerlei manieren aandacht aan “Respect 4 all” en het voorkomen van pesten. De school leert de kinderen om respect te hebben voor elkaar, elkaar te waarderen, elkaar te helpen, samen te werken en zeker niet te discrimineren. Bij pesten of buitensluiten zijn er drie partijen: De gepeste of het slachtoffer, de pester(s), de meelopers/zwijgers. De school wil graag dat alle kinderen zich op hun school veilig en geborgen voelen en met veel plezier naar school komen onder het Weisterbeek motto: “Lekker in je vel, dan red je het wel.” Binnen Openbaar Basisschool Weisterbeek is er een leerlingenraad. De sfeer in de groepen is een terugkerend thema tijdens de leerlingenraad. Ook werken ze met mediatoren die kinderen op het schoolplein helpen om kleine problemen op te lossen. Zij hebben hiervoor een training gehad.
Welke registratievorm(en) gebruikt Openbaar Basisschool Weisterbeek om sociale opbrengsten in kaart te brengen?
Openbaar Basisschool Weisterbeek gebruikt de volgende registratievorm(en) om sociale opbrengsten in kaart te brengen: Sociaal Emotionele Vragenlijst, 2-jaarlijkse vragenlijsten bij kind, ouder en team, 2-maandelijkse leerlingenraad en LiB Sociaal Emotioneel Functioneren.