Montessorischool-Centrum in Hilversum - Resultaten

Montessorischool-Centrum
Naarderstraat 100
1211 AM Hilversum

Resultaten

Schoolweging

Schoolweging
23.55
Spreiding
6.37

De schoolweging van Montessorischool-Centrum is 23,55 , met een spreiding van 6,37 . De schoolweging en spreiding zijn in opdracht van de Inspectie van het Onderwijs door het CBS bepaald. Het CBS kijkt hierbij naar de thuissituatie van de leerlingen en drukt dit uit in een score. Hoe hoger de schoolweging, hoe complexer de leerlingenpopulatie en hoe lager de verwachte leerresultaten. Hoe hoger de spreiding, hoe groter de verschillen tussen de uitgangsposities van leerlingen. De inspectie rondt de scores lager dan 20 af naar 20 en de scores hoger dan 40 naar 40. De gemiddelde schoolweging voor alle scholen in Nederland is 29,77.

Fundamenteel niveau

Fundamenteel niveau

Score: 97.6744%

Streefniveau

Streefniveau

Score: 67.7002%

Welk schooladvies kregen de leerlingen van deze school?

Schooladviezen

Verdeling van schooladviezen voor deze school en vergelijkbare scholen

Eindtoets Resultaten

Eindtoets Resultaten

Historische eindtoetsresultaten van deze school

Toetsscores 2023-2024

ToetsMontessorischool-CentrumGemeente AmsterdamNederland

Groep 8 Toetsen 2023-2024

Score
58

Hoe gebruikt deze school tussentijdse toetsen?

Op onze school wordt onderwijs gegeven vanuit de visie dat we meer met onze leerlingen kunnen bereiken als ze goed onderwijs krijgen in een ambitieuze en gestructureerde leer- en werkomgeving (ingebed in een veilig pedagogisch klimaat). Om te weten of ieder kind zich naar zijn wens en mogelijkheden ontwikkelt en vast te stellen of de gestelde onderwijsdoelen worden bereikt, beschikt onze school over een leerlingvolgsysteem waarbij er sprake is van systematisch observeren en registreren. Dit is noodzakelijk omdat kinderen niet allen tegelijk op hetzelfde niveau werkzaam zijn, maar elk hun eigen ontwikkeling volgen. Het leerlingvolgsysteem is een registratiesysteem waarmee de ontwikkeling van kinderen wordt vastgelegd. Dit zijn gestandaardiseerde, school onafhankelijke toetsen, behorend bij elke leeftijd. Deze toetsen worden individueel of groepsgewijs afgenomen. Wij gebruiken op onze school de IEP-Leerling volgsysteem toetsen. De uitslagen van de toetsen worden in het verslag van de leerling vermeld en met de ouders besproken. Na afname van de IEP-toetsen worden de resultaten per bouw, samen met de intern begeleider besproken. We stemmen ons onderwijs zo goed mogelijk af op de specifieke mogelijkheden en onderwijsbehoeften van ieder kind. Geeft een uitslag reden tot zorg dan wordt dit met ouders besproken in een oudergesprek. In de groepen 1 en 2 wordt KIJK gebruikt als leerlingvolgsysteem.

Zitten de oud-leerlingen van deze school in het voortgezet onderwijs boven, op of onder hun schooladvies?

Vergelijking van schooladviezen met vergelijkbare scholen

Sociale ontwikkeling

Er wordt veel aandacht besteed aan samenwerken tijdens het zelfstandig werken en hier is ook gelegenheid voor. Wij hebben bewust gekozen voor heterogene groepen waarbij een leerling een jaar de jongste, middelste en oudste is. De oudste en middelste helpen de jongste kinderen in de groep. Het wisselen van positie in de groep en de groepssamenstelling (die ieder jaar wisselt) vraagt om aanpassingen van het gedrag. De school neemt twee keer per jaar een sociogram af om te zien hoe de verhoudingen in de groep liggen en waar eventueel op ondersteund kan worden. De kanjerlessen worden gebruikt om ongewenst gedrag bespreekbaar te maken en bij te sturen door leerlingen zich competenties eigen te laten maken. LEES MINDER

zelfstandigheid

samenwerken

we helpen elkaar

Wat is de werkwijze van deze school voor sociale ontwikkeling?

Alle leerkrachten hebben de kanjertraining gevolgd en zijn gecertificeerd. Nieuwe leerkrachten volgen de kanjertraining alvorens zij lessen geven. In de kanjertraining komen de volgende thema's aan bod: jezelf voorstellen, weet hoe je je voelt, vragen stellen en antwoord geven, vriendschap, het is goed dat je er bent, aardige dingen zeggen over jezelf en een ander, kun je nee zeggen (grenzen stellen), luisteren en samenwerken, van kritiek kun je leren (feedback geven en ontvangen).

Welke registratievorm(en) gebruikt deze school om sociale opbrengsten in kaart te brengen?

Deze school gebruikt de volgende registratievorm(en) om sociale opbrengsten in kaart te brengen: Kijk! Kanvas eduforce sociogram

Welke methode(s) voor sociaal-emotioneel leren gebruikt deze school?

Deze school gebruikt de volgende methode(s) voor sociaal-emotioneel leren: Kanjer trainingen