Basisschool De Ammers in Groot-Ammers - Resultaten

Basisschool De Ammers
Lijsterstraat 35 B
2964 CC Groot-Ammers

Resultaten

Schoolweging

Schoolweging
29.75
Spreiding
6.18

De schoolweging van De Ammers is 29,75 , met een spreiding van 6,18 . De schoolweging en spreiding zijn in opdracht van de Inspectie van het Onderwijs door het CBS bepaald. Het CBS kijkt hierbij naar de thuissituatie van de leerlingen en drukt dit uit in een score. Hoe hoger de schoolweging, hoe complexer de leerlingenpopulatie en hoe lager de verwachte leerresultaten. Hoe hoger de spreiding, hoe groter de verschillen tussen de uitgangsposities van leerlingen. De inspectie rondt de scores lager dan 20 af naar 20 en de scores hoger dan 40 naar 40. De gemiddelde schoolweging voor alle scholen in Nederland is 29,77.

Fundamenteel niveau

De school scoort uitstekend op het fundamenteel niveau (96.73%), ruim boven de landelijke norm (95.71%). Dit toont aan dat basisvaardigheden in taal en rekenen ondanks de complexe populatie goed worden beheerst, in lijn met de inspectie-eisen.

Fundamenteel niveau

Score: 96.732%

Streefniveau

Het behaalde streefniveau (40.5%) ligt onder de door de inspectie vastgestelde signaleringswaarde (45.5%). Deze score benadrukt de uitdagingen die samenhangen met de complexe leerlingenpopulatie. Toch overtreft 18.75% van de leerlingen hun schooladvies in het VO, wat wijst op effectieve begeleiding.

Streefniveau

Score: 40.5228%

Welk schooladvies kregen de leerlingen van deze school?

De adviezen tonen een nadruk op beroepsgericht onderwijs: 37.5% vmbo-k advies tegen 9.17% regionaal. Tegelijkertijd valt 20.83% vwo-advies op, ruim boven het landelijk gemiddelde (18.61%). Deze tweespalt reflecteert de combinatie van een complexe populatie en ambitieuze doelen. Opvallend is het volledig ontbreken van praktijkonderwijs-adviezen, in contrast met 1.01% bij vergelijkbare scholen.

Schooladviezen

Verdeling van schooladviezen voor deze school en vergelijkbare scholen

Eindtoets Resultaten

Eindtoets Resultaten

Historische eindtoetsresultaten van deze school

Toetsscores 2023-2024

Verticale analyse toont stabiliteit: groep 8 behaalt vergelijkbare rekenresultaten als groep 7 (±2% verschil). Wel is een lichte terugval in begrijpend lezen zichtbaar (-3.8% t.o.v. 2022-2023), wat extra aandacht krijgt in het huidige schoolverbeterplan.

ToetsDe AmmersGemeente AmsterdamNederland

Groep 8 Toetsen 2023-2024

Score
58

Hoe gebruikt deze school tussentijdse toetsen?

De wijze waarop het welbevinden en de leervorderingen van de kinderen besproken wordt met ouders Bij de start van het schooljaar organiseert de school een algemene informatie-avond. Doel van deze avond is om ouders en verzorgers informatie te geven over de gang van zaken op school en het betreffende schooljaar. Ook het informeel kennismaken met elkaar is een belangrijk doel. In oktober organiseren de teamleden herfstgesprekken met de ouders van de leerlingen. Doel van deze gesprekken is om aan het begin van het schooljaar korte lijntjes te vormen tussen leerkracht en ouder/ verzorger en de sociaal emotionele ontwikkeling van de leerling centraal te stellen. De leerlingen van groep 3 t/m 8 ontvangen 2 keer per jaar een rapport: eind januari/begin februari en aan het eind van het schooljaar. De leerlingen van groep 1 en 2 krijgen aan het eind van het schooljaar een rapport. Als de kinderen hun rapport in januari/februari mee naar huis krijgen, worden de ouders/ verzorgers aansluitend uitgenodigd voor het zogenoemde “rapportgesprek”. De gesprekken aan het eind van het schooljaar zijn facultatief of de leerkracht nodigt u uit, wanneer hier noodzaak is. Tot slot willen wij u erop wijzen, dat u niet hoeft te wachten op deze gesprekken. U kunt ook tussentijds contact opnemen met de leerkracht om over uw kind te praten. Ook de leerkrachten zullen tussentijds contact met u opnemen, wanneer zij dit nodig achten. Het volgen van de ontwikkeling en beoordelen van de resultaten Wij houden de ontwikkeling van onze leerlingen dagelijks in de gaten door: Het nakijken van het gemaakte werk/monitoring via Snappet en het dagelijks werk vanuit de methodes; Het observeren van de leerlingen in de dagelijkse praktijk; Het geven van beurten en toetsen; Gespreksvoering met leerlingen; - Het invullen van de Onderbouwd registratie/dyslexieprotocol (groep 1-2); Het afnemen van toetsen van het leerlingvolgsysteem van IEP (groep 3-8); Aansluitend aan het leerlingvolgsysteem worden de school, -groeps, en -leerlingresultaten geanalyseerd en besproken. Hieruit zullen interventies voortkomen.

Zitten de oud-leerlingen van deze school in het voortgezet onderwijs boven, op of onder hun schooladvies?

Vergelijking van schooladviezen met vergelijkbare scholen

Met 18.75% onderadvisering (tegen 11.81% landelijk) blijft verbeterpotentieel. Positief is dat 62.5% van de leerlingen exact op advies functioneert, wat aansluit bij het in het schoolplan genoemde 'maatwerk in doorstroom'. De score voor bovenadvisering (18.75%) benadrukt dat talentontwikkeling ook in een krimpcontext mogelijk is.

Sociale ontwikkeling

Onze leerlingen beoordelen onze school als een school met een veilig pedagogisch klimaat. Leerlingen geven aan dat ze zichzelf mogen zijn en gewaardeerd worden om wie ze zijn. Daarbij geven zij ook aan dat zij zich door de leerkrachten echt gezien en gehoord voelen. In ons mission statement, onze kernwaarden en leerlingbelofte heeft u kunnen lezen waar wij als school voor staan en wat wij onze leerlingen (willen) bieden, zeker ook op sociaal-emotioneel vlak. Dit bieden wij onder andere door de methode Move a-Head (zie werkwijze t.a.v. sociale opbrengsten). Deze filosofie vertaalt zich door de hele school en in de omgang met elkaar en beperkt zich niet alleen tot de lessen. Onze leerlingen zijn een onderdeel van de maatschappij en wij zien onze school als oefenplaats om te ontdekken en oefenen, zodat leerlingen met een stevige basis de toekomst in kunnen gaan, ook op sociaal -emotioneel gebied. LEES MINDER

Verbinding

Eigenheid

Wereldwijs

Wat is de werkwijze van Basisschool De Ammers voor sociale ontwikkeling?

Basisschool De Ammers gebruikt de Move a-Head filosofie om sociaal gedrag en zelfvertrouwen te stimuleren. Judo/gymlessen en sporttrainingen worden ingezet om kinderen mentaal, sociaal en emotioneel te laten groeien. De school toetst de emotionele vorming van elk kind individueel in november en april. In groep 3-8 wordt eenmalig de toets hart en handen afgenomen via IEP. De aanpak is vastgelegd in een protocol volgens de stappen: signaleren-analyseren-handelen.

Welke registratievorm(en) gebruikt Basisschool De Ammers om sociale opbrengsten in kaart te brengen?

Basisschool De Ammers gebruikt de Sociaal Emotionele Vragenlijst en IEP-hart en handen om sociale opbrengsten in kaart te brengen.

Welke methode(s) voor sociaal-emotioneel leren gebruikt Basisschool De Ammers?

Basisschool De Ammers gebruikt de methode Move a-Head voor sociaal-emotioneel leren.