CNS-Basisschool De Ontdekking

De resultaten van CNS-Basisschool De Ontdekking in Ede

Current section: resultaten
Sterkerij 14
6717 XR Ede

Resultaten en cijfers

Op deze pagina vind je alle resultaten en cijfers van CNS-Basisschool De Ontdekking, waaronder schoolweging, referentieniveaus, schooladviezen, eindtoets resultaten en meer. Deze gegevens geven een goed beeld van de prestaties en ontwikkeling van de leerlingen.

Schoolweging van CNS-Basisschool De Ontdekking

Schoolweging
24.85
Spreiding
5.85

De schoolweging van De Ontdekking Ede is 24,85 , met een spreiding van 5,85 . De schoolweging en spreiding zijn in opdracht van de Inspectie van het Onderwijs door het CBS bepaald. Het CBS kijkt hierbij naar de thuissituatie van de leerlingen en drukt dit uit in een score. Hoe hoger de schoolweging, hoe complexer de leerlingenpopulatie en hoe lager de verwachte leerresultaten. Hoe hoger de spreiding, hoe groter de verschillen tussen de uitgangsposities van leerlingen. De inspectie rondt de scores lager dan 20 af naar 20 en de scores hoger dan 40 naar 40. De gemiddelde schoolweging voor alle scholen in Nederland is 29,77.

Hoe goed past CNS-Basisschool De Ontdekking bij jullie?

Ontdek hoe goed CNS-Basisschool De Ontdekking bij jullie past. Doe de schoolkeuzehulp om erachter te komen welke basisschool het beste bij jullie past. Klik hier voor meer informatie.

89

Ontgrendel het volledige rapport

Fundamenteel niveau

93,6% van de leerlingen bereikt het fundamenteel niveau, ver boven de landelijke signaleringswaarde van 85%. De school laat hiermee zien dat vrijwel alle leerlingen de basisdoelen voor primair onderwijs beheersen, ondanks de groeiende leerlingenpopulatie.

Grafiek

Grafiek laden...

Streefniveau

63,2% van de leerlingen behaalt het streefniveau voor taal en rekenen, ruim boven de inspectienorm van 53,8%. Dit reflecteert de effectieve aandacht voor excellente prestaties, mede mogelijk gemaakt door het adaptieve onderwijsprogramma.

Grafiek

Grafiek laden...

Welk schooladvies kregen de leerlingen van CNS-Basisschool De Ontdekking?

De school adviseert 21,7% van de leerlingen vwo en 17,4% havo/vwo, wat boven het regionaal gemiddelde ligt (18,6% vwo en 10,9% havo/vwo in vergelijkbare scholen). Tegelijk is er aandacht voor praktische routes: 8,7% vmbo-b tegenover 5,5% regionaal. Deze brede adviesrange past bij de diversiteit in de leerlingenpopulatie.

Grafiek

Grafiek laden...

Eindtoets Resultaten

Grafiek

Grafiek laden...

Toetsscores 2023-2024

ToetsDe Ontdekking EdeGemeente AmsterdamNederland
LIB177.22175.83175.23

Groep 8 Toetsen 2023-2024

Score
162

Hoe gebruikt deze school tussentijdse toetsen?

Tweemaal per jaar nemen wij methode onafhankelijke toetsen af. De kwaliteitscoördinator analyseren de resultaten samen met de leerkrachten en delen de ontwikkelingen met ouders tijdens het oudergesprek. In het team bespreken leerkrachten met de kwaliteitscoördinator de toetsresultaten en sturen het onderwijs bij.

Zitten de oud-leerlingen van CNS-Basisschool De Ontdekking in het voortgezet onderwijs boven, op of onder hun schooladvies?

Grafiek

Grafiek laden...

73,9% van de leerlingen presteert op adviesniveau, tegen 62,9% landelijk. Opvallend is het hogere percentage onder advies (17,4% vs. 11,8% gemiddeld), mogelijk gerelateerd aan de groeiende instroom van nieuwe leerlingen. De school zet in op intensieve monitoring om dit percentage te verlagen, zoals beschreven in hun doorstroombeleid.

Sociale ontwikkeling

Vanaf 1 augustus 2014 behoort De Ontdekking bij het Samenwerkingsverband Rijn & Gelderse Vallei. In het ondersteuningsplan van het Samenwerkingsverband staat hoe passend onderwijs in onze regio wordt georganiseerd. Daarbij zijn afspraken gemaakt over de basisondersteuning die elke school in de regio biedt. De school heeft zorgplicht. Dat betekent dat een school de verantwoordelijkheid heeft om alle leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben een passende plek te bieden. Ouders melden hun kind schriftelijk aan bij de school van hun keuze. Verwachten ze dat hun kind extra ondersteuning nodig heeft, dan geven ze dit meteen aan. Ook als ouders hun kind bij meerdere scholen hebben aangemeld, moeten ze dit bij de aanmelding aangeven. In dat geval krijgt de school van eerste voorkeur de zorgplicht. Dat betekent dat die school de taak heeft om de leerling een passende onderwijsplek te bieden. De school moet vervolgens een zo passend mogelijk aanbod doen op de eigen, een andere reguliere of een speciale school. Na aanmelding heeft de school 6 weken de tijd om te beslissen over de toelating van de leerling. Deze periode kan eenmaal met 4 weken worden verlengd. De school onderzoekt eerst of ze de leerling zelf de extra onderwijsondersteuning kan bieden, eventueel met extra ondersteuning vanuit het (voortgezet) speciaal onderwijs of van het samenwerkingsverband. Soms heeft de school meer gegevens nodig om dit goed te kunnen beoordelen. Scholen kunnen daarvoor om extra informatie vragen bij de ouders. Kan de school zelf geen passende onderwijsplek bieden? Dan moet zij een passende plek op een andere reguliere of speciale school regelen. Dat gebeurt in overleg met de ouders. LEES MINDER

persoonlijkheidsontwikkeling

sociale vaardigheden

emotionele vaardigheden

Wat is de werkwijze van CNS-Basisschool De Ontdekking voor sociale ontwikkeling?

CNS-Basisschool De Ontdekking gebruikt vragenlijsten over sociaal-emotionele vaardigheden om het welbevinden van leerlingen te meten. Leerkrachten en intern begeleiders bespreken de resultaten en ondernemen actie indien nodig, in overleg met ouders. In de klas wordt les gegeven op sociaal-emotioneel gebied met de methode Kwink, die zich richt op preventie en een veilige groep.

Welke registratievorm(en) gebruikt CNS-Basisschool De Ontdekking om sociale opbrengsten in kaart te brengen?

CNS-Basisschool De Ontdekking gebruikt de Sociaal Emotionele Vragenlijst om sociale opbrengsten in kaart te brengen.

Welke methode(s) voor sociaal-emotioneel leren gebruikt CNS-Basisschool De Ontdekking?

CNS-Basisschool De Ontdekking gebruikt de methode KWINK voor sociaal-emotioneel leren.