
De resultaten van cb De Hien in Dodewaard
Current section: resultatenResultaten en cijfers
Op deze pagina vind je alle resultaten en cijfers van cb De Hien, waaronder schoolweging, referentieniveaus, schooladviezen, eindtoets resultaten en meer. Deze gegevens geven een goed beeld van de prestaties en ontwikkeling van de leerlingen.
Schoolweging van cb De Hien
De schoolweging van De Hien is 32,92 , met een spreiding van 5,57 . De schoolweging en spreiding zijn in opdracht van de Inspectie van het Onderwijs door het CBS bepaald. Het CBS kijkt hierbij naar de thuissituatie van de leerlingen en drukt dit uit in een score. Hoe hoger de schoolweging, hoe complexer de leerlingenpopulatie en hoe lager de verwachte leerresultaten. Hoe hoger de spreiding, hoe groter de verschillen tussen de uitgangsposities van leerlingen. De inspectie rondt de scores lager dan 20 af naar 20 en de scores hoger dan 40 naar 40. De gemiddelde schoolweging voor alle scholen in Nederland is 29,77.
Hoe goed past cb De Hien bij jullie?
Ontdek hoe goed cb De Hien bij jullie past. Doe de schoolkeuzehulp om erachter te komen welke basisschool het beste bij jullie past. Klik hier voor meer informatie.
Ontgrendel het volledige rapport
Fundamenteel niveau
Met 99,3% van de leerlingen dat het fundamenteel niveau behaalt, scoort De Hien ver boven de landelijke norm (94,8%) en inspectie-eis (85%). Deze score onderstreept de consistente basiskwaliteit van taal- en rekenonderwijs.
Grafiek
Grafiek laden...
Streefniveau
Het streefniveau wordt met 67,4% ruimschoots behaald, wat significant hoger is dan zowel de landelijke vergelijking (53,4%) als de signaleringswaarde van 41,2%. Dit benadrukt de effectiviteit van het onderwijs in het bereiken van gevorderde leerdoelen.
Grafiek
Grafiek laden...
Welk schooladvies kregen de leerlingen van cb De Hien?
De adviezen zijn sterk gericht op theoretische leerwegen: 31,25% havo en 25% vwo, samen 56,25% van de uitstroom. Dit overschaduwt het regionale gemiddelde (34% havo/vwo). Opvallend is het ontbreken van praktijkonderwijsadvies (0% vs. 1,01% regio), wat past bij het academische profiel van de school.
Grafiek
Grafiek laden...
Eindtoets Resultaten
Grafiek
Grafiek laden...
Toetsscores 2023-2024
Toets | De Hien | Gemeente Amsterdam | Nederland |
---|---|---|---|
LIB | 181.92 | 174.8 | 175.23 |
Groep 8 Toetsen 2023-2024
Hoe gebruikt deze school tussentijdse toetsen?
De ontwikkeling en onderwijsbehoeften van onze leerlingen wordt nauwkeurig gevolgd. Onderwijsbehoeften Voor iedere leerling worden de onderwijsbehoeften (OWB) in kaart worden gebracht. De OWB worden middels een notitie in Parnassys gezet. Een notitie OWB bestaat uit 3 onderdelen: algemeen, onderwijsbehoeften – pedagogisch en onderwijsbehoeften – didactisch. Voor leerlingen met een OPP kan de notitie OWB aangevuld worden met stimulerende en belemmerende factoren. Voor de leerlingen uit groep 1 en 2 bestaat de notitie OWB uit 6 onderdelen: grove en fijne motoriek, spel, werkhouding, taalontwikkeling/auditieve vaardigheden, onderwijsbehoeften – pedagogisch en onderwijsbehoeften – didactisch. Toetsen We gebruiken methodegebonden toetsen, toetsen vanuit het CITO LOVS en zelfontworpen toetsen. Methodegebonden toetsen worden afgenomen voor rekenen, aanvankelijk lezen, spelling, taal, begrijpend lezen en studievaardigheden. Er zijn ook toetsen die onafhankelijk de kennis en vaardigheid van leerlingen in een betreffende vak in kaart brengen. Daartoe worden enkele keren per jaar toetsen afgenomen die niet bij onze reken- en taalmethodes horen, de zgn. methode-onafhankelijke toetsen. Twee keer per jaar worden, in januari en juni, de CITO- LOVS toetsen afgenomen voor leerlingen vanaf eind groep 1. De school heeft een toetskalender opgesteld waarin aangegeven wordt op welk moment in welke groep welke toets moet worden afgenomen. Daarnaast wordt een handelingswijzer CITO-afnames gebruikt waarin schoolspecifieke afspraken staan over de afnames bij bijv. kinderen met dyslexie of een OPP. Wanneer het CITO een toets vernieuwt schaffen wij de meest actuele versie aan om onze informatie up to date te houden. We gebruikende versie 3.0 van het CITO-LOVS. Voor de projecten van wereldoriëntatie worden de toetsen zelf ontworpen door het team. Dit kan een kennistoets zijn, een zoektoets in een tentoonstelling, een presentatie of een andere vorm van afsluiting. In ons beleidsstuk 'onderwijsproces en zorgstructuur' wordt in hoofdstuk 2 'instrumenten en procedures' beschreven welke toetsen we wanneer afnemen. Tussenresultaten Voor ons zijn de tussenresultaten een belangrijke graadmeter van ons onderwijs. Meer dan beoordeling van kinderen gaat de Cito voor ons om een evaluatie van ons onderwijsproces. Dat wil zeggen, krijgen de kinderen de instructie die ze nodig hebben. Iedere leerkracht analyseert de opbrengsten van zijn jaargroep 2x per jaar middels het stappenplan analyse cito opbrengsten, evalueert of er aan de Hien-normen is voldaan en formuleert aandachtspunten voor het komende halfjaar. De schoolleider/ib’er verwerken deze analyses in het document Zelfevaluatie LOVS M-afnames of in de zelfevaluatie aan het einde van het schooljaar. Deze resultaatanalyse gaat naar het bestuur van de stichting Trivium en de onderwijsinspectie.
Zitten de oud-leerlingen van cb De Hien in het voortgezet onderwijs boven, op of onder hun schooladvies?
Grafiek
Grafiek laden...
Slechts 10% van de leerlingen presteert onder advies (landelijk 11,8%), terwijl 20% hoger uitkomt. Dit patroon past bij de schoolvisie van 'conservatieve advisering met ambitie', ondersteund door intensieve monitoring zoals beschreven in het zorgplan.
Sociale ontwikkeling
Wij zijn dit schooljaar gestart met de Kanjertrainingen. Wij vinden de Kanjertraining goed aansluiten bij onze kinderen en school omdat er gewerkt wordt vanuit vertrouwen, er een duidelijke taalgebruik wordt gehanteerd en kinderen zelf verantwoordelijk worden gemaakt voor hun eigen gedrag. Vertrouwen is de basis voor het creëren van rust in de klas, het stimuleren van sociale veiligheid en een prettig schoolklimaat. Met de Kanjertraining leren kinderen, leerkrachten en ouders zich op een positieve manier te handhaven in sociaal stressvolle omstandigheden. Onder het motto: wat je meemaakt is interessant, vervelend of naar, maar hoe je ermee omgaat is belangrijker, dat vormt je. Reageer daarom niet met haat, wraak, gezeur, onverschilligheid of cynisme op problemen die zich voordoen in jouw leven. Doe je best er iets van te maken. Zoek oplossingen waarmee je elkaar en de situatie recht doet. Symbolisch wordt dit ingevuld door de verschillende kleuren petten: De witte pet, de rode pet, de gele pet en de zwarte pet, en voor de jonge kinderen door de dierfiguren tijger, vogel, aap en konijn. LEES MINDER
vertrouwen
rust
wederzijds respect
Wat is de werkwijze van cb De Hien voor sociale ontwikkeling?
De visie van cb De Hien is gebaseerd op drie pijlers: samen spelen, samen leren en samen leven. Samen spelen bevordert respect en veilige omgang, mede dankzij de Kanjertraining. Samen leren erkent individuele kwaliteiten en tempo, met groepsdoorbrekend onderwijs voor lezen, spelling en rekenen, en thema's voor wereldoriëntatie. Samen leven creëert een vertrouwde omgeving, met aandacht voor christelijke identiteit, gezonde voeding en beweging, inclusief bewegend leren.
Welke registratievorm(en) gebruikt cb De Hien om sociale opbrengsten in kaart te brengen?
Cb De Hien gebruikt 'Zien' als registratievorm om sociale opbrengsten in kaart te brengen.
Welke methode(s) voor sociaal-emotioneel leren gebruikt cb De Hien?
Cb De Hien gebruikt de Kanjertraining als methode voor sociaal-emotioneel leren.