
De resultaten van Gearwurkingsskoalle de Wâldiik in Boelenslaan
Current section: resultatenResultaten en cijfers
Op deze pagina vind je alle resultaten en cijfers van Gearwurkingsskoalle de Wâldiik, waaronder schoolweging, referentieniveaus, schooladviezen, eindtoets resultaten en meer. Deze gegevens geven een goed beeld van de prestaties en ontwikkeling van de leerlingen.
Schoolweging van Gearwurkingsskoalle de Wâldiik
De schoolweging van Gearwurkingsskoalle de Wâldiik is 33,37 , met een spreiding van 5,44 . De schoolweging en spreiding zijn in opdracht van de Inspectie van het Onderwijs door het CBS bepaald. Het CBS kijkt hierbij naar de thuissituatie van de leerlingen en drukt dit uit in een score. Hoe hoger de schoolweging, hoe complexer de leerlingenpopulatie en hoe lager de verwachte leerresultaten. Hoe hoger de spreiding, hoe groter de verschillen tussen de uitgangsposities van leerlingen. De inspectie rondt de scores lager dan 20 af naar 20 en de scores hoger dan 40 naar 40. De gemiddelde schoolweging voor alle scholen in Nederland is 29,77.
Hoe goed past Gearwurkingsskoalle de Wâldiik bij jullie?
Ontdek hoe goed Gearwurkingsskoalle de Wâldiik bij jullie past. Doe de schoolkeuzehulp om erachter te komen welke basisschool het beste bij jullie past. Klik hier voor meer informatie.
Ontgrendel het volledige rapport
Fundamenteel niveau
Grafiek
Grafiek laden...
Streefniveau
Grafiek
Grafiek laden...
Welk schooladvies kregen de leerlingen van Gearwurkingsskoalle de Wâldiik?
Grafiek
Grafiek laden...
Eindtoets Resultaten
Grafiek
Grafiek laden...
Toetsscores 2023-2024
Toets | Gearwurkingsskoalle de Wâldiik | Gemeente Amsterdam | Nederland |
---|
Groep 8 Toetsen 2023-2024
Hoe gebruikt deze school tussentijdse toetsen?
Jaarlijks analyseren en monitoren we de tussen- en eindresultaten. Uit de conclusies worden actiepunten opgesteld. Deze cyclische manier van werken zorgt ervoor dat we constant bezig zijn met het verbeteren van de onderwijskwaliteit.
Zitten de oud-leerlingen van Gearwurkingsskoalle de Wâldiik in het voortgezet onderwijs boven, op of onder hun schooladvies?
Grafiek
Grafiek laden...
Sociale ontwikkeling
De Wâldiik is een Vreedzame school. Wij willen onze leerlingen meegeven dat zij verantwoordelijk zijn voor de wereld om hen heen. De school is voor de leerlingen een oefenplaats. Samen leren wij dat we deel zijn van een gemeenschap (de school), maar ook van het grotere geheel (de omgeving/wereld). Wij leren onze leerlingen een actieve en positieve bijdrage te leveren aan de wereld om ons heen. We hebben oog en oor voor elkaar. We voelen ons verantwoordelijk voor de omgeving om ons heen. Wij leren initiatiefrijk te zijn, betrokken en zorgzaam voor onszelf en de ander. We hebben een aantal uitgangspunten die hierbij centraal staan: We lossen problemen/conflicten op een constructieve manier op met behulp van mediatoren We zorgen voor een positief klimaat door het creëren van sociale en morele normen We bevorderen de sociale verbondenheid en de gemeenschapszin. Soms komen mensen terecht in een conflict. Dat kan, omdat mensen verschillende belangen hebben of meningen. Het is belangrijk om op school te leren hoe je conflicten kunt voorkomen. Maar dat je ook begrijpt hoe conflicten ontstaan en dat ze uit kunnen aarden in ruzies. We werken samen met de leerlingen om conflicten op te lossen. Wij leren onze leerlingen vaardigheden die nodig zijn om conflicten op een constructieve manier op te lossen. Dit leren wij de leerlingen zonder de hulp van volwassenen. Zo ontwikkelen zij in de loop van de basisschool vaardigheden die de kinderen in de rest van hun leven zullen helpen. Op de Wâldiik hebben wij opgeleide mediatoren die helpen bij het oplossen van conflicten tussen kinderen. Doordat de kinderen eigenaar worden van het oplossen van het conflict komen problemen minder vaak voor. Uit onderzoek blijkt ook dat bij jongeren die deze vaardigheden hebben aangeleerd later minder vaak in de problemen komen. Ze groeien op in een omgeving waar sociale verbondenheid belangrijk is. We respecteren elkaar. Verschil mag er zijn! Wij vinden het leuk om van elkaar te leren. Ook als het gaat over verschil in overtuiging/denkwijzen. Kinderen leren bij ons dat ze ertoe doen! Samen werken wij op De Wâldiik aan een positief klimaat, zodat ieder kind tot zijn/haar recht komt. Onze school is een oefenplaats voor sociale competenties en actief burgerschap en daar zijn wij trots op. LEES MINDER
Vertrouwen en betrokkenheid
Open staan voor verschillen
Actief burgerschap
Wat is de werkwijze van deze school voor sociale ontwikkeling?
Onze school werkt met het programma van De Vreedzame School. Dit programma wil een bijdrage leveren aan een positief sociaal klimaat en de vorming van actieve en ‘betrokken’ burgers. U als ouders en wij als leerkrachten hebben de taak om onze kinderen voor te bereiden op een maatschappij, die gecompliceerd is. Een maatschappij waarin niet alleen lezen en rekenen belangrijk zijn voor succes, maar ook sociale vaardigheden. De Vreedzame School wil de kinderen hierop voorbereiden. De school als een mini-maatschappij biedt de kinderen de gelegenheid om de nodige sociale vaardigheden te oefenen. Met het programma van De Vreedzame School leren de kinderen om op een positieve manier met elkaar om te gaan. De kinderen leren op een democratische manier beslissingen te nemen en een actieve bijdrage te leveren aan de sfeer en de gang van zaken in de groep. Dit bevordert niet alleen het plezier waarmee uw kinderen naar school gaan, maar zorgt ook voor een werkklimaat waarin veel geleerd kan worden. Het programma is zo opgebouwd dat in alle groepen dezelfde 6 thema’s / blokken aan bod komen: Blok 1 We horen bij elkaar (over groepsvorming omgaan met elkaar) Blok 2 We lossen conflicten zelf op (leren omgaan met conflicten) Blok 3 We hebben oor voor elkaar (over communicatie) Blok 4 We hebben hart voor elkaar (over gevoelens) Blok 5 We dragen allemaal een steentje bij (verantwoordelijkheid) Blok 6 We zijn allemaal anders (over verschillen en overeenkomsten) In alle groepen wordt gedurende het schooljaar tegelijkertijd aan dezelfde thema’s / blokken gewerkt.
Welke registratievorm(en) gebruikt deze school om sociale opbrengsten in kaart te brengen?
Deze school gebruikt de volgende registratievorm(en) om sociale opbrengsten in kaart te brengen: Veiligheidsthermometer Vreedzameschool Kindbegrip