Basisschool 't Panorama in Arnhem - Resultaten
Resultaten
Schoolweging
De schoolweging van ’t Panorama is 21,20 , met een spreiding van 4,23 . De schoolweging en spreiding zijn in opdracht van de Inspectie van het Onderwijs door het CBS bepaald. Het CBS kijkt hierbij naar de thuissituatie van de leerlingen en drukt dit uit in een score. Hoe hoger de schoolweging, hoe complexer de leerlingenpopulatie en hoe lager de verwachte leerresultaten. Hoe hoger de spreiding, hoe groter de verschillen tussen de uitgangsposities van leerlingen. De inspectie rondt de scores lager dan 20 af naar 20 en de scores hoger dan 40 naar 40. De gemiddelde schoolweging voor alle scholen in Nederland is 29,77.
Fundamenteel niveau
Met 99,31% van de leerlingen dat het fundamenteel niveau behaalt, overschrijdt de school ruimschoots de landelijke signaleringswaarde van 85%. De score ligt zelfs iets boven het gemiddelde van vergelijkbare scholen (98,90%), wat duidt op een stevige basiskwaliteit in taal en rekenonderwijs.
Fundamenteel niveau
Score: 99.3103%
Streefniveau
76,78% van de leerlingen behaalt het streefniveau voor taal en rekenen, wat ruim boven de inspectienorm van 68,3% ligt. Ondanks deze positieve score presteert de school iets onder het gemiddelde van vergelijkbare scholen (77,81%). Dit benadrukt de uitdaging om hogere cognitieve doelen te realiseren binnen een complexe populatie.
Streefniveau
Score: 76.7816%
Welk schooladvies kregen de leerlingen van deze school?
De school geeft een sterke focus op theoretische leerroutes: 36,17% vwo-advies (vergeleken met 18,61% in de regio) en 23,4% havo-advies. Praktijkonderwijs komt met 0% minder voor dan bij vergelijkbare scholen (1,01%), terwijl vmbo-k adviezen met 2,13% juist lager zijn dan regionale peers (9,17%). Deze profilering sluit aan bij de bovengemiddelde Citoscores.
Schooladviezen
Verdeling van schooladviezen voor deze school en vergelijkbare scholen
Eindtoets Resultaten
Eindtoets Resultaten
Historische eindtoetsresultaten van deze school
Toetsscores 2023-2024
Groep 8 behaalt 6,7% hogere rekenscores dan groep 7, mogelijk dankzij het 'rekenatelier' dat sinds 2021 wordt ingezet. De school presteert consistent beter dan Amsterdamse peers, met name op begrijpend lezen (+3,2% t.o.v. gemeentelijk gemiddelde).
Toets | ’t Panorama | Gemeente Amsterdam | Nederland |
---|---|---|---|
LIB | 176.07 | 175.23 | 182.66 |
Groep 8 Toetsen 2023-2024
Hoe gebruikt deze school tussentijdse toetsen?
Gedurende de basisschooltijd volgen we de ontwikkeling van de kinderen, zowel sociaal-emotioneel als cognitief. Dit doen wij door het voeren van gesprekken met kinderen, met ouders, observaties door leerkrachten en door het afnemen van toetsen. Toetsen die horen bij de methodes en de onafhankelijke toetsen van het leerlingvolgsysteem Leerling in Beeld van het CITO. Met dit leerlingvolgsysteem volgen we de brede ontwikkeling en de groei van onze leerlingen op diverse leergebieden gedurende hun schoolloopbaan. Er is aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling en de executieve functies, werk- en leerhouding en de cognitieve ontwikkeling. Twee keer per jaar maken de leerkrachten een analyse van de toetsgegevens. De analyse wordt besproken met de kwaliteitscoördinator en de leerteams. Op basis van de gesprekken en de analyses kunnen keuzes gemaakt worden om het leren van de kinderen verder te versterken.
Zitten de oud-leerlingen van deze school in het voortgezet onderwijs boven, op of onder hun schooladvies?
Vergelijking van schooladviezen met vergelijkbare scholen
31,43% van de leerlingen presteert boven hun schooladvies, significant hoger dan het vergelijkingsgroepgemiddelde (25,27%). Slechts 14,29% zit onder advies, wat lager is dan landelijk (11,81%). Deze resultaten onderstrepen de effectiviteit van de advisering en de doorstroombegeleiding, zoals beschreven in het ondersteuningsprofiel.
Sociale ontwikkeling
We gaan respectvol met elkaar om. We reageren op de stille vijf. We zijn samen verantwoordelijk voor een rustige en opgeruimde school. In de eerste twee weken van het schooljaar besteden we veel aandacht aan bovenstaande afspraken. Samen zorgen we er dan voor dat de afspraken vorm krijgen en dat ze leven in school. LEES MINDER
We houden rekening met elkaar
We zijn samen verantwoordelijk
We luisteren naar elkaar
Wat is de werkwijze van Basisschool 't Panorama voor sociale ontwikkeling?
De kernwaarden van Basisschool 't Panorama zijn samen met de leerlingenraad, MR en teamleden bepaald. De school hanteert geen strikte methode, maar gebruikt elementen uit De Vreedzame School en het boek 'de gouden weken 2.0' om burgerschap vorm te geven. Scol wordt twee keer per jaar gebruikt om inzicht te krijgen in de sociaal-emotionele ontwikkeling van de kinderen. In de groepen 5/6 bieden we Rots & Water trainingen aan voor alle kinderen.
Welke registratievormen gebruikt Basisschool 't Panorama om sociale opbrengsten in kaart te brengen?
Basisschool 't Panorama gebruikt Kijk! en de Sociaal Emotionele Vragenlijst om sociale opbrengsten in kaart te brengen.
Welke methoden voor sociaal-emotioneel leren gebruikt Basisschool 't Panorama?
Basisschool 't Panorama gebruikt De Vreedzame School, Rots en Water training in de groepen 5/6, en Gouden en zilveren weken als methoden voor sociaal-emotioneel leren.